Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bűnügy

MOSOLYGÓS GYILKOS: Magyarországnak adták ki Dér Csabát, aki Budapesten is ölt

der caba more barselona holandija
Olvasási idő: 4 perc

kiadta Magyarországnak Dér Csaba csantavéri ű bérgyilkost, akit Szerbiában mosolygós gyilkosként is emlegetnek. A férfi Hollandiában, Magyarországon és Szerbiában is ölt. Elmondása szerint a bűncselekmények elkövetésekor egyetlen indítéka volt: a pénz.

Két kérője is volt

A és szerb állampolgársággal rendelkező Dér Csaba kiadását Szerbia is kérte. Marie Benešová cseh igazságügyi miniszter mellett döntött

tekintettel a két országban elkövetett bűncselekmények eltérő súlyára, és az ezekért járó büntetések mértékére.

A prágai , amely a magyar és a szerb kiadatási kérelmet megvizsgálta, ezt megelőzően úgy találta, hogy az érintett mindkét országnak kiadható. A végső döntést ezért a cseh igazságügy-miniszternek kellett meghoznia.

Dér Csaba a prágai bíróságon egyetértett azzal, hogy a hatóságok kiadják őt Magyarországnak, ahol szerinte a családja is él. Szerbiának történő esetleges kiadatása ellen viszont tiltakozott, de álláspontját nem indokolta meg.

A férfit július 18-án a Terrorelhárítási Központ Rajkánál vette át a szlovák kommandósoktól, majd a fővárosban átadta a BRFK-nak.

Dér Csabát március 1-jén a prágai Amadeus szállóban vette őrizetbe a cseh rendőrség. Az akkori közlemény szerint hamisított iratokat, két pisztolyt és lőszert találtak a bűnözőnél, akit a csehek azóta fogságban tartottak.

Jugoszláv egység a bűnözésben
der csaba március végén öt ország képviselői találkoztak Hágában, hogy tárgyaljanak a prágai Amadeus szállóban elfogott Dér Csaba további sorsáról. A találkozón a holland, a spanyol, a cseh, a szerb és a magyar bűnüldöző- és igazságügyi szervek képviselői vettek részt. A találkozó titokban zajlott. A spanyolok azért mentek el Hágába, mert feltételezik, hogy Dér Csaba Barcelonában gyilkossági kísérletet hajtott végre Nebojša Stojković Stojke ellen, aki Szerbiában kábítószerrel való kereskedés miatt ült. Stojk­ović a rakovicai klán vezetője volt, és montenegrói bűnözői csoportokkal működött együtt.

Miért éppen Csehország?

Nem véletlenül Csehországban próbált megbújni Dér Csaba az utóbbi egy évben végrehajtott gyilkosságsorozatot követően.

A rejtőzködésben valószínűleg szerbiai bűnözők segítették, akiknek erős bázisuk van cseh földön, és nem a “mosolygós gyilkos” volt az első, akit igyekeztek eltüntetni a ök szemei elől.

Szerbiai biztonsági források szerint főleg az újvidéki bűnözők fordulnak meg gyakran Csehországban, ahol már körülbelül két évtizede működik a Szerbiában körözött rossz fiúk “befogadó központja.”

A cseh rendőrség is tud a szerb bűnözői kolóniáról, amely kábítószerek terítéséből, betörésekből és leszámolások végrehajtásából él, de ritkán sikerült elegendő bizonyítékot összegyűjteni ellenük.

A leleplezett szerb bűnözők közé tartozott az újvidéki Dragan Radivojević. Az általa vezetett betörői csoport 65 cseh nevezetesség villáját fosztotta ki. A károsultak között volt Vaclal Klaus volt cseh elnök és a közismert cseh énekes, Karel Gott is.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A szerb bűnözők elleni nyomozásba gyakran besegít a spanyol rendőrség is, a ugyanis a Csehországban előállított kábítószereket Spanyolországban teszik pénzzé.

Az újpalotai eset

Dér Csabának volt is miért rejtőzködnie. Budapesten 2018. szeptember 20-án éjszaka egy kétes hírnevű vállalkozóval, V. Lászlóval végzett a Pólus Center közelében.

A férfit térdre kényszerítette, majd fejbe lőtte, testét pedig bedobta a Szilas patakba.

Az ingatlanközvetítéssel foglalkozó, 49 éves V. László holttestére kora reggel bukkant rá egy kutyasétáltató a patak melletti bokros, fás területen.

polus center

Fotó: a Pólus Center melletti terület. Forrás: Bors Online

A környékbeliek szerint a parkolóban gyakran köttetnek „furcsa üzletek”, korábban gyengén volt bekamerázva a környék, a patak mentén pedig nyilvánvalóan egyáltalán nincsenek kamerák.

A feltételezések szerint az újpalotai gyilkosság megrendelésre történt.

Szerbiában és Hollandiában is gyilkolt

A szerb rendőrség január elején adott ki elfogatóparancsot a 38 éves csantavéri származású Dér Csaba ellen. A férfit azzal gyanúsították, hogy január 5-én Banovo brdo városrészében meggyilkolta a 37 éves Nebojša Markovićot.


A gyilkosság délelőtt 11 óra körül történt, amikor az áldozat a háza előtt egy babakocsit akart betenni az autójába.

Nem hivatalos értesülések szerint Nebojša Markovićot tévedésből ölték meg. A célpont valószínűleg az áldozat feleségének testvére, a 30 éves Aleksandar Š. volt, aki európai ékszerboltokat rabolt ki.

Megrázó felvételek következnek!

A holland rendőrség is körözőlevelet adott ki Dér Csaba ellen, mert alapos gyanú merült fel, hogy a férfi 2018. július 30-án világos nappal lelőtt egy kétes múltú horvát üzletembert egy amszterdami étteremben.

Ivan Serdarušić a kokainbizniszben volt érintett, és azért kellett meghalnia, mert adós maradt annak a 100 kiló dél-amerikai eredetű kokainnak az árával, amelyet a horvát rendőrség 2018 elején foglalt le a “Nana” fedőnevű akcióban.

Hosszú eljárás

Dócs András, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó főosztályának vezetője a csantavéri származású bérgyilkos Budapestre szállítását követően közölte, hogy a magyar rendőrség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást D. Csaba szerb-magyar kettős állampolgár ellen.

Dócs azt mondta, hogy egyelőre két gyanúsítást közöltek a feltételezett elkövetővel, de sok más emberölési ügyet is megvizsgálnak még.

Sajtóhírek szerint D. Csaba Szerbiában és Spanyolországban is bűncselekményt követett el. A férfit a két emberölésen kívül csalással is meggyanúsították, a nyomozás várhatóan hosszú lesz – jelezte az ezredes.

Bérgyilkosi karrier

Dér Csaba fiatal korában kisstílű tolvaj volt, de a szávaszentdemeteri (Sremska Mitrovica) büntető-nevelő intézetben igazi bérgyilkossá “nőtte ki magát”.

Szávaszentdemeterben 12 évig ült egy újvidéki bűnöző, Branislav Jelačić megölése miatt,

át követően pedig megkezdte “bérgyilkosi karrierjét”.

Amikor prágai elfogását követően megkérdezték Dér Csabát, hogy miért végzett áldozataival, a bérgyilkos röviden csak annyit válaszolt, hogy “a pénzért.”

A közösségi média fogságában
der csaba mosolygosDér Csaba igencsak aktív volt az interneten. Az Instagramon – ahol most éppen 4290 követője van – sok fényképet és több videót posztolt magáról, amint a gyilkolászást a tengerparton piheni ki bulizás közben vagy fiatal lányok társaságában. Nem vetette meg a hajókázást és a drága autókat sem. Szívesen pózolt rendőrautók és rendőrkordon előtt is.
Fotók: Dér Csaba Instagram oldala

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Aestherar 412
tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: