Connect with us

Szerbia

ERŐSZAKRA ERŐSZAK? A szerb elnök a halálbüntetés visszaállítását is felvetette +18

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

FvWvyyPX0AIre7
A cikk meghallgatása

A szerb elnök a legdrasztikusabb megoldáshoz kívánt folyamodni, vagyis a halálbüntetés újbóli bevezetését javasolta Szerbiában, de erről egyelőre lebeszélték. Aleksandar Vučić az utóbbi három napban történt két tömeggyilkosságot követően a kormány tagjainak jelenlétében tartott tájékoztatót, amelyen iskolai rendőröket igért minden iskolába egy éven belül.

Lebeszélték a halálbüntetésről

A szerb elnök a nemzethez intézett délelőtti beszédében nyilvánosságra hozta, hogy a halálbüntetés újbóli bevezetését javasolta Ana Brnabić miniszterelnöknek.

– Ma reggel azt javasoltam Brnabić miniszterelnöknek, hogy állítsuk helyre a halálbüntetést, de ő és a kormány tagjai ellenezték, mert akkor Fehéroroszország mellett Szerbia lenne az egyetlen ország Európában, ahol alkalmazzák, de ezt nem tehetjük meg a nagyon okos konvenciók miatt

– mondta a szerb elnök, aki úgy fogalmazott, hogy korábban ő is ellenezte a halálbüntetést, de mára már ezt megbánta.

Vučić jelezte, hogy fokozzák a rendőri jelenlétet az elkövetkező 15 napban, mert általában az első két hét számít kritikus időszaknak az ilyen cselekmények elkövetése után.

A szerb elnök szerint tehát majd csak fél hónap múlva térhet vissza az ország a normális kerékvágásba.

Iskolai rendőröket állítanak

Vučić arra hivatkozott, hogy a szeptember 11-i merényletet követően az Egyesült Államok tudta, hogy mi a dolga, és hozzátette, hogy Szerbiában most félmillió gyerek szülei szeretnék biztonságban tudni a gyerekeiket.

A szerb elnök jelezte, hogy a következő fél évben 1200 új rendőrt “állítanak hadrendbe”, ezer rendőrt azzal bíznak meg, hogy többet tartózkodjanak az iskolákban, amíg nem jutnak el arra a szintre, hogy mindig legyen rendőr az oktatási intézményekben, ez szavai szerint a szülők, különösen pedig az anyák biztonságérzetét szolgálja. A szerb elnök szerint ez várhatóan egy éven belül valósulhat meg.

– Belgrádban 331 iskola van, ennyi rendőr fog ott ülni, még több is

– ígérte a szerb elnök, merthogy a belgrádi iskolákban általában kétműszakos tanítás folyik.

Vučić hozzátette, hogy ez 99 százalékkal növeli a biztonságot, és 80 százalékkal csökkenti az erőszakot, mert a gyengébbeket bántalmazók mindig tartanak az erősebbektől, az állam pedig kétségkívül a legerősebb, akivel szembe kerülhetnek.

– A gonosztevőt letartóztatták, soha nem látja meg a napvilágot, a börtönből kijönni nem fog

– tette hozzá a szerb államfő, aki egy pillanatban a két lövöldözés elkövetőit az ördög vagy a monstrum szavakkal hozta összefüggésbe, az egyiket “kis monstrumnak”, a másikat “nagy monstrumnak” nevezte.

Egyúttal azt is jelezte, hogy a várható szigorításokat követően 30-40 ezernél több fegyver nem marad magánkézben, vagyis “teljesen lefegyverzik Szerbiát”.

A fegyvereket illegálisan birtokló személyek számára egy hónapot biztosítanak azok leadására, ellenkező esetben büntetésre számíthatnak, a büntetések pedig szigorodnak.

45 ezer ember átvizsgálását tervezik

A szerb államfő a legfontosabbnak most a hazugságok terjedésének megakadályozását tartotta, és jelezte, hogy egyes “darknet” oldalakat napokon belül átadnak a múltnak.

Az internettel kapcsolatban kijelentette, hogy most át kell világítani azt a 45 ezer embert, akik az internetes profiljukon közzétett bejegyzésekben arról írtak, hogy “tetszett nekik a gyilkos, tetszett nekik a monstrum, és mindaz, amit tett”.

– Ezzel foglalkoznia kell mindenkinek, a szolgálatoknak, és a rendőrségnek is

– jegyezte meg Vučić, aki jelezte, hogy mától megemelik az ország titkosszolgálati és elhárítási védelmének szintjét.

– Mindenkinek, akinek tetszett a monstrum, világossá kell tennie, hogy miért tetszett neki

– tette hozzá a szerb államfő, szerinte ugyanis mehet a börtönbe, aki úgy véli, hogy a céllövészet jelenti a megváltást, aztán magyarázkodhat.

Itt nem tért ki arra, hogy ez vonatkozhat-e a délelőtt letartóztatott vahabistára, de a nyilatkozat igencsak erre alludál.

Vučić egyúttal az ügyészség és a bíróság támogatását kérte, hogy a hatóságoknak ne kelljen engedélyért kuncsorogniuk, amikor át akarják kutatni a gyilkos lakását, mert mire megérkezik az engedély, addigra már semmit sem találnak.

A szerb elnök a sajtótájékoztató végén az újságíróktól is segítséget kért annak érdekében, hogy ne tegyenek közzé híreszteléseket, mint például amikor a megsebesült tanárnő halálhírét keltették.

A hírek valódiságával kapcsolatban együttműködést vár el a sajtótól, hogy együtt harcoljon a gyilkosok ellen, akiket egymással összefogva tudnak csak legyőzni.

Végül, mintegy zárszóként, “ganénak” nevezte az éjszakai vérontás elkövetőjét, aki Hitlerre utaló pólót viselt.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

The great mountain robber, the Slovak Robin Hood, Juraj Jánosík, came to mind because, according to the report of the Croatian national news agency, HINA, his descendants found refuge in Bosnia-Herzegovina The great mountain robber, the Slovak Robin Hood, Juraj Jánosík, came to mind because, according to the report of the Croatian national news agency, HINA, his descendants found refuge in Bosnia-Herzegovina
English3 hét telt el azóta

Jánosík in Bosnia, more precisely in Herzegovina

TartalomjegyzékLebeszélték a halálbüntetésrőlIskolai rendőröket állítanak45 ezer ember átvizsgálását tervezik A cikk meghallgatása The great mountain robber, the Slovak Robin Hood,...

Sportosan, de az évszaknak megfelelő öltözékben: Marko Đurić amerikai nagykövet és Aleksandar Vučić szerb elnök New Yorkban / Sporty, but dressed for the season: US Ambassador Marko Đurić and Serbian President Aleksandar Vučić in New York Sportosan, de az évszaknak megfelelő öltözékben: Marko Đurić amerikai nagykövet és Aleksandar Vučić szerb elnök New Yorkban / Sporty, but dressed for the season: US Ambassador Marko Đurić and Serbian President Aleksandar Vučić in New York
English1 hónap telt el azóta

Returning from America: Will the Ambassador become the Minister of Foreign Affairs or the Prime Minister?

TartalomjegyzékLebeszélték a halálbüntetésrőlIskolai rendőröket állítanak45 ezer ember átvizsgálását tervezik A cikk meghallgatása Marko Đurić, who previously served as an ambassador...

war hysteria or reality war hysteria or reality
English2 hónap telt el azóta

War Hysteria: Croatians Also Joining the Race

TartalomjegyzékLebeszélték a halálbüntetésrőlIskolai rendőröket állítanak45 ezer ember átvizsgálását tervezik A cikk meghallgatása Even the Croatians couldn’t resist getting involved in...

The Serbian president shows where the gas enters Serbia, and the new gas pipeline starts from there The Serbian president shows where the gas enters Serbia, and the new gas pipeline starts from there
English2 hónap telt el azóta

New Gas Pipeline Under Construction Towards Hungary Between Niš and Horgos, Plans Underway

TartalomjegyzékLebeszélték a halálbüntetésrőlIskolai rendőröket állítanak45 ezer ember átvizsgálását tervezik A cikk meghallgatása The Serbian government has made the decision to...

ARCore searched for lithium in the Lopare area of ​​the Republika Srpska in Bosnia ARCore searched for lithium in the Lopare area of ​​the Republika Srpska in Bosnia
English2 hónap telt el azóta

Lithium was also found in the Republika Srpska in Bosnia, which is likely to go to Mercedes

TartalomjegyzékLebeszélték a halálbüntetésrőlIskolai rendőröket állítanak45 ezer ember átvizsgálását tervezik A cikk meghallgatása In recent days, there has been quite a...

Egy hét legjava