Connect with us

Hi, what are you looking for?

Albánia

ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás?

ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? saranda
Albanian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? sqArabic ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? arArmenian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? hyBasque ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? euBelarusian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? beBengali ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? bnBosnian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? bsBulgarian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? bgCatalan ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? caChinese (Simplified) ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? zh CNChinese (Traditional) ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? zh TWCroatian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? hrCzech ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? csDanish ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? daDutch ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? nlEnglish ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? enFinnish ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? fiFrench ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? frGerman ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? deGreek ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? elHebrew ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? iwHungarian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? huItalian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? itJapanese ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? jaKorean ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? koKurdish (Kurmanji) ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? kuMacedonian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? mkNorwegian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? noPolish ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? plPortuguese ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? ptRomanian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? roRussian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? ruSerbian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? srSlovak ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? skSlovenian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? slSpanish ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? esSwedish ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? svTurkish ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? trUkrainian ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? uk

Olvasási idő: 1 perc

Koszovót követően Albániában is parlamenti választásokat tartanak április 25-én. A választási hadjárat során a világon mindenütt jelentősen megnövekszik a kormányok aktivitása saját nagyszerűségük bizonyítására, hogy a választási ígéretek mellett ezzel is igyekezzenek elcsípni maguknak egy újabb ciklust.

Soha nem látott fejlesztések

Albániában az Edi Rama miniszterelnök által vezett szocialisták az elmúlt két évben eddig soha nem látott fejlesztéseket hajtottak és hajtanak végre.

Közutak építése, autópályáktól kezdve az utcák átépítéséig, a Llogarai-hágó alatti alagút projektjének elindítása, tengerparti városok parti sétányainak felújítása (Durrës, Vlora, Saranda), valamint repülőterek (Kukës, Vlora) és jachtkikötő építése.

Albániában még nincsenek jachtkikötők, most Durrës nemzetközi kereskedelmi kikötőjét áttelepítik, és turisztika központtá alakítják át. ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? durres kikoto 500x374

Ezenkívül folyamatban van a városi és községi közterek átépítése (Gjirokastra, Himara, Saranda, Tirana), kórház- és iskolaépítések, de vannak információs és technológiai fejlesztések is, és nem ez a teljes lista.

Ezek a beruházások hatalmas anyagi ráfordításokkal valósulnak meg, amelyekhez a pénzt a Világbank, az Európai Unió, az Egyesült Államok, Szaúd-Arábia és Törökország biztosítja.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Van-e korrupció?

Az ellenzéki pártok azt szajkózzák, hogy mindez szép, de ezek a beruházások a kormányhoz kötődő klientúra javát szolgálják elsősorban, és nem az albán nemzet gyarapodását.

Az albán emberek álláspontja hasonló, bár örömmel fogadják a fejlesztéseket, de náluk “mindig félig üres a pohár”.

Véleményük szerint a kormány úgy tesz, mintha építene, de alig halad, sőt indokolatlanul elhúzódik a munka. Vannak olyan vélemények is, hogy a kormánytagok megint csak a saját zsebüket tömik a beruházásokkal.

Aztán jön az elégedetlenség, hogy Albániában nincs munka, ha pedig van, akkor ahhoz hihetetlenül alacsony bér társul, és ezért hatalmas méretű a kivándorlás.

2011 óta 600 ezer ember hagyta el Albániát és jelenleg már 1,6 millió albán él és dolgozik külföldön. A kivándorlók 46%-a 40 év alatti.

A Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) német intézet tanulmánya szerint a 15 és 29 év közötti korosztályhoz tartozók 60%-a az elvándorlást fontolgatja.

Mindenesetre a tiranai kormány ontja a beruházásokat, és a dunántúlnyi Albánia soha nem látott fejlődésnek indult.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De ki élvezi majd mindezt, ha a fél ország elmegy? Legfeljebb a turisták.
_____________________
Fotók: internet


Iratkozz fel a napi hírlevélre!ALBÁN JACHTKIKÖTŐ: Választási trükk vagy valós gyarapodás? balkanac nagy


Ez biztos érdekel

Gazdaság

Olvasási idő: 3 percKét felsőfokú bíróság is a fogyasztók javára döntött azokban a perekben, amelyeket a Szerbiai Villanygazdaság ellen indultak. A két bírói testület...

Bűnügy

Olvasási idő: 2 perc  Az elnök menti a menthetőt, és a nagy nyilvánosság előtt elemzi a védelmi miniszter szavait, mert így ország-világ előtt kiderülhet,...

Bűnügy

Olvasási idő: 2 perc  Szembetűnő a különböző amerikai szolgálatok és szervezetek fokozott jelenléte a Nyugat-Balkánon, különösen Szerbiában. A Wikileaks szerint az ezredforduló tájékán az...

Horvátország

Olvasási idő: 2 perc  Főként a kedvező járványügyi helyzetnek köszönhetően a horvát idegenforgalomi adatok ezekben a napokban jobbak, mint a 2019-es rekordév ugyanezen időszakában,...

Advertisement

Kövess bennünket a Facebookon!