Connect with us

Szerbia

PRÉMIUM PROSTITÚCIÓ: A valóságshow-k a “prémium prostitúció” melegágyai Szerbiában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A belgrádi Kurir kiderítette, hogy a Dubrovnik környéki “jachtos és szaftos” szeánsznak balkáni szereplői is voltak. A cikk szerzője Ljiljana Stanišić volt, aki a Kurir újságírójaként évek óta foglalkozik a “prémium prostitúció” témakörével. Az újságírónő szerint a lányoknak azért van szükségük a részvételre a valóságshow jellegű műsorokban, mert ezzel “perspektívát” teremthetnek maguknak.

Aktuális téma

A belgrádi Kurirnak dolgozó Ljiljana Stanišić áprilisban nyilatkozott a szintén belgrádi TV Happy-nek a “prémium prostitúcióról”, vagy ahogy a műsorban fogalmaztak, az “elit prostitúcióról”.

A két szóösszetétel között lényeges különbség van, mert aki a “prémium prostitúciót” igénybe veszi, az nem feltétlenül tartozik az elithez, az pedig végképp nem, aki ezt a szolgáltatást nyújtja.

Ami persze, nem zárja ki, hogy a “prémium prostitúció” egyre népszerűbb Szerbiában, és ehhez nagyban hozzájárultak a televíziós valóságshow-k gyártói is.

– Az utóbbi években, sőt az utóbbi öt évben ez a téma igencsak aktuális, miután a valóságshow jellegű műsorok számos résztvevője végezte a rendőrségen annak gyanújával, hogy “elit prostitúcióval” foglalkozik. Újságíróként azért írok erről, mert igencsak nagy a közvélemény érdeklődése a téma iránt, és amíg ez így lesz, mi ezzel foglalkozunk is

– mondta a belgrádi újságírónő, aki azt reméli, hogy a prostitúció legalizálását követően ez a kérdés megoldódik, és a lányok “zavartalanul végezhetik a munkájukat”.

A valóságshow-k szerepe

Ljiljana Stanišić úgy gondolja, hogy a lányoknak azért van szükségük a részvételre a valóságshow jellegű műsorokban, mert ezzel “perspektívát és jobb jövőt” teremthetnek maguknak. Abban bíznak, hogy ismerté válnak, amit pénzre válthatnak, amikor eladják a testüket.

Az újságírónő szerint azonban ezáltal “degradálódnak” az ilyen jellegű műsorok.

– És akkor feltesszük a kérdést, hogy miért is nézzük ezeket a műsorokat? Ezek a műsorok korábban érdekesek és tanulságosak voltak, mert olyan emberek szerepeltek bennük, akiktől kaphattunk valamit. Most viszont nézzük az emberi társadalom szélére sodródott lányokat, akik azért kerültek oda, mert áruba akarják bocsátani a testüket.

Stanišić elmondása szerint a közéleti szereplők közül leginkább a valóságshow-k résztvevői, a fotómodellek és a manökenek érintettek, de “prémium prostituáltak” találhatók az énekesnők között is.

– Vannak az énekesnők között is, de csak az újak között. Azok az énekesnők, akik végzik a munkájukat, azok nem tartoznak közéjük. De vannak a “prémium prostituáltak” között, akik megbújnak az énekesnői hivatás mögött. Ez nagyon szomorú a szerbiai szórakoztató iparban azoknak az énekesnőknek a szempontjából, akik becsületesen énekelnek és slágereket gyártanak ennek népnek, és nem csak ennek a népnek az örömére.

A belgrádi Kurir újságírónője szerint bizonyos értelemben rájuk hoznak szégyent azok a lányok, akik látszólag énekesnők szeretnének lenni, de valójában “prémium prostitúcióval” foglalkoznak.

Iva Grgurić egy valóságshowban. Őt hozta kapcsolatba Borkai Zsolttal a belgrádi Kurir.

Mennyibe kerül egy aktus?

A témát behatóan ismerő Ljiljana Stanišić szerint a “prémium prostitúció” művelői egyetlen szolgáltatás nyújtásával nem keresnek meg több ezer eurót, mint azt sokan feltételezik.

– Egy aktusért ezer-ezerötszáz eurót kaphatnak legfeljebb attól függően, hogy kinek adják el magukat, és mit kell “elvégezniük” egy óra alatt. Ez néha lehet kevesebb idő, de lehet több óra is. Ezek a lányok – hogy is fogalmazzak, hogy ne sértsem meg őket – olyan munkára vállalkoztak, amely során a legbizarrabb szexuális elvárásokat is ki kell elégíteniük, miközben semmiféle tisztelet és megbecsülést nem kapnak.

A belgrádi Kurir újságírónője szerint a prémium prostituáltak “nagyon olcsó dologra” vállalkoznak, még akkor is, ha mindezért pénzt kapnak.

– A testüket adják el, de a pénzért cserébe sértésekkel és megaláztatással szembesülnek, és azzal is megbélyegzik őket, hogy prostituáltak.

Ljiljana Stanišić szerint az elit prostitúció velejárója, hogy a lányok utazhatnak a világban, pezsgőt ihatnak és luxusszállókban alhatnak, amiről aztán posztolhatnak a közösségi oldalakon.

Dubai, vagyis az Egyesült Arab Emírségek különösen népszerűek, mert a közhiedelem szerint az arabok szeretik szórni a pénzt, és szívesen látják a szerbiai lányokat.

– Az utóbbi években a szerbiai lányoknak sikerült betörniük erre a piacra. De vannak ott olyan szépségek a világ más részeiből, hogy elképzelni sem lehet szebbet tőlük.

Ljiljana Stanišić ellen eddig 56 bírósági eljárás indult, de még egyet sem veszített el.

A törvények erősebbek az igazságnál

A Kurir újságírónője azt állítja, hogy szeret bíróságra járni, de azt szomorúnak tartja, hogy “a törvények erősebbek az igazságnál”.

– Előfordult, hogy a prostituáltak bepereltek. Tudtam róluk, hogy prostituáltak, vannak megbízható információim, de nincsenek bizonyítékaim. Miért nincsenek, mert nem tartottam a gyertyát. Pedig tudom, hogy ki adott pénzt nekik és mennyit kaptak.

Ljiljana Stanišić szerint a szerb rendőrség aktívan dolgozik ezeken az ügyeken, és már sok embert letartóztatott, akik lányokat futtattak.

Azért nehéz ezeket az ügyeket titokban tartani, mert a lányok közismertek szeretnének lenni, és jelentkeznek egy-egy valóságshow jellegű műsorba.

Ott aztán maguk dicsekednek el azzal, amit elértek, ráadásul mindent posztolnak a világhálón, miközben görcsösen bizonygatják, hogy ők nem is azok, amiknek tartják őket.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava