Connect with us

Szlovénia

Fegyverkezésre szólította fel honfitársait a volt szlovén miniszterelnök

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

fegyver / Arm yourselves!
Janez Janša szerint a jelenlegi helyzetben arra van szükség, hogy Szlovénia lakossága legális fegyverkezésbe kezdjen (Forrás: Dnevnik.si)
play icon A cikk meghallgatása

Janez Janša – a magyar miniszterelnök korábbi szövetségese – a szlovén határon történő ellenőrzés bevezetéséről és általában a migránsválságról szólva fegyverkezésre szólította fel a szlovénokat. Szerinte a palesztin terroristák legutóbbi behatolása Izraelbe megerősítette, mennyire fontos, hogy az emberek fel legyenek fegyverezve.

Vrag je vzel šalo

Janša ezzel a délszláv térségben használatos közmondással indította hosszú, X-platformos bejegyzését, ami szószerinti fordításban úgy hangzik, hogy “az ördög elvitte a tréfát”, az üzenete pedig az, hogy komolyan kell venni, ami történik.

A volt szlovén miniszterelnök – aki a kilencvenes években az egykori Jugoszláviával történő szlovén szembe szegülés egyik vezéralakja volt – még a címben arra szólította fel a szlovénokat, hogy fegyverkezzenek, amihez még hozzátette, hogy legálisan.

fegyver

Janša a bejegyzés elején mindenkinek megköszönte, aki terjeszti ezt a hírt, még azoknak is, akik ezt nem szándékosan teszik, illetve tették.

A korábbi szlovén miniszterelnök itt azokra a radikalizálódott médiasztárokra gondolt, akik a covidos időkben naponta szólítottak fel illegális akciókra, vagy támogatták azokat, most viszont elborzadnak, amikor valaki időben figyelmeztet a veszélyre, és legális lépésekre szólít fel.

Janša szerint a felhívást a bölcsek megértik, az okosak és felelőségtudatot érzők pedig hallgatni fognak rá. A többiek ugyanakkor bízhatnak Robert Golob miniszterelnökben, Boštjan Poklukar belügyminiszterben és Marjan Šarec védelmi miniszterben, vagy akár Jaša Jenullban a Nép Hangja kezdeményezés elnökében, netalán a meleg büszkeség felvonulás résztvevőiben, hogy ők majd képesek lesznek megvédeni Szlovéniát, személyesen pedig mindenkit egy terrortámadás esetén.

A volt szlovén miniszterelnök a mostani helyzetet 1991-hez hasonlította, amikor sokan azt hitték, hogy az akkori szlovén illetékesek meg tudják védeni Szlovéniát a Jugoszláv Néphadsereg agressziójával szemben.

Nem ülésezik a Nemzetbiztonsági Tanács

Janša bírálta a jelenlegi kormány tagjait, akik június óta figyelmen kívül hagyják az általa vezetett Szlovén Demokrata Párt (SDS) felszólításait a Nemzetbiztonsági Tanács összehívására, hogy megvitassák az illegális migráció megfékezésére és a biztonsági kockázatok kezelésére irányuló intézkedéseket.

– Lebontották a kerítést, ezért most pánikszerűen újra bevezetik a határellenőrzést a szomszédos országok felé, amivel az illegális bevándorlást terelik át a főutakról a földutakra

– írta az X-platformon Janša, aki szerint már az utódja is beismerte, hogy a határellenőrzés ilyen módon történő visszaállítása nem ér semmit.

A volt szlovén miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy Robert Golob jelenlegi szlovén kormányfő nemrég úgy nyilatkozott, hogy az illegális migráció problémájára az egyetlen megoldás annak legális szintre történő emelése!!!! Janša szerint a migránsok ezt hasonlóan értelmezték, mint Angela Merkel 2015-ös kijelentését, miszerint szívesen látják a migránsokat Németországban.

A jelenleg ellenzékből politizáló volt miniszterelnöknek Boštjan Poklukar belügyminiszternek arra a kijelentésére is reagált, miszerint a szlovén rendőrség a rátermettségét azzal bizonyította, hogy idén több mint negyvenezer illegális migránst ügyét dolgozta fel a szlovéniai menekültügyi eljárások során!!!???

– Nem akadályozva, hanem engedélyezve!!!

– jegyezte meg Janša, aki Marjan Šarec jelenlegi honvédelmi miniszterrel szintén volt miniszterelnökkel kapcsolatban megállapította, hogy valóságshow-ként vezeti a rábízott tárcát, egyúttal pedig azt is kifogásolta, hogy a jelenlegi kormány gazdagon finanszírozza azokat a civileket, akik a közelmúltban egy Ljubljanában tartott tüntetésen egyenesen Izrael állam lerombolására szólítottak fel, és „szent” háborúval fenyegették meg a „hitetleneket”.

fegyver

Ez nem háború, ez népírtás – olvasható a napokban tartott ljubljanai palesztinbarát tüntetés egyik résztvevőjének a transzparensén, amelyet Janša is megemlít (Forrás: X-platform, Janez Janša)

Mi a rendőrség feladata?

– Úgy gondoljuk, hogy a szlovén rendőröknek inkább az illegális migrációt kellene megakadályozniuk, minthogy a taxisofőrök szerepét játsszák el az illegális migránsok befogadó központokhoz történő irányításában

– mondta Janša, aki a jelek szerint (szintén) szereti a messziföldi közmondásokat a fenti megállapításhoz ugyanis egy találó afrikai mondást csatolt, miszerint “az egy elefánt által vezetett oroszlánok seregét mindig legyőzi egy oroszlán által vezetett elefántok serege.” Ennek értelmezését az olvasókra bízzuk.

A volt szlovén miniszterelnök ezzel kapcsolatban megjegyezte – valószínűleg nem elsőként -, hogy a világ megváltozott az elmúlt évtizedben, amihez még hozzátette, hogy az euroatlanti térségben többnyire rosszabbra fordult a helyzet.

– A nyugati civilizáció értékalapjait belülről súlyosan aláásták. Moszkvából fizikai értelemben ismét büntetlen gonoszság fenyegeti keleti szomszédainkat

– jegyezte meg a szlovén miniszterelnök, aki ehhez még hozzátette, hogy a tömeges illegális migráció radikálisan szétzilálja az EU-ban kialakult életformát, és megerősíti a militáns, prototerrorista sejteket szerte az európai metropoliszokban, így az egykor biztonságos és virágzó városokban a bűnözés soha nem látott mértékű növekedése tapasztalható, és szerinte ez alól Ljubljana sem kivétel.

Janša arra is utalt, hogy a palesztin terroristákat egykor tömegesen képezték ki a volt Jugoszláviában lévő, és a jelenleg Szerbiához tartozó Pancsovában (Pančevóban).

A volt szlovén miniszterelnök szerint ezeknek a terroristáknak az Izraelbe történt betörése újra megerősítette annak a fontosságát, hogy az emberek törvényes és rendezett módon jól fel legyenek fegyverezve, és itt utalt arra, hogy a kibucokban élő fegyveres lakosok sok helyen sikeresen akadályozták meg a nők és gyermekek még nagyobb mértékű lemészárlását.

Fegyverkezzetek fel!

Az emberi természethez tartozik, hogy a legjobbat reméljük, és figyelmen kívül hagyjuk a közelgő fenyegetések baljós jeleit, amivel kapcsolatban Janša megjegyezte, hogy 1991 januárjában egy közvélemény-kutatásban a megkérdezettek mindössze 15%-a nyilatkozott úgy, hogy a független szlovén állam kikiáltását követően a Jugoszláv Néphadsereg fegyveres beavatkozására számít.

A volt szlovén miniszterelnök – aki az akkori események tevékeny résztvevője volt – arra emlékeztetett, hogy az akkori baloldali vezetők petíció aláírását kezdeményezték a szlovén hadsereg létrehozása ellen, pedig minden jel arra utalt, hogy a Jugoszláv Néphadsereg megtámadja Szlovéniát, és hogy szükség van a szlovén hadseregre létrehozására, ha teljesíteni akarják a függetlenségi népszavazáson kinyilvánított népakaratot.

fegyver

Janša azzal zárta az X-platformon közzétett cikket, hogy ma is legalább három dolog világos az írástudók számára:

1. hogy nagy valószínűséggel számíthatunk a biztonsági helyzet eszkalálódására,
2. hogy a jelenlegi hatóságok még távolról sem képesek a helyzet időben történő felmérésére, a felkészülésre és a cselekvésre,
3. hogy ezért mindenkinek joga és kötelessége az alkotmányos rend keretein belül mindent megtenni a családja és a hazája védelmében.

Ezért: az ördög elvitte a tréfát. Fegyverkezzetek fel! Legálisan – zárta a cikket a volt szlovén miniszterelnök.


Mini közvélemény-kutatás


Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.

3
Janez Janša volt szlovén miniszterelnök legális fegyverkezésre szólította fel honfitársait

Vajon szükség van-e arra, hogy az emberek legálisan tartsanak fegyvereket?

A szavazás jelenlegi állása

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Szlovákiai kissebségi kérdések / National minorities issue in Slovakia Szlovákiai kissebségi kérdések / National minorities issue in Slovakia
English3 hét telt el azóta

No Resolution for the Legal Status of National Minorities in Slovakia

TartalomjegyzékVrag je vzel šaloNem ülésezik a Nemzetbiztonsági TanácsMi a rendőrség feladata?Fegyverkezzetek fel!Mini közvélemény-kutatás A cikk meghallgatása Commitment was made, the...

katonai támogatás Iran offers military support to Bosnia katonai támogatás Iran offers military support to Bosnia
English3 hét telt el azóta

Iran Offers Military Support to Bosniaks If Needed

TartalomjegyzékVrag je vzel šaloNem ülésezik a Nemzetbiztonsági TanácsMi a rendőrség feladata?Fegyverkezzetek fel!Mini közvélemény-kutatás A cikk meghallgatása The Iranian Ambassador to...

fényes jövő Leskovac Tanjug Bright future for Serbia fényes jövő Leskovac Tanjug Bright future for Serbia
English1 hónap telt el azóta

Promised and Scared: Vučić Promised a Bright Future for Serbia, Then Envisioned a World War

TartalomjegyzékVrag je vzel šaloNem ülésezik a Nemzetbiztonsági TanácsMi a rendőrség feladata?Fegyverkezzetek fel!Mini közvélemény-kutatás A cikk meghallgatása Serbia is anticipating a...

fegyver / Arm yourselves! fegyver / Arm yourselves!
English2 hónap telt el azóta

The former Slovenian Prime Minister called on his fellow countrymen to arm themselves

TartalomjegyzékVrag je vzel šaloNem ülésezik a Nemzetbiztonsági TanácsMi a rendőrség feladata?Fegyverkezzetek fel!Mini közvélemény-kutatás A cikk meghallgatása Janez Janša, a former...

választások / elections választások / elections
English2 hónap telt el azóta

MISERY: Despite Elections, Nothing Will Change in Serbia

TartalomjegyzékVrag je vzel šaloNem ülésezik a Nemzetbiztonsági TanácsMi a rendőrség feladata?Fegyverkezzetek fel!Mini közvélemény-kutatás A cikk meghallgatása Even before the early...

Tíz nap legjava