Connect with us

Napi hírek

Napi hírek – 2023. szeptember 5-én

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

napi hírek
A szerbiai ellenzék obstruálta a munkát, a kormány tagjait a parlamenti őrség védte (Screenshot)
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerbiai ellenzék obstruálta a parlamenti munkát

Miután a „Szerbia az erőszak ellen” elnevezésű tiltakozások nem jártak sikerrel, és teljesen hiábavalónak bizonyult a közel húsz hétvégi felvonulás, a szerbiai ellenzék most más módszerhez folyamodott: sípolással, és egyéb zajkeltéssel obstruálta a parlamenti munkát, miközben azt követelte, hogy az év végéig tartsanak előrehozott választásokat Szerbiában és a helyhatósági választásokat a fővárosban, Belgrádban. A kormányzat a radikalizálódó ellenzéki fellépést erőszaknak minősítette.

A koszovói rendőrség több fegyvert és robbanóanyagot foglalt le

A koszovói albán rendőrök a fegyvereket és a robbanóanyagokat a túlnyomórészt szerbek által lakott egyik településen, a KFOR elleni szerb támadásról elhíresült Zvečanban találták. Xhelal Sveçla koszovói albán belügyminiszter szerint egy razzia során automata kézifegyverek, kézigránátok és egyéb robbanóanyagok kerültek elő egy olyan házból, amely megfogalmazása szerint a Szerbia által támogatott bűnözői csoportok elosztóhelyeként szolgált.

Német akkumulátorgyár épül Észak-Macedóniában

Egy frankfurti székhelyű német cég megállapodást írt alá az észak-macedóniai kormánnyal egy 65 millió eurós beruházásról, amelynek keretében az EU-tagjelölt országban új gyártóüzemet létesítenek, és várhatóan mintegy 755 embert foglalkoztatnak.

A horvát védelmi miniszter lakást utalt ki magának

Közel ezer euróra büntették Mario Banožić horvát honvédelmi minisztert összeférhetetlenség miatt, miután állami lakást utalt ki magának. A horvát média a Legfelsőbb Közigazgatási Bíróság döntésére hivatkozva arról számolt be, hogy pontosan 930 eurós bírságot szabtak ki rá. A miniszter igazságtalanságnak tartja a döntést, és felebbezni kíván az alkotmánybíróságnál. Banožić három lakás közül választhatott, ő a 90 négyzetméteresbe költözött, miután az 53 és 73 négyzetméterest valószínűleg kicsinek találta.

Egy minisztériumi alkalmazott is van az embercsempészek között

A Vijesti.me podgoricai hírportál szerint Meliha Dacićot a kapitális befektetések minisztériumának alkalmazottját azzal gyanúsítják, hogy tolmácsként annak a cégnek is dolgozott, amely török építőipari munkásokat közvetített ki 2022 folyamán. Az általuk alkalmazott török állampolgároknak nem fizettek, törvénytelenül tartották őket egy kollektív szálláshelyen, ahol jóformán enni sem adtak nekik.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava