Connect with us

Szerbia

LÖVÖLDÖZÉS UTÁN: A Makkhetesnél nyugalom van, a migránsok is húznak el

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Jellemző kép a homokos talajú erdőről, az egyik migránsnál UNHCR feliratú takaró látható
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szombat reggeli lövöldözést követően nyugalom van a makkhetesi erdőnél, az emberek azonban továbbra is félnek. A történteket követően a migránsok egy része is távozik a magyar határ mentén elterülő erdőből. Az észak-bácskai körzetvezető szerint nincs ok aggodalomra, mert a rendőrség megtette a szükséges óvintézkedéseket.

A migránsok is félnek

A Subotica.com hírportál beszámolója szerint a viharos hétvégét követően hétfőn délelőtt nyugalom volt Makkhetesen, a rendőrség feloldotta az erdőbe vezető utak zárlatát.

Az emberek azonban aggódnak, és csak remélik, hogy a “fegyveres konfliktus” nem ismétlődik meg, az erdőben ugyanis lehetnek még migránsok, miután a taxisok előzőleg folyamatosan, nap, mint nap szállították oda őket.

– A migránsok sátrat állítanak fel az erdőben, azokban tartózkodnak, és ki tudja, mit csinálnak. Bizonytalanságban élünk, és félünk

– mondta a szabadkai hírportál munkatársának egy helyi lakos.

– Ma nagy a nyugalom, máskor ez idő tájt mindig itt vannak. Mindannyian félünk, mivel a taxisok hordják ide őket, itt gyülekeznek a településen, és amikor mintegy 30-an vannak egy csoportban, akkor bemennek az erdőbe

– mondta egy másik helyi lakos, amikor az erdő felől több afgán is érkezett, akik most azért távoznak, nehogy ők is áldozattá váljanak.

– Mindenki el akarja hagyni az erdőt, nehogy az életével fizessen, miután összecsaptak egymással a pakisztáni és szíriai embercsempészek. Az erdőben sátoroztunk, de most megyünk a befogadó központba, mert félünk

– mondta a magát megnevezni nem kívánó afgán migráns, aki korábban taxival érkezett az erdőbe, a taxis fejenként ezer dinárért (kb. 3500 forint) vitte ki őket.

Az afgán migráns arról beszélt, hogy az erdőben pakisztáni és szíriai embercsempészek csaptak össze, korábban a hatoságok afgán és pakisztáni csoportokról beszéltek, miután egyáltalán beismerték hogy embercsempész bandákról van szó.

Kincstári optimizmus

Bojan Šoralov, az észak-bácskai körzetvezető szerint az embereknek nincs okuk a félelemre, mert a rendvédelmi szervek minden biztonsági intézkedést megtettek.

– A rendőrség munkájával kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy a polgárok nyugodtak lehetnek. Megtörtént a migránsok teljes kitelepítése az erdő területéről, a rendőrök a nap 24 órájában járőröznek a térségben, tehát az embereknek nincs okuk arra, hogy ne érezzék magukat biztonságban

– árasztotta a “kincstári optimizmust” a körzetvezető.

A Subotica.com beszámolója szerint a szabadkai kórházban öt személyt ápolnak, köztük azt a 16 éves lányt is, akinek az állapota továbbra is súlyos, egy sebesültet pedig Újvidékre szállítottak.

A rendőrség vasárnap azt közölte, egy 26 éves afgán állampolgárt tartóztatott le, akit gyilkossággal és gyilkossági kísérlet elkövetésével vádolnak.

Végezetül csak annyit, hogy a fenti kép minden kétséget kizáróan a Makkhetesen készült, ahol a homokos talajú erdő egy részén alig van aljnövényzet. A képen látható migránsok egyike egy olyan takarót visz, amelyet az UNHCR-től kapott/szerzett, stb.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava