Connect with us

Szlovénia

Fegyverkezésre szólította fel honfitársait a volt szlovén miniszterelnök

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

fegyver / Arm yourselves!
Janez Janša szerint a jelenlegi helyzetben arra van szükség, hogy Szlovénia lakossága legális fegyverkezésbe kezdjen (Forrás: Dnevnik.si)
A cikk meghallgatása

Janez Janša – a magyar miniszterelnök korábbi szövetségese – a szlovén határon történő ellenőrzés bevezetéséről és általában a migránsválságról szólva fegyverkezésre szólította fel a szlovénokat. Szerinte a palesztin terroristák legutóbbi behatolása Izraelbe megerősítette, mennyire fontos, hogy az emberek fel legyenek fegyverezve.

Vrag je vzel šalo

Janša ezzel a délszláv térségben használatos közmondással indította hosszú, X-platformos bejegyzését, ami szószerinti fordításban úgy hangzik, hogy “az ördög elvitte a tréfát”, az üzenete pedig az, hogy komolyan kell venni, ami történik.

A volt szlovén miniszterelnök – aki a kilencvenes években az egykori Jugoszláviával történő szlovén szembe szegülés egyik vezéralakja volt – még a címben arra szólította fel a szlovénokat, hogy fegyverkezzenek, amihez még hozzátette, hogy legálisan.

fegyver

Janša a bejegyzés elején mindenkinek megköszönte, aki terjeszti ezt a hírt, még azoknak is, akik ezt nem szándékosan teszik, illetve tették.

A korábbi szlovén miniszterelnök itt azokra a radikalizálódott médiasztárokra gondolt, akik a covidos időkben naponta szólítottak fel illegális akciókra, vagy támogatták azokat, most viszont elborzadnak, amikor valaki időben figyelmeztet a veszélyre, és legális lépésekre szólít fel.

Janša szerint a felhívást a bölcsek megértik, az okosak és felelőségtudatot érzők pedig hallgatni fognak rá. A többiek ugyanakkor bízhatnak Robert Golob miniszterelnökben, Boštjan Poklukar belügyminiszterben és Marjan Šarec védelmi miniszterben, vagy akár Jaša Jenullban a Nép Hangja kezdeményezés elnökében, netalán a meleg büszkeség felvonulás résztvevőiben, hogy ők majd képesek lesznek megvédeni Szlovéniát, személyesen pedig mindenkit egy terrortámadás esetén.

A volt szlovén miniszterelnök a mostani helyzetet 1991-hez hasonlította, amikor sokan azt hitték, hogy az akkori szlovén illetékesek meg tudják védeni Szlovéniát a Jugoszláv Néphadsereg agressziójával szemben.

Nem ülésezik a Nemzetbiztonsági Tanács

Janša bírálta a jelenlegi kormány tagjait, akik június óta figyelmen kívül hagyják az általa vezetett Szlovén Demokrata Párt (SDS) felszólításait a Nemzetbiztonsági Tanács összehívására, hogy megvitassák az illegális migráció megfékezésére és a biztonsági kockázatok kezelésére irányuló intézkedéseket.

– Lebontották a kerítést, ezért most pánikszerűen újra bevezetik a határellenőrzést a szomszédos országok felé, amivel az illegális bevándorlást terelik át a főutakról a földutakra

– írta az X-platformon Janša, aki szerint már az utódja is beismerte, hogy a határellenőrzés ilyen módon történő visszaállítása nem ér semmit.

A volt szlovén miniszterelnök arra is emlékeztetett, hogy Robert Golob jelenlegi szlovén kormányfő nemrég úgy nyilatkozott, hogy az illegális migráció problémájára az egyetlen megoldás annak legális szintre történő emelése!!!! Janša szerint a migránsok ezt hasonlóan értelmezték, mint Angela Merkel 2015-ös kijelentését, miszerint szívesen látják a migránsokat Németországban.

A jelenleg ellenzékből politizáló volt miniszterelnöknek Boštjan Poklukar belügyminiszternek arra a kijelentésére is reagált, miszerint a szlovén rendőrség a rátermettségét azzal bizonyította, hogy idén több mint negyvenezer illegális migránst ügyét dolgozta fel a szlovéniai menekültügyi eljárások során!!!???

– Nem akadályozva, hanem engedélyezve!!!

– jegyezte meg Janša, aki Marjan Šarec jelenlegi honvédelmi miniszterrel szintén volt miniszterelnökkel kapcsolatban megállapította, hogy valóságshow-ként vezeti a rábízott tárcát, egyúttal pedig azt is kifogásolta, hogy a jelenlegi kormány gazdagon finanszírozza azokat a civileket, akik a közelmúltban egy Ljubljanában tartott tüntetésen egyenesen Izrael állam lerombolására szólítottak fel, és „szent” háborúval fenyegették meg a „hitetleneket”.

fegyver

Ez nem háború, ez népírtás – olvasható a napokban tartott ljubljanai palesztinbarát tüntetés egyik résztvevőjének a transzparensén, amelyet Janša is megemlít (Forrás: X-platform, Janez Janša)

Mi a rendőrség feladata?

– Úgy gondoljuk, hogy a szlovén rendőröknek inkább az illegális migrációt kellene megakadályozniuk, minthogy a taxisofőrök szerepét játsszák el az illegális migránsok befogadó központokhoz történő irányításában

– mondta Janša, aki a jelek szerint (szintén) szereti a messziföldi közmondásokat a fenti megállapításhoz ugyanis egy találó afrikai mondást csatolt, miszerint “az egy elefánt által vezetett oroszlánok seregét mindig legyőzi egy oroszlán által vezetett elefántok serege.” Ennek értelmezését az olvasókra bízzuk.

A volt szlovén miniszterelnök ezzel kapcsolatban megjegyezte – valószínűleg nem elsőként -, hogy a világ megváltozott az elmúlt évtizedben, amihez még hozzátette, hogy az euroatlanti térségben többnyire rosszabbra fordult a helyzet.

– A nyugati civilizáció értékalapjait belülről súlyosan aláásták. Moszkvából fizikai értelemben ismét büntetlen gonoszság fenyegeti keleti szomszédainkat

– jegyezte meg a szlovén miniszterelnök, aki ehhez még hozzátette, hogy a tömeges illegális migráció radikálisan szétzilálja az EU-ban kialakult életformát, és megerősíti a militáns, prototerrorista sejteket szerte az európai metropoliszokban, így az egykor biztonságos és virágzó városokban a bűnözés soha nem látott mértékű növekedése tapasztalható, és szerinte ez alól Ljubljana sem kivétel.

Janša arra is utalt, hogy a palesztin terroristákat egykor tömegesen képezték ki a volt Jugoszláviában lévő, és a jelenleg Szerbiához tartozó Pancsovában (Pančevóban).

A volt szlovén miniszterelnök szerint ezeknek a terroristáknak az Izraelbe történt betörése újra megerősítette annak a fontosságát, hogy az emberek törvényes és rendezett módon jól fel legyenek fegyverezve, és itt utalt arra, hogy a kibucokban élő fegyveres lakosok sok helyen sikeresen akadályozták meg a nők és gyermekek még nagyobb mértékű lemészárlását.

Fegyverkezzetek fel!

Az emberi természethez tartozik, hogy a legjobbat reméljük, és figyelmen kívül hagyjuk a közelgő fenyegetések baljós jeleit, amivel kapcsolatban Janša megjegyezte, hogy 1991 januárjában egy közvélemény-kutatásban a megkérdezettek mindössze 15%-a nyilatkozott úgy, hogy a független szlovén állam kikiáltását követően a Jugoszláv Néphadsereg fegyveres beavatkozására számít.

A volt szlovén miniszterelnök – aki az akkori események tevékeny résztvevője volt – arra emlékeztetett, hogy az akkori baloldali vezetők petíció aláírását kezdeményezték a szlovén hadsereg létrehozása ellen, pedig minden jel arra utalt, hogy a Jugoszláv Néphadsereg megtámadja Szlovéniát, és hogy szükség van a szlovén hadseregre létrehozására, ha teljesíteni akarják a függetlenségi népszavazáson kinyilvánított népakaratot.

fegyver

Janša azzal zárta az X-platformon közzétett cikket, hogy ma is legalább három dolog világos az írástudók számára:

1. hogy nagy valószínűséggel számíthatunk a biztonsági helyzet eszkalálódására,
2. hogy a jelenlegi hatóságok még távolról sem képesek a helyzet időben történő felmérésére, a felkészülésre és a cselekvésre,
3. hogy ezért mindenkinek joga és kötelessége az alkotmányos rend keretein belül mindent megtenni a családja és a hazája védelmében.

Ezért: az ördög elvitte a tréfát. Fegyverkezzetek fel! Legálisan – zárta a cikket a volt szlovén miniszterelnök.


Mini közvélemény-kutatás


Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.

5
Janez Janša volt szlovén miniszterelnök legális fegyverkezésre szólította fel honfitársait

Vajon szükség van-e arra, hogy az emberek legálisan tartsanak fegyvereket?

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

A Talentis Group erősíteni akarja a lukavaci üzem régiós szerepét a Balkánon A Talentis Group erősíteni akarja a lukavaci üzem régiós szerepét a Balkánon
Bosznia7 óra telt el azóta

A Mészáros Lőrinc-féle Talentis Group tovább terjeszkedne a nyugat-balkáni régióban

A Lukavaci Cementgyár magyar tulajdonosai támogatni akarják a helyi egészségügyi és oktatási intézményeket, valamint a sportegyesületeket. Így nem zárható ki...

Egyre szorosabb szövetségben Egyre szorosabb szövetségben
Magyarország10 óra telt el azóta

A boszniai Szerb Köztársaság elnöke most Budapesten találkozik Orbán Viktorral

TartalomjegyzékVrag je vzel šaloNem ülésezik a Nemzetbiztonsági TanácsMi a rendőrség feladata?Fegyverkezzetek fel!Mini közvélemény-kutatás A cikk meghallgatása A boszniai Slobodna Bosna...

A magyar külügyminiszter fogadta a koszovói miniszterelnök-helyettest, akivel az uniós bővítésről is tárgyalt A magyar külügyminiszter fogadta a koszovói miniszterelnök-helyettest, akivel az uniós bővítésről is tárgyalt
Koszovó11 óra telt el azóta

Szijjártó az uniós bővítésről tárgyalt a koszovói miniszterelnök-helyettessel

Bislimi és a magyar fődiplomata közötti találkozóra két nappal azt megelőzően kerül sor, hogy az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága ülésezik,...

PORTAL KOMBAT: Orosz világigazság, így néz ki a Pravda-hu.com címoldala PORTAL KOMBAT: Orosz világigazság, így néz ki a Pravda-hu.com címoldala
Horvátország3 nap telt el azóta

PORTAL KOMBAT: Működésbe léptek az orosz “békeharcos portálok” a világ félretájékoztatására

A VIGINUM dezinformáció-ellenes francia állami hivatal nyomozói ez év februárjában csaknem 200 oldalt azonosítottak a Portal Kombat csoportban, de azóta...

A Török Áramlat üzembe helyezését követően Bulgárián és Szerbián keresztül érkezik a földgáz Bosznia-Hercegovinába, vagyis az FGSZ-t a Gazprom kigolyózta A Török Áramlat üzembe helyezését követően Bulgárián és Szerbián keresztül érkezik a földgáz Bosznia-Hercegovinába, vagyis az FGSZ-t a Gazprom kigolyózta
Bosznia4 nap telt el azóta

Pert nyert az FGSZ a két boszniai gázszolgáltatóval szemben, miután a Gazprom kigolyózta Boszniából

Az iparági pletykák arról szóltak, hogy a boszniai földgázszükségletet 100%-ban kielégítő Gazprom vezetése gyakorolhatott nyomást a földgáz beszerzésért felelős boszniai...

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió


Öt nap legjava