Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

ÚJABB ADOMÁNY: Szerbia tízezer vakcinát küldött a szarajevói kantonnak

800x450 1
Olvasási idő: 1 perc

tízezer vakcinát küldött a szarajevói kantonnak, amelyet Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter kísért el Szarajevóba. Bosznia-Hercegovinában a bosnyák-horvát föderációban nincs vakcina, a szerb országrészben viszont oltanak, ezúttal az AstraZeneca védőanyagával.

Adomány Szarajevónak

Az adományt Edin Forto kantonális miniszterelnök és Haris Vranić egészségügyi miniszter vette át a szarajevói repülőtéren.

A szerb tegnap döntött úgy, hogy 10 000 adag AstraZeneca vakcinát adományoz Szarajevónak.

Nem lehetünk biztonságban, amíg az egész régió nincs biztonságban

– ismételte meg Aleksandar Vučić szerb mostanában gyakran használt szavait miniszterelnök a kormány ülése után.

Az Avaz bosnyák hírportál nagyon röviden számolt be a vakcina érkezéséről, annyi azonban kiderült, hogy ez egy 20 ezer adagos adomány első része, amelynek leszállításárol a kantonális kormány korábban állapodott meg a szerb vezetéssel.

Nincs vakcina

Matthew Field, az Egyesült Királyság boszniai-hercegovinai nagykövete közben kijelentette, hogy optimista előrehaladását illetően, ugyanakkor viszont beismerte, hogy az országot most leginkább az oltások beszerzése, és a Covid-19 elleni küzdelem foglalkoztatja.

Optimista vagyok, de nem vagyok elégedett. Úgy gondolom, hogy Bosznia-Hercegovinának sokkal jobban kell és muszáj teljesítenie, amikor az oltások beszerzéséről van szó


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– nyilatkozta egy TV-műsorban a , aki utalt a Szarajevóban minap tartott tüntetésre, amelyen a vakcina beszerzésének kudarca miatt tüntető emberek a jelenlegi helyzet kialakulásáért felelős személyek lemondását követelték.

Ami a szarajevói tüntetést illeti, mindig támogatom az állampolgárok jogát arra, hogy követeljenek, hogy még többet követeljenek választott vezetőiktől

– jelentette a brit nagykövet.

Matthew Field hozzátette, hogy megérti az emberek frusztrációját, hiszen folyamatosan növekszik a megbetegedettek és az elhunytak száma, miközben azt sem tudni, hogy mikor érkezik meg a vakcina Bosznia-Hercegovinába, illetve annak a és horvátok által lakott enklávéjába. vakcinacija

A szerbek viszont oltanak

A frusztrációt növelheti, hogy a szerb enklávéban, vagyis a boszniai Szerb Köztársaságban közben oltanak, Banja Lukában (magyarul Orbászvár) pénteken mintegy ötszáz ember kapta meg a elleni védőoltást.

Az AstraZeneca vakcináját a 65 évnél idősebb embereknek adták be, akiknek ezúttal előzetes bejelentkezésre sem volt szükségük ahhoz, hogy beoltsák őket.
_____________________
Forrás: TV, internet


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: