Connect with us

Szerbia

HAGYOMÁNYÁPOLÁS: Egy szerbiai párt a prostitúcióval hizlalná fel a költségvetést

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az újvidéki Igazság Párt (Stranka Istina) közölte, hogy kiáll a prostitúció, vagyis ahogy fogalmaznak, a szexmunka legalizálása mellett, a párt véleménye szerint ezáltal ugyanis a bevételek a szerb költségvetésébe kerülnének, nem pedig – mint most – a “bűnözők zsebébe”. Ivana Vujasin az Igazság elnöke kijelentette, hogy a prostitúció legalizálásával a családokat és a házasságokat nem fenyegeti veszély, mert ma is létezik, ám a belőle származó pénz “a bűnözők zsebébe megy, nem az állami költségvetésbe, és így nem az állampolgárok javát szolgálja”. Az Igazság Párt az újvidéki vlach (oláh) nemzeti kisebbség politikai pártja, amelyet 2008-ban alapítottak, és nem keverendő össze Dragan Đilas ellenzéki Szabadság és Igazság Pártjával!

Ivana Vujasin, a zöld és szociáldemokrata értékeket valló balközép Igazság Párt elnöke szerint az illegálisan dolgozó prostituáltakat, vagyis a szexipari dolgozókat nem védi törvény, és az ezzel foglalkozóknak nincs sem egészség-, sem nyugdíjbiztosításuk.

Vujasin szerint a prostitúció illegálisan ma is létezik, ám az abból származó pénzt a bűnözők vágják zsebre, és nem kerül az állami költségvetésbe, hogy “minden állampolgár javát szolgálja”.

– A hamis erkölcs korántsem a modern és fejlett Szerbia felé vezet, hanem inkább a történelmi feledés irányába. Ezt a kezdeményezést különösen azoknak kellene támogatniuk, akik ragaszkodnak a hagyományokhoz, a második világháború előtti (királyi) Jugoszláviában ugyanis legálisak voltak a szexuális szolgáltatások, és a prostitúció foglalkozásnak számított

– állapította meg Vujasin, aki az újvidéki városi képviselő testület tagja.

Itt jegyzendő meg, hogy a párt újvidéki városi bizottságának elnökségében egyetlen férfi sincs, mind a tizenkét tagja nő, mivel a párt úgy véli, hogy a nők a béke letéteményesei az emberi faj létrejöttének első pillanatától kezdve, és ezért ezt a káderpolitikát nem tartják politikai megkülönböztetésnek.

A belgrádi Beta hírügynökség jelentése szerint az Igazság Párt munkacsoportot hozott létre a szexmunka legalizálására Dragan Dragaš előadóművész vezetésével, ő történetesen férfi.

Dragaš a kérdéssel, mármint a prostitúcióval kapcsolatban úgy vélte, hogy a szexipari tevékenység legalizálása “a szabályozott rendszerekkel rendelkező legfejlettebb országok civilizációs öröksége”.

– És ez nem csak gazdasági kérdés, hanem emberjogi és szolidaritási kérdése is azoknak a nőknek az esetében, akik nem rendelkeznek semmilyen jogokkal, és akik gyakran szenvednek erőszakot

– jelentette ki a “szexipari pártbizottság” vezetője.

Az Igazság Párt másban is eltér a szerbiai mainstream pártoktól, mert nem csak a prostitúció, hanem a kannabisz legalizálását is támogatja, és ez így már tiszta Amszterdam.

SZÍV KÜLDI SZÍVNEK! Értékeld ezt a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava