Connect with us

Baleset

MEGDÖBBENTŐ FELVÉTELEK: Zágrábban egy Audi kaszált mindent maga előtt, a gyalogosok csodával határos módon túlélték a balesetet

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

audi zagrab
play icon A cikk meghallgatása
()
Olvasási idő: 0 perc


Koradélután Zágráb Dubrava városrészében, az ugyanezt a nevet viselő sugárúton súlyos közlekedési baleset történt, amelyben több jármű is totálkáros lett.

Az közösségi médiában megjelent felvételekből kiderül, hogy legalább hat autó rongálódott meg. A zágrábi rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi vezetett a balesethez.

A térfigyelő kamera felvételein az látható, hogy egy Audi teljes sebességgel ütközött egy parkoló autóba, és több más járművet is elsodort.

Több ember is sétált az utcán, és csak a puszta szerencsének köszönhető, hogy az Audi, amely az ütközés után felborult, egyiket sem ütötte el.

_________________________
Forrás: Twitter, internet

Tetszett a cikk?

Osztályozd a csillagokkal!

Átlag: / 5. Szavazatok:

Ha tetszett ez a cikk,

kövess bennünket ezeken a csatornákon:

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

Segíts nekünk, hogy jobb cikkeket írjunk,

Ezért mondd el a kifogásod

Az olvasás folytatása
BALK könyvek Balkán

Baleset

EGY SOFŐR ÉLETE: Egyik lábbal a sírban, a másikkal a börtönben

Közzététel:

a megjelenés dátuma

E65rKE7XMAc10P5 removebg preview 1
play icon A cikk meghallgatása
()
Olvasási idő: 2 perc

 
A horvát ügyészség megállapította, hogy a Szlavónbródnál (Slavonski Brod) szerencsétlenséget okozó sofőr fáradt volt, és nem volt “alkalmas állapotban” az autóbusz vezetésére. A sofőrt őrizetbe vették, és súlyos következményekkel járó közlekedésbiztonsági bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, ami miatt akár 15 évet is kaphat. De valójában csak ő a bűnös?

Nem vezethetett volna

A szerencsétlenséget okozó sofőr nem vezethetett volna, ha Koszovó uniós ország, vagy ha már összehangolta volna jogszabályait a vonatkozó uniós előírásokkal.

Erről egy vinkovcei (Vinkovci) utasszállító vállalkozás egyik tulajdonosa beszélt a zágrábi Index hírportálnak. Vinko Darojković elmondta, hogy az uniós rendelkezések alapján a Frankfurt- Pristina között közlekedő járat nem működtethető két sofőrrel.

– Két buszvezető egy nap összesen legfeljebb 20 órát ülhet a volánnál, ennyi idő alatt nem jutnak el Pristinába. Nekünk van járatunk a Frankfurt- Vinkovci vonalon, de a srácok nem tudják lehozni a buszt Vinkovceig. Tizenöt órás munka után leszállnak Zágrábban, ahonnan más sofőrökkel jön haza a busz. Mi betartjuk a szabályokat, amelyeket az Európai Unió hozott, ellentétben Albániával, Koszovóval vagy Szerbiával


– mondta Darojković, aki Törökországot ebben a vonatkozásban nem is említette.

Az uniós rendelet úgy szól, hogy a sofőr legfeljebb négy és fél órát vezethet, ezt követően 45 perces pihenőt kell tartania. Egy nap kilenc órát ülhet a volán mögött, ami hetente kétszer 10 órára tolható ki.

– Látja, hogy mivel jár egy közlekedési baleset, egyik lábbal a sírban, a másikkal a börtönben vagyunk, mert a munkáltatók Horvátországban, még inkább pedig Szerbiában, Macedóniában, Albániában vagy Koszovóban, de máshol sem biztosítanak megfelelő munkafeltételeket

– tette hozzá Darojković.

Mindebből következik, hogy a Szlavónbródnál történt közlekedési balesetért “erősen felelős” a járatot működtető koszovói Deva Tours is, illetve az ottani közlekedésbiztonsági rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a 20 órásnál hosszabb járatokat két sofőrrel működtessék.

Sofőr és pszichológus
A horvát szállítási vállalkozó elmondta, hogy a sofőrnek egyúttal pszichológusnak is kell lennie, mert valaki kávét szeretne inni, más WC-re menne, megint más pedig a poggyászában felejtett valamit, vagy éppen elsősegélyre szorul, mert elvágta az ujját.

– Ebben a szakmában mindenes vagy: anya és apa. A sofőr az első akihez fordulnak, amikor hangosnak ítélik meg a zenét, ha süt a nap, ha van film, vagy ha nincs film. Mi nem csak az autóbuszt vezetjük, hanem az utasokat is irányítanunk kell


– mondta Darojković, aki szerint egyre kevesebb a hivatásos sofőr Horvátországban, mert alacsonyak a fizetések. A horvát szállítási vállalkozó szerint legalább ezer euróra kellene bejelenteni a sofőröket, de az optimális az lenne, ha 1500-2000 eurót keresnének.

– Mennyit kellene keresnem, ha 50 gyerek ül a buszban? Többet, mint a miniszterelnöknek


– vetette fel Darojković, aki hozzátette, hogy a sofőröket 3700-4500 kunára (500-600) euróra jelentik be a vállalkozások, amihez még 10-20 eurós napidíj jár hosszabb utak esetén.

– A pizza olcsóbb volt az uniós csatlakozás előtt, mint most, mi viszont húsz éve ugyanazon az áron dolgozunk


– jegyezte meg a szállítási vállalkozó, aki szerint előfordul, hogy a sofőrök szabadidejükben taxiznak, mert a fizetésük annyira az uniós bérek alatt van.

Tetszett a cikk?

Osztályozd a csillagokkal!

Átlag: / 5. Szavazatok:

Ha tetszett ez a cikk,

kövess bennünket ezeken a csatornákon:

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

Segíts nekünk, hogy jobb cikkeket írjunk,

Ezért mondd el a kifogásod

Az olvasás folytatása

KÖVETÉS

A BALK Hírlevele


Azonnali értesítés

Meteorológia

A szerző cikkei

Könyvek kedvezménnyel

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Könyvek kedvezménnyel

Tíz nap legjava