Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

LÖVÖLDÖZÉS UTÁN: A Makkhetesnél nyugalom van, a migránsok is húznak el

Jellemző kép a homokos talajú erdőről, az egyik migránsnál UNHCR feliratú takaró látható
MAKKHETESI ERDŐ: Jellemző kép a homokos talajú erdőről, az egyik migránsnál UNHCR feliratú takaró látható (Forrás: Subotica.com)
Olvasási idő: 2 perc

A szombat reggeli lövöldözést követően nyugalom van a makkhetesi erdőnél, az emberek azonban továbbra is félnek. A történteket követően a migránsok egy része is távozik a mentén elterülő erdőből. Az észak-bácskai körzetvezető szerint nincs ok aggodalomra, mert a rendőrség megtette a szükséges óvintézkedéseket.

A migránsok is félnek

A .com hírportál beszámolója szerint a viharos hétvégét követően hétfőn délelőtt nyugalom volt Makkhetesen, a rendőrség feloldotta az erdőbe vezető utak zárlatát.

Az emberek azonban aggódnak, és csak remélik, hogy a “fegyveres ” nem ismétlődik meg, az erdőben ugyanis lehetnek még migránsok, miután a taxisok előzőleg folyamatosan, nap, mint nap szállították oda őket.


A migránsok sátrat állítanak fel az erdőben, azokban tartózkodnak, és ki tudja, mit csinálnak. Bizonytalanságban élünk, és félünk

– mondta a szabadkai hírportál munkatársának egy helyi lakos.

Ma nagy a nyugalom, máskor ez idő tájt mindig itt vannak. Mindannyian félünk, mivel a taxisok hordják ide őket, itt gyülekeznek a településen, és amikor mintegy 30-an vannak egy csoportban, akkor bemennek az erdőbe

– mondta egy másik helyi lakos, amikor az erdő felől több is érkezett, akik most azért távoznak, nehogy ők is áldozattá váljanak.

Mindenki el akarja hagyni az erdőt, nehogy az életével fizessen, miután összecsaptak egymással a és szíriai . Az erdőben sátoroztunk, de most megyünk a befogadó központba, mert félünk

– mondta a magát megnevezni nem kívánó afgán , aki korábban taxival érkezett az erdőbe, a taxis fejenként ezer dinárért (kb. 3500 forint) vitte ki őket.


Az afgán migráns arról beszélt, hogy az erdőben pakisztáni és szíriai embercsempészek csaptak össze, korábban a hatoságok afgán és pakisztáni csoportokról beszéltek, miután egyáltalán beismerték hogy bandákról van szó.

Kincstári optimizmus

Bojan Šoralov, az észak-bácskai körzetvezető szerint az embereknek nincs okuk a félelemre, mert a rendvédelmi szervek minden biztonsági intézkedést megtettek.

A rendőrség munkájával kapcsolatban csak azt tudom mondani, hogy a polgárok nyugodtak lehetnek. Megtörtént a migránsok teljes kitelepítése az erdő területéről, a ök a nap 24 órájában járőröznek a térségben, tehát az embereknek nincs okuk arra, hogy ne érezzék magukat biztonságban

– árasztotta a “kincstári optimizmust” a körzetvezető.

A Subotica.com beszámolója szerint a szabadkai kórházban öt személyt ápolnak, köztük azt a 16 éves lányt is, akinek az állapota továbbra is súlyos, egy sebesültet pedig Újvidékre szállítottak.

A rendőrség vasárnap azt közölte, egy 26 éves afgán állampolgárt tartóztatott le, akit gyilkossággal és gyilkossági kísérlet elkövetésével vádolnak.


Végezetül csak annyit, hogy a fenti kép minden kétséget kizáróan a Makkhetesen készült, ahol a homokos talajú erdő egy ré alig van aljnövényzet. A képen látható migránsok egyike egy olyan takarót visz, amelyet az UNHCR-től kapott/szerzett, stb.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: