Connect with us

Bűnügy

UTAZÁS ÉS BŰNÖZÉS: Hamis PCR-teszt, avagy a valódi pontatlan mása

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

stop policija hatar
A cikk meghallgatása

 
Szerbiában olyannyira tökélyre vitték a “home office” jellegű tevékenységet, hogy a PCR-teszteket is be lehet szerezni a karosszékből – igaz törvénytelen úton, ami azt jelenti, hogy hamisítványokról van szó. A hamisítvány és az eredeti kinézetre szinte teljesen ugyanaz, behatóbb vizsgálat során azonban egy-két apró különbség fellelhető.

Hogyan lehet hozzájutni?

– Jó estét, egy ismerősömtől kaptam az Ön elérhetőségét, azt mondta, hogy tud negatív PCR-tesztet készíteni számomra


– ezt az e-mailt küldte el az N1 televízió egy megadott címre.

Az igény leadására érkező válasz azt tartalmazza, hogy “ez nem probléma”, és kérik a PCR-teszt kitöltéséhez szükséges adatokat.

A “szolgáltatás díja” négyezer dinár (körülbelül 12 ezer forint), ami kevesebb mint a fele a hivatalos teszt árának, amelyért kilencezer dinárt (közel 27 ezer forintot) kell fizetni.

További haszon, hogy az igénylő elkerüli a sorban állást, és hogy a hamisítvány biztosan negatív lesz.

A valódi pontatlan mása

Az igazi és a hamis PCR-teszt látszólag teljesen egyforma, de alaposabb vizsgálat után kiderül, hogy vannak eltérések, amelyek a hozzáértők számára elegendő bizonyítékul szolgálnak.

– Amikor a hivatalos és a hamis PCR-teszt kódjai betöltődnek, a linkek közötti különbségek jól láthatók. Ez az igazolás természetesen nem szerepel az adatbázisban, ezért csak egy gyönyörű kép, egy kicsit jobb Photoshop


– hangsúlyozták a szerbiai informatikai és e-kormányzati hivatalban.

UTAZÁS ÉS BŰNÖZÉS: Hamis PCR-teszt, avagy a valódi pontatlan mása

A QR-kód beolvasása után látszik, hogy jelentős eltérés van az eredetin és a hamisítványon szereplő internetes elérhetőségek (URL) között, és egy karakter “hiba” van a dokumentumot feladó e-mail címe és a hivatalos e-mail cím között, ahonnan a valódi PCR-teszt eredménye érkezik.

A megrendelő ezeket a különbségeket ugyan nem észleli, viszont ellenőrzéskor könnyen fény derülhet a turpisságra, amit hivatalosan okirathamisításnak neveznek.

Ha ezt a határon veszik észre, akkor aligha lehet folytatni az utazást.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava