Connect with us

Szerbia

VÁLSÁGOS: Szerbiai gyerekekkel teli busz borult fel Bulgáriában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

szerb gyereke bulgaria
Listen to this article

Leszaladt az autópályáról, és felborult egy szerbiai autóbusz Bulgáriában, Stara Zagora közelében. Az autóbusszal 11 felnőtt és 38 gyermek utazott, egyikük állapota válságos. A gyerekek a Belgrád közeli Batajnicából utaztak Bulgáriába, ahol egy folklórfesztiválon vettek részt.

A bolgár illetékes hatóságok közlése szerint 12-en sérültek meg, ebből négy felnőtt, nyolc pedig gyermek. A sérülteket a Stara Zagora-i kórházban helyezték el, ahova megérkezett a bolgár egészségügyi miniszter is.

Az egyik gyerek állapota válságos, az orvosok éjfél körül igyekeztek újraéleszteni. Egy 11 éves gyerekről van szó, aki háromszoros medence- és csípőtörést szenvedett.

Egy további gyermeket ápolnak az intenzív osztályon, őt elővigyázatosságból helyezték oda.

A bolgár egészségügyi miniszter szerint a többi gyerek a körülményekhez képest viszonylag jól van.

A bolgár sajtó szerint a legfiatalabb kórházba került gyermek hat, a legidősebb pedig 17 éves.

A sérültek között van a buszsofőr is, akinek amputálták az egyik lábát, az állapota súlyos.

Az utasok elmondása szerint tíz kilométerrel a baleset helyszíne előtt a sofőr megállt egy benzinkútnál pihenni. Az autópálya a szerencsétlenség időpontjában vizes volt, mert közvetlenül a baleset előtt nagyon esett az eső a környéken, a forgalom ezért lassan haladt.

A szerencsétlenséget feltehetően az okozta, hogy az egyik szülő a sofőr mellé szeretett volna ülni, ám amikor a sofőr le akarta neki nyitni az ülést, a kormányt is elfordította.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava