Connect with us

Horvátország

HANGTOMPÍTÓS: Rálőttek egy vendéglő tulajdonosára Zágráb újvárosi részén

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

Egy nappal ezelőtt rálőttek egy újzágrábi vendéglő tulajdonosára, szakértők szerint a támadás tipikus leszámolási kísérletnek tűnik. A két támadó motorkerékpárral érkezett, az egyik vezetett, a másik lőtt. Az viszont érthetetlen, hogy a kiszemelt áldozatnak nem esetett bántódása, vagyis karcolásokkal úszta meg a merényletet.

Bandaháborús módszer

A balkáni bandák egyre gyakrabban alkalmazzák a “motoros kilövési módszert”, az áldozatot akkor támadják meg, amikor az autójában ül, a járművet pedig motorkerékpárral közelítik meg.

Ezt a módszert vetették be nemrég Isztambulban is, ahol egy héttel ezelőtt tették el láb alól Jovan Vukotićot, a montenegrói škaljari klán vezetőjét, és így támadták meg a meg nem nevezett zágrábi vendéglőtulajdonost is, aki a BMW-jében ült, amikor a motorral érkező elkövetők egyike egy lövést adott le rá.

A golyó nem találta el a férfit, aki így csak az üvegszilánkoktól sérült meg, vagyis karcolásokkal úszta meg az ellene kitervelt merényletet.

A támadók gyorsan eltűntek a helyszínről, ahonnan autójával elhajtott a megtámadott vendéglátós is.

Nikola Milina, a horvát rendőrség főigazgatója, akit augusztus második felében újabb öt évre neveztek ki erre a posztra, úgy nyilatkozott, hogy az esetnek nincs köze a balkáni bandaháborúkhoz, amivel nem ért egyet Željko Cvrtila bűnügyi szakértő.

Professzionális elkövetők

A környéken lakók azt állítják, hogy semmiféle lövést nem hallottak, ami azt jelzi, hogy a támadók hangtompítós fegyvert használtak. Cvrtila szerint ez arra utal, hogy “professzionális” elkövetőkről van szó.

A bűnügyi szakértő nem zárta ki, hogy a támadást csak figyelmeztetésnek szánták, szerinte azonban ennek kicsi a valószínűsége, mert az elkövetők “túl sokat ruháztak be” az akcióba.

Az eseményeket ugyan rögzítették a térfigyelő kamerák, a támadók azonban bukósisakot viseltek, ami megnehezíti a személyazonosságuk megállapítását, így egyelőre nem csak hogy szabadládon vannak, hanem a beazonosítások sem történt meg.

– Először ki kell derítenünk az indítékot, ezért különösen fontos az áldozat és a rendőrség együttműködése

– mondta Cvrtila, aki szerint azonban az ilyesmi ritka, mert általában maguk az áldozatok is részt vesznek valamilyen bűncselekményekben, amiről nem szívesen számolnának be a hatóságoknak.

A rendőrséget igazából azt segítheti, hogy ha az áldozatra várakozó támadók sokat tébláboltak a környéken, esetleg bementek valamelyik vendéglőbe, ahol levették a sisakjukat.

Médiajelentések szerint a megtámadott férfi eddig nem szerepelt a rendőrségi nyilvántartásban, ami szintén megnehezíti a rendőrség munkáját.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava