Connect with us

Baleset

MEGDÖBBENTŐ FELVÉTELEK: Zágrábban egy Audi kaszált mindent maga előtt, a gyalogosok csodával határos módon túlélték a balesetet

Avatar photo

Közzétéve:

a megjelenés dátuma:

audi zagrab
trauma betegseg ?c=4784&m=0&a=438898&r=&t=pi
Olvasási idő: 0 perc

Koradélután Dubrava városrészében, az ugyanezt a nevet viselő sugárúton súlyos közlekedési baleset történt, amelyben több jármű is totálkáros lett.

Az közösségi médiában megjelent felvételekből kiderül, hogy legalább hat autó rongálódott meg. A zágrábi rendőrség egyelőre nem tudja, hogy mi vezetett a balesethez.

A térfigyelő kamera felvételein az látható, hogy egy Audi teljes sebességgel ütközött egy parkoló autóba, és több más járművet is elsodort.

Több ember is sétált az utcán, és csak a puszta szerencsének köszönhető, hogy az Audi, amely az ütközés után felborult, egyiket sem ütötte el.

_________________________
Forrás: Twitter, internet

danyi zoltan a dogeltakarito 728 120 ?c=4784&m=0&a=438898&r=DanyiZolt%C3%A1n%3AAd%C3%B6geltakar%C3%ADt%C3%B3&t=pi

Baleset

EGY SOFŐR ÉLETE: Egyik lábbal a sírban, a másikkal a börtönben

Közzététel:

a megjelenés dátuma

E65rKE7XMAc10P5 removebg preview 1
sziveri janos szelherceg 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=SziveriJ%C3%A1nos%3ASz%C3%A9lherceg&t=pi
Olvasási idő: 2 perc

 
A horvát ügyészség megállapította, hogy a Szlavónbródnál (Slavonski Brod) szerencsétlenséget okozó sofőr fáradt volt, és nem volt „alkalmas állapotban” az autóbusz vezetésére. A sofőrt őrizetbe vették, és súlyos következményekkel járó közlekedésbiztonsági bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, ami miatt akár 15 évet is kaphat. De valójában csak ő a bűnös?

Nem vezethetett volna

A szerencsétlenséget okozó sofőr nem vezethetett volna, ha Koszovó ország, vagy ha már összehangolta volna jogszabályait a vonatkozó uniós előírásokkal.

Erről egy vinkovcei (Vinkovci) utasszállító vállalkozás egyik tulajdonosa beszélt a zágrábi Index hírportálnak. Vinko Darojković elmondta, hogy az uniós rendelkezések alapján a Frankfurt-Pristina között közlekedő járat nem működtethető két sofőrrel.

Két buszvezető egy nap összesen legfeljebb 20 órát ülhet a volánnál, ennyi idő alatt nem jutnak el Pristinába. Nekünk van járatunk a Frankfurt-Vinkovci vonalon, de a srácok nem tudják lehozni a buszt Vinkovceig. Tizenöt órás munka után leszállnak Zágrábban, ahonnan más sofőrökkel jön haza a busz. Mi betartjuk a szabályokat, amelyeket az Európai Unió hozott, ellentétben Albániával, Koszovóval vagy Szerbiával
– mondta Darojković, aki Törökországot ebben a vonatkozásban nem is említette.

Az uniós rendelet úgy szól, hogy a sofőr legfeljebb négy és fél órát vezethet, ezt követően 45 perces pihenőt kell tartania. Egy nap kilenc órát ülhet a volán mögött, ami hetente kétszer 10 órára tolható ki.

Látja, hogy mivel jár egy közlekedési baleset, egyik lábbal a sírban, a másikkal a börtönben vagyunk, mert a munkáltatók Horvátországban, még inkább pedig Szerbiában, Macedóniában, Albániában vagy Koszovóban, de máshol sem biztosítanak megfelelő munkafeltételeket

– tette hozzá Darojković.

Mindebből következik, hogy a Szlavónbródnál történt közlekedési balesetért „erősen felelős” a járatot működtető koszovói Deva Tours is, illetve az ottani közlekedésbiztonsági rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a 20 órásnál hosszabb járatokat két sofőrrel működtessék.

Sofőr és pszichológus
A horvát szállítási vállalkozó elmondta, hogy a sofőrnek egyúttal pszichológusnak is kell lennie, mert valaki kávét szeretne inni, más WC-re menne, megint más pedig a poggyászában felejtett valamit, vagy éppen elsősegélyre szorul, mert elvágta az ujját.

Ebben a szakmában mindenes vagy: anya és apa. A sofőr az első akihez fordulnak, amikor hangosnak ítélik meg a zenét, ha süt a nap, ha van film, vagy ha nincs film. Mi nem csak az autóbuszt vezetjük, hanem az utasokat is irányítanunk kell
– mondta Darojković, aki szerint egyre kevesebb a hivatásos sofőr Horvátországban, mert alacsonyak a fizetések. A horvát szállítási vállalkozó szerint legalább ezer euróra kellene bejelenteni a sofőröket, de az optimális az lenne, ha 1500-2000 eurót keresnének.
Mennyit kellene keresnem, ha 50 gyerek ül a buszban? Többet, mint a miniszterelnöknek
– vetette fel Darojković, aki hozzátette, hogy a sofőröket 3700-4500 kunára (500-600) euróra jelentik be a vállalkozások, amihez még 10-20 eurós napidíj jár hosszabb utak esetén.
A pizza olcsóbb volt az uniós csatlakozás előtt, mint most, mi viszont húsz éve ugyanazon az áron dolgozunk
– jegyezte meg a szállítási vállalkozó, aki szerint előfordul, hogy a sofőrök szabadidejükben taxiznak, mert a fizetésük annyira az uniós bérek alatt van.

danyi zoltan a dogeltakarito 728 120 ?c=4784&m=0&a=438898&r=DanyiZolt%C3%A1n%3AAd%C3%B6geltakar%C3%ADt%C3%B3&t=pi

Az olvasás folytatása

Baleset

HALÁLOS ÁLDOZATOK IS VANNAK: Súlyos közúti szerencsétlenség Szlavónbródnál, felborult egy koszovói autóbusz

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

deva zours
sziveri janos szelherceg 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=SziveriJ%C3%A1nos%3ASz%C3%A9lherceg&t=pi
Olvasási idő: 1 perc

 
A horvát rendőrség közleménye szerint nem sokkal reggel fél hét előtt súlyos közlekedési szerencsétlenség történt Szlavónbródnál (Slavonski Brod), amelyben 10 ember meghalt, 15 pedig súlyosan megsérült, ketten közülük intenzív kezelésben részesülnek. Az autóbusznak a két sofőr mellett 67 utasa volt.

A horvát rendőrség közlése szerint a szerencsétlenség azért következett be, mert az autóbusz 52 éves vezetője egy pillanatra elaludt a volánnál, amit maga is beismert.

A Frankfurt-Pristina útvonalon közlekedő autóbusza ezért letért az útról, majd felborult.

Ennek következtében kilenc utas, és a pihenőidejét töltő sofőr életét vesztette. Negyvennégy személyt a szlavónbródi kórházba szállítottak, négyet azonnal megműtöttek.

A szerencsétlenség előidézése miatt a horvát hatóságok őrizetbe vették a pristinai Deva Tours tulajdonában lévő autóbusz vezetőjét, akit súlyos következményekkel járó közlekedésbiztonsági bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak.

A horvát köztársasági elnök és más horvát illetékesek is részvétüket fejezték ki az áldozatok családtagjainak és Koszovó népének, a sérülteknek pedig gyors felépülést kívántak.

Az eset miatt Szalónbródba látogat Albin koszovói miniszterelnök, aki Andrej Plenković horvát kormányfővel közösen keresi fel a kórházat, ahol a szerencsétlenség sérültjei ápolják.

Kurti váratlan látogatása miatt Plenković lemondta más jellegű programját.


visky andras kitelepites 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=ViskyAndr%C3%A1s%3AKitelep%C3%ADt%C3%A9s&t=pi

Az olvasás folytatása

Baleset

ALACSONYAN SZÁLLÓ AUDI: Közel 150-nel repült bele a tilosban parkoló autókba

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

bosko
?c=5941&m=425288&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 2 perc

Mint ezt a BALK már korábban hírül adta, Zágrábban brutális ütközésre került sor, ami – a vakszerencsének köszönhetően – nem követelt emberéleteket.

Alacsonyan szálló Audi

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint Boško Dimitrijević 67 éves zágrábi lakos a horvát főváros Dubrava városrészben április 26-án 14.30-kor a megengedett óránkénti 50 kilométeres sebességre rátett még majdnem százat, és ennek következtében Audi A5-ös típusú gépkocsijával súlyos közlekedési balesetet okozott.

Dimitrijević nyolc autót vágott többé-kevésbé totálkárossá, köztük két Renault-ot, két BMW-t, egy Audi A5-öt, egy Mazdát és egy Golfot, felborulását követően pedig pedig egy további Golfot. Kilencediként megjelent egy Toyota Yaris is, de az csak némileg sérült.

Előzetes becslések szerint a kár egy millió kunára rúg, vagyis majdnem 55 millió forint.

Ezek a puszta számok, most nézzük, hogy mi is történt valójában.

Koccant, azért száguldott

Kiderült, hogy Dimitrijević egy másik közlekedési helyszínéről menekült, ott is ő volt a hunyó, koccant ugyanis egy Mini Cooperrel.

Meg nem erősített hírek szerint Dimitrijević a baleset másnapján rosszul lett, és sürgősen megműtötték. Azt sem zárható ki, hogy egészségügyi állapota miatt nem is lett volna szabad autót vezetnie.

A rendőrség a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt bűnvádi eljárást kezdeményezett „az alacsonyan repülő” Audi vezetője ellen, akit akár három év szabadságvesztésre is ítélhetnek.

Ismét egy kis balkáni abszurd

A balkáni fordulat akkor következett be, amikor kiderült, hogy a balesetben károsodott gépkocsik kivétel nélkül szabálytalanul parkoltak, amiért ezúttal dicséret és nem büntetés járna nekik, a felvételen ugyanis jól látszik, hogy a tilosban parkoló autók mentették meg a baleset pillanatában arra járó, szintén 67 éves Paško Kestić életét, a szabálytalanul parkoló BMW ugyanis „eltérítette” a becsapódó Audit a járdától, így a gyalogos férfi pár horzsolással megúszta a történteket.

A szemtanúk szerint a nem éppen sima landolást követően Dimitrijević az autóból kivergődve angolul válaszolt az állapota iránt érdeklődőknek.csatater1

I am OK

– mondta, de igencsak távol lehetett az okéstól, mint ezt a közeli húsárubolt alkalmazottja elmondta az újságíróknak.

Hoztam neki egy széket, hogy leüljön. Nem szólt egy szót sem, nyilvánvalóan sokkos állapotban volt

– mondta a jóságos hentes, aki szerint óriási malaca volt mindenkinek, aki a szerencsétlenség pillanatában a helyszínen tartózkodott.

Egy hajszálon múlott, hogy most nem a halottakat számoljuk

– tette hozzá a hentes, miközben jóságosan mosolygott.

Az Audit lefoglalták

A rendőrség a balesetet okozó járművet, illetve azt, ami maradt belőle, ideiglenesen lefoglalta a törvényszéki vizsgálat elvégzése érdekében.

Ugyancsak a rendőrségi jegyzőkönyvből derült ki, hogy „mi lett a végeredmény”.

A helyszínen elsősegélyben részesítették a 67 éves gyalogost, aki elutasította a további kezelést, és távozott.

A gyanúsítottat testi sérülésekkel a zágrábi klinikai kórházközpontba szállították, kivizsgálásra és további kezelésre.


zsoldos 1 ?c=4784&m=0&a=438898&r=&t=pi

Az olvasás folytatása

Meteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Kultúra

Utazás

Egészség

KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!

Hirdetés

Nyári feltöltődés Hajdúszoboszlón!

A BALK a világban

Hirdetés

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: