Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Fegyverzet

KENYÉRTÖRÉS: Négy embert ölt meg egy volt vállalkozó, majd magával is végzett, az ügyben magyar szál is van

kenyer sibenik vodice ff
Olvasási idő: 2 perc

Nem , hanem komoly üzletemberek voltak. Ezekkel a szavakkal jellemezte az öt halálos áldozatot követelő szombati résztvevőit Šibenik rendőrfőnke a TV műsorában. A azzal párhuzamosan történt, hogy a horvátországi fegyverarzenállal kapcsolatos cikkünk készült. A most említésre kerülő helyszíneket a nyaralók is jól ismerik, Šibenikről és Vodiceről van ugyanis szó.

A csődbiztos

A nap folyamán “négyszeres gyilkossá avanzsált” Branko Kolopert holtan találták az esti órákban Vodicéban, az autója mellett. Állítólag öngyilkos lett, ehhez saját át használta.

Koloper koradélután, vagy inkább még délelőtt egy házaspárt és egy féfit ölt meg a Šibenik külvárosának számító Ražineban, ahol a gyilkosnak Matkol néven péksége volt.

Miután a pékség raktárhelyiségében kalasnyikovval szitává lőtte három áldozatát, rájuk zárta az ajtót, és elautózott Vodiceba, ahol az egyik üzlete előtt álló gépkocsijában végzett a Djelo kiskereskedelmi lánc tulajdonosával.

Az esetben érintett személyek üzlettársak voltak, illetve a gyilkos cége ellen folyó csődeljárás által kerültek kapcsolatba.

A meggyilkolt hölgy csődbiztosként dolgozott, és a kormányzó Horvát Demokrata Közösség (HDZ) önkormányzati képviselője volt, ami ebben az esetben valószínűleg kevésbé fontos.

Sokkal inkább érdemes arról beszélni, hogy a hölgy csődbiztos volt a Matkolnál, és három nappal a gyilkosságot megelőzően jócskán áron alul akarta eladni a gyilkos tulajdonában lévő vagyontárgyakat.

A hitelezők tanácsa még -ben döntött úgy, hogy elárverezik a Matkol hat ingatlanját, tíz járművét, három hűtőházát és összes termelési eszközét.

98be9168 61bc 4d02 ba1e 4347ed102d49

Radojka Danek csődbiztos és férje, Mario Danek, aki csak volt


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A Ražineban történt leszámolásnak áldozatul esett egy férfi is, aki kívülállóként úgy került a történetbe, hogy a megölt csődbiztos férje volt, és rosszkor tartózkodott rossz helyen, vagyis elvitte a feleségét a Koloperrel megbeszélt végzetes találkozóra.

Az üzleti partner

A Vodiceban kivégzett férfi Šibenik- megye legnagyobb kiskereskedelmi láncát tulajodonolta, és korábban a gyilkos cégétől szerezte be a pékárut, ám adósa maradt a pékségnek, tartozását liszttel igyekezett kifizetni.

Ez azonban rosszul végződött, Koloper cége ugyanis csődbe ment, amiért a támadó “lisztes” üzlettársát okolta.

232814bc c781 4f00 a5f7 b6cfcf7878fd3

Tedi Slamić, aki liszttel akart fizetni, de az életével fizetett

Ez annyira frusztrálta a pékség vezetőjét, hogy egy sorozatott eresztetet volt üzlettársába.

Van egy negyedik áldozat is – aki egy hitelező – és aki szintén a fent említett raktárban volt, de róla kevés szó esett a beszámolókban.


A pékség

Branko Koloper a pékséget 25 évvel ezelőtt alapította, 2005-ben pedig az alaptőkéjét 18,7 ezer kunáról egymillió kunára (közel ötven millió forint) emelte.

A cégnek 2008 óta voltak fizetési gondjai, tíz évvel később pedig megindult ellene a csődeljárás, miután 4,5 millió kuna (több mint 200 millió forint) adósságot halmozott fel.

A pékség gyakran készített süteméyneket különböző egyházi ünnepségekre, például szentnapokra, és különböző szentek napjaira, vagy a šibeniki gyermekfesztiválra.

Az ügyben magyar szál is van. A beszámolója szerint az OTP azáltal érintett, hogy a Matkol majdnem 3 millió kunával, illetve közel 150 millió forintnak megfelelő összeggel tartozik a magyar banknak.

Miután az össztartozás 4,5 millió kuna, ebből következik, hogy az OTP volt a négy embert megölt vállalkozó legnagyobb hitelezője.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: