Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

VÁLSÁGOS: Szerbiai gyerekekkel teli busz borult fel Bulgáriában

szerb gyereke bulgaria
LESZALADT AZ ÚTRÓL: Oldalára fordult egy szerbiai autóbusz Bulgáriában (Forrás: Facebook)
Olvasási idő: 1 perc

Leszaladt az autópályáról, és felborult egy szerbiai autóbusz Bulgáriában, Stara Zagora közelében. Az autóbusszal 11 felnőtt és 38 gyermek utazott, egyikük állapota válságos. A gyerekek a Belgrád közeli Batajnicából utaztak Bulgáriába, ahol egy folklórfesztiválon vettek részt.

A bolgár illetékes hatóságok közlése szerint 12-en sérültek meg, ebből négy felnőtt, nyolc pedig gyermek. A sérülteket a Stara Zagora-i kórházban helyezték el, ahova megérkezett a bolgár egészségügyi miniszter is.

Az egyik gyerek állapota válságos, az orvosok éjfél körül igyekeztek újraéleszteni. Egy 11 éves gyerekről van szó, aki háromszoros medence- és csípőtörést szenvedett.

Egy további gyermeket ápolnak az intenzív osztályon, őt elővigyázatosságból helyezték oda.

A bolgár egészségügyi miniszter szerint a többi gyerek a körülményekhez képest viszonylag jól van.

A bolgár sajtó szerint a legfiatalabb kórházba került gyermek hat, a legidősebb pedig 17 éves.

A sérültek között van a buszsofőr is, akinek amputálták az egyik lábát, az állapota súlyos.

Az utasok elmondása szerint tíz kilométerrel a baleset helyszíne előtt a sofőr megállt egy benzinkútnál pihenni. Az autópálya a szerencsétlenség időpontjában vizes volt, mert közvetlenül a baleset előtt nagyon esett az eső a környéken, a forgalom ezért lassan haladt.

A szerencsétlenséget feltehetően az okozta, hogy az egyik szülő a sofőr mellé szeretett volna ülni, ám amikor a sofőr le akarta neki nyitni az ülést, a kormányt is elfordította.kis festett kabatok222kis festett kabatok


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: