Connect with us

Szerbia

HITLER KÖVETŐJE VOLT? Újabb tömeggyilkosság Szerbiában, nyolc halott +18

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A szerbiai rendőrség elfogta az újabb tömeggyilkosság elkövetőjét, akiről a letartóztatását követően készült fotót közzétette

Kattints ide a cikk meghallgatásához

Újabb lövöldözés történt Szerbiában, ahol három Mladenovac környéki faluban nyolc személy vesztette életét, és legalább tizennégyen megsebesültek, heten közülük súlyosan. Ez már a második tömeggyilkosság Szerbiában az utóbbi három napban. A szerb belügyminiszter terrorista támadásnak minősítette az esetet. A rendőrség reggel nyolc óra körül elfogta a tettest, aki egy magasrangú katonatiszt fia, és a belgrádi Informer hírportál szerint a nácizmus követője.

Három helyen lövöldözött

A szerbiai hatóságok a 21 éves Uroš Blažićot gyanúsítják a gyilkosság elkövetésével, aki tegnap este 11 óra körül három faluban, Dubonában, Malo Orašjeban és Šepšinben automata fegyverrel nyitott tüzet áldozataira a felsorolt sorrendben.

Nem hivatalos értesülések szerint az első támadás egy iskolaudvaron kialakult veszekedés után történt.

Az elkövető a szóváltást követően hazament, hogy magához vegyen egy automata fegyvert, amelyből később egy sorozatot adott le egy tábortűz körül tartózkodó társaságra.

Néhány kilométerrel távolabb négy emberre lőtt rá, akik az egyik ház udvarán egy kapu felállításával voltak elfoglalva.

A nyolc halott között van egy húsz éves rendőr is, aki a támadás pillanatában nem volt szolgálatban, valamint a rendőr húga is. Őket a harmadik helyszínen ölte meg.

Szerbiai médiajelentések szerint az automata fegyveren kívül egy pisztoly is volt a támadónál, és feltehetően azt is használta.

Géppisztolyhoz Szerbiában legálisan csak a rendőrség vagy a hadsereg tagjai juthatnak, az elkövető állítólag egy magasrangú katonatiszt fia.

Az elkövető nyolc fiatalt ölt meg, a legfiatalabb áldozat mindössze 14 éves volt, a legidősebb pedig 23 éves. A halálos áldozatok száma valószínűleg még növekszik, mert a korházban ápolt sebesültek állapota több esetben is válságos.

A sebesülteket a szendrői (Smederevo) és több belgrádi kórházban ápolják.

A szerb rendőrség több mint 600 tagja vett részt a támadó utáni kutatásban, amelybe nyomkereső kutyákat és hőkamerákkal felszerelt drónokat is bevetettek.

Az elkövetőt reggel egy Kragujevac közelében lévő Vinjišteben fogták el, ahol a rokonainál próbált meg elrejtőzni, ami miatt a rendőrök az egész családot letartóztatták.

A hatóságok korábbról ismerik az újabb vérontás végrehajtóját, aki a fegyverviselési törvény megsértése miatt került a hatóságok látókörébe.

Dominóeffektus és egy szimbólum

Bratislav Gašić szerb belügyminiszter a történteket követően kijelentette, hogy ezúttal terrorcselekménnyel állunk szemben, ezt azonban nem indokolta meg.

A minősítés túl erősnek tűnhet, mert terrortámadásnak leginkább politikai indítékkal elkövetett cselekményt nevezünk, ebben az esetben ilyen vonatkozás nem merült fel.

Ugyanakkor sem a belgrádi, sem a mostani támadással kapcsolatban nem vitatható, hogy a szerb rendőrség gyorsan és hatékonyan lépett fel.

Szakértők szerint a belgrádi iskolai lövöldözést követően várható volt, hogy újabb hasonló bűncselekmény történik Szerbiában, vagy valahol a régióban.

A belgrádi Informer közben azt magyarázta el, hogy az éjszakai vérontást végrehajtó Uroš Blažić a nácizmus, vagyis Hitler követője volt, ezt jelzi az által viselt pólón látható “generation 88” felirat.

Az szerb hírportál szerint a 88-as szám a fehér faj, vagyis a „Heil Hitler” numerikus kódja. A H az ábécé nyolcadik betűje, tehát 88 = HH = Heil Hitler.

QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Csehszlovákia is ugyanazzal küszködött, mint a mai Magyarország, nem volt tengere, ezért kellett egy alagút Csehszlovákia is ugyanazzal küszködött, mint a mai Magyarország, nem volt tengere, ezért kellett egy alagút
Horvátország22 óra telt el azóta

Csehszlovák alagutak Magyarország és az Alpok alatt, Budapest-Belgrád ezekhez képest lófütty

A Magyarország alatti alagút terve az 1920-as években merült fel, célja Csehszlovákia tengeri kijáratának biztosítása volt. Bár sosem valósult meg,...

Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát
Bosznia4 nap telt el azóta

Potočariban ácsolják a szégyenfát, Magyarország neve is felkerül rá, tiltakozó jegyzék is érkezhet

A balkáni népek és a magyarok között sok közös vonás van. Ezek egyike, hogy nehezen felejtenek. Annak bebiztosítása érdekében, hogy...

Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében. Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében.
Bosznia1 hét telt el azóta

Várhelyi Olivér és Elmedin Konaković visszavonulót fújt, közös nyilatkozatot tettek közre Srebrenicáról

Közösen megállapították, hogy Várhelyi Olivér korábbi nyilatkozatai teljes tisztelettel adóznak az áldozatok iránt, és semmiképpen sem kérdőjelezték meg az 1995-ös...

Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér
Bosznia2 hét telt el azóta

A boszniai külügyminiszter nekiment Várhelyinek, és felmondott egy Magyarországgal kötött szerződést

A boszniai külügyminiszter felmondta a március 6-i Szijjártó-látogatás során bejelentett EU-integráció támogatását célzó bilaterális megállapodást. Az egyezmény lényegében 50 boszniai...

A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják
Magyarország2 hét telt el azóta

Vučić és Orbán a következő napokban meglátogatja a megsebesült szlovák miniszterelnököt

Az eléggé pongyolán fogalmazó belgrádi kormánypárti lap azt nem tisztázta, hogy Vučić és Orbán közösen keresi-e fel Robert Ficót, de...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Öt nap legjava