Connect with us

Baleset

ALACSONYAN SZÁLLÓ AUDI: Közel 150-nel repült bele a tilosban parkoló autókba

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

bosko
Listen to this article


Mint ezt a BALK már korábban hírül adta, Zágrábban brutális ütközésre került sor, ami – a vakszerencsének köszönhetően – nem követelt emberéleteket.

Alacsonyan szálló Audi

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint Boško Dimitrijević 67 éves zágrábi lakos a horvát főváros Dubrava városrészben április 26-án 14.30-kor a megengedett óránkénti 50 kilométeres sebességre rátett még majdnem százat, és ennek következtében Audi A5-ös típusú gépkocsijával súlyos közlekedési balesetet okozott.

Dimitrijević nyolc autót vágott többé-kevésbé totálkárossá, köztük két Renault-ot, két BMW-t, egy Audi A5-öt, egy Mazdát és egy Golfot, felborulását követően pedig pedig egy további Golfot. Kilencediként megjelent egy Toyota Yaris is, de az csak némileg sérült.

Előzetes becslések szerint a kár egy millió kunára rúg, vagyis majdnem 55 millió forint.

Ezek a puszta számok, most nézzük, hogy mi is történt valójában.

Koccant, azért száguldott

Kiderült, hogy Dimitrijević egy másik közlekedési baleset helyszínéről menekült, ott is ő volt a hunyó, koccant ugyanis egy Mini Cooperrel.

Meg nem erősített hírek szerint Dimitrijević a baleset másnapján rosszul lett, és sürgősen megműtötték. Azt sem zárható ki, hogy egészségügyi állapota miatt nem is lett volna szabad autót vezetnie.

A rendőrség a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt bűnvádi eljárást kezdeményezett “az alacsonyan repülő” Audi vezetője ellen, akit akár három év szabadságvesztésre is ítélhetnek.

Ismét egy kis balkáni abszurd

A balkáni fordulat akkor következett be, amikor kiderült, hogy a balesetben károsodott gépkocsik kivétel nélkül szabálytalanul parkoltak, amiért ezúttal dicséret és nem büntetés járna nekik, a felvételen ugyanis jól látszik, hogy a tilosban parkoló autók mentették meg a baleset pillanatában arra járó, szintén 67 éves Paško Kestić életét, a szabálytalanul parkoló BMW ugyanis “eltérítette” a becsapódó Audit a járdától, így a gyalogos férfi pár horzsolással megúszta a történteket.

A szemtanúk szerint a nem éppen sima landolást követően Dimitrijević az autóból kivergődve angolul válaszolt az állapota iránt érdeklődőknek.csatater1

– I am OK

– mondta, de igencsak távol lehetett az okéstól, mint ezt a közeli húsárubolt alkalmazottja elmondta az újságíróknak.

– Hoztam neki egy széket, hogy leüljön. Nem szólt egy szót sem, nyilvánvalóan sokkos állapotban volt

– mondta a jóságos hentes, aki szerint óriási malaca volt mindenkinek, aki a szerencsétlenség pillanatában a helyszínen tartózkodott.

– Egy hajszálon múlott, hogy most nem a halottakat számoljuk

– tette hozzá a hentes, miközben jóságosan mosolygott.

Az Audit lefoglalták

A rendőrség a balesetet okozó járművet, illetve azt, ami maradt belőle, ideiglenesen lefoglalta a törvényszéki vizsgálat elvégzése érdekében.

Ugyancsak a rendőrségi jegyzőkönyvből derült ki, hogy “mi lett a végeredmény”.

– A helyszínen elsősegélyben részesítették a 67 éves gyalogost, aki elutasította a további kezelést, és távozott.

A gyanúsítottat testi sérülésekkel a zágrábi klinikai kórházközpontba szállították, kivizsgálásra és további kezelésre.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava