Connect with us

Szerbia

FŐ A BIZTONSÁG: Új-Belgrádban egy biztonsági őr lefejelt egy nőt, aki összeesett

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Az eset tíz nappal ezelőtt történt, de a szerb sajtó csak mostanában számolt be róla. Szerbiában már nem csak a maffiózok veszik saját kezükbe a törvényt, hanem a biztonsági őrök is. Miután nem ez az első eset, hogy valakit brutálisan bántalmaznak Szerbiában – volt egy ennél még durvább eset is Újvidéken – úgy gondoltuk, hogy beszámolunk róla, mert ez már, sajnos, nem “bulvárkodás”, hanem társadalmi probléma.

Lefejeltek egy nőt

Szeptember végén egy újbelgrádi bevásárlóközpont előtt posztoló biztonsági ember brutálisan lefejelt egy középkorú nőt.

Az esetet a biztonsági kamerák rögzítették, a felvételehez pedig hozzájutott a belgrádi Telegraf hírportál.

A Telegraf szerint a biztonsági őr és a középkorú nő között egy kísérő nélküli kisfiú miatt alakult ki szóváltás, és a nő csak azt szerette volna megtudni, hogy a gyerek jól van-e?

– Azt kérdeztem a kisfiútól, hogy hol vannak a szülei, amire azt mondta, hogy bent vásárolnak, és ő kint várja őket. Arra a kérdésre, hogy szeretné-e, hogy együtt keressük meg őket, a gyerek igennel válaszolt. Megpróbáltam bemenni vele a bevásárlóközpontba…

És ekkor következett az akció.

A biztonsági őr még azt követően is fenyegetődzött, hogy áldozata eszméletlenül feküdt a földön.

Először csak pénzbírságot kapott

Az incidenst követően a középkorú nő orvoshoz fordult, de az orvosok nem küldték el azonnal a rendőrségnek a látleletét.

Ezt azzal magyarázták, hogy ha az elkövető könnyű sérüléseket okoz, fegyver vagy más eszköz igénybe vétele nélkül, akkor az ügyet csak magánvádas eljárásban vizsgálják.

A sértett három nappal később juttatta el rendőrséghez a látlelet, amelyben végül súlyos testi sértés szerepel, kiderült ugyanis, hogy eltört a sértett orra, véraláfutások jelentek meg a fején, és felszakadt az ajka.

Az ügyészség azonnal kezdeményezte a bűnvádi eljárás megkezdését, bár korábban csak 15 ezer dinár, vagyis közel 50 ezer forint bírságot rótt ki az elkövetőre.

A rendőrség tehát újra elővette az ügyet, és súlyos testi sértés okozása miatt feljelentést tett az elkövető ellen.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava