Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

BARÁTSÁG: A magyar illetékesek gratuláltak Vučićnak és a haladóknak

hvala srbijo
ALÁÍRTA: Köszönöm, Szerbia!
Olvasási idő: 2 perc

Több magyar vezető is méltatta Aleksandar Vučić és a Szerb Haladó Párt sikerét a vasárnapi választásokon. A telefonon beszélt belgrádi kollégájával, a magyar elnök és utódja pedig levélben köszöntötte a öt.

Dupla győzelem

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy a két “történelmi győzelem” (ti. a szerb és a magyar) jó hír minden magyarnak, és minden szerbnek a határ mindkét oldalán.

Mondanom sem kell talán, hogy jó hangulatú volt az iménti telefonbeszélgetésem barátommal, külügyminiszter-kollégámmal

– írta Facebook-profilján Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter.

A magyar tárcavezető véleménye szerint a szerbiai két ok miatt fontos a magyaroknak is: egyrészt a vajdasági jövője okán, másrészt pedig mert mindkét oldalon “nagyon sokat dolgoztak” azon, hogy a történelmi viszályból történelmi barátság legyen a két nemzet között.

A tegnapi eredmények alapján örömmel vehetjük tudomásul, hogy folytatás következik. Nemcsak mi arattunk tegnap történelmi győzelmet, hanem a VMSZ által támogatott Aleksandar Vučić elnök is, aki a magyarok nagy barátja

– fogalmazott Szijjártó a Facebookon.

Dupla gratuláció

Katalin is a Faceobook-diplomáciát vette igénybe annak a levélnek az elküldéséhez, amelyben gratulált Aleksandar Vučićn köztársasági elnöknek az újraválasztásához.

A megválasztott köztársasági elnök közösségi oldalán megosztott levelében gratulációját fejezte ki a szerb államfőnek.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Novák Katalin szerint magyarként jó azt tudni, hogy a jövőben is olyan politikus irányítja a szomszédos Szerbiát, akiben barátját tisztelheti, és aki a vajdasági magyarok elkötelezett támogatója.

Áder János államfő szintén megírta levelét, és ezzel csatlakozott a fent említett magyar vezetőkhöz.

Megelégedéssel tapasztalom, hogy a Magyarországot és Szerbiát összefűző kapcsolatok az elmúlt időszakban még szorosabbá váltak

– fogalmazott Áder János a levélben, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal az MTI-hez is eljuttatott.

A magyar államfő ebben arról is biztosította a szerb köztársasági elnököt, hogy a magyar fél változatlanul kész a két ország kapcsolatának erősítésére.

Örülök annak, hogy ennek megszilárdításban a szerbiai magyarság is jelentős szerepet játszik


– fűzte hozzá Áder János, aki megerősítette azt is, hogy Magyarország továbbra is elkötelezett Szerbia európai uniós integrációja iránt és kész támogatni a nyugat-balkáni országot a teljes jogú EU-tagság mielőbbi elérésében.

Mindeközben a szerb elnök a közösségi médiában (is) köszönetet mondott Szerbia ának, aki érdemesnek tartotta őt az elnöki poszt betöltésére.

A Twitteren két csatornáján (a saját és a Szerb Haladó Párt oldalán) is “hálálkodással támadta” a választókat, a bejegyzés egy rövid videóból áll, amelyhez ugyanaz a köszönőmondat tartozik, amit az animált üzenet is tartalmaz: “Köszönöm, Szerbia!”

Az Instagramon már kicsit bőbeszédűbb volt a “minden ” újraválasztott elnöke:

Nem vagyok olyan, aki henceg és dicsekszik a saját hatalmával, hanem alázatos vagyok a népem előtt, amely bizalmával mindezt lehetővé tette számomra. Egyetlen kívánságom van, hogy meghajoljak Szerbia (választó)polgárai előtt, és nagy köszönetet mondjak azért, amit Szerbia állampolgárai közül soha senki nem kapott meg.

Rajta, és még egy-két kiválasztotton kívül.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: