Connect with us

Szerbia

VÉDELMI INTÉZKEDÉS: Drónokkal kísérik a szerb szupervonatot Újvidék felé

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A szerb szupervonat légi kísérőt kap
Listen to this article

Tomislav Momirović szerb közlekedési és infrastrukturális miniszter bejelentette, hogy drónokat kell “bevetniük” az Újvidék felé közlekedő szupervonat védelmére. Momirović erről azután beszélt, hogy a napokban ismét támadást érte a Sólymot (Soko), így hívják a szerb állam és a szerb vasút “büszkeségét”, amelyet a szerb elnök márciusban a magyar miniszterelnökkel közösen “lovagolt meg”, azaz adott át a forgalomnak.

A Sólyom még nincs végveszélyben, de erősítést kap a levegőből. Az illetékes miniszter szerint erre azért van szükség, mert egyesek “puszta vandalizmusból” kővel dobálják meg a vonatot, vagy ellopják a vasúti kerítést, amivel közveszélyt okoznak.

– Munkacsoportot alakítottunk a belügyminisztériummal és az ügyészséggel együttműködve, és már megvannak az első eredmények. Őrizetbe vettük azokat, akik kővel dobálták meg a vonatot, és azokat is, akik ellopták a kerítést, sajnos egyikük vasúti alkalmazott

– jelentette ki Momirović egy interjúban, amelyben jelezte, hogy mindenkit szankcionálnak, aki megrongálja a közvagyont.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a vasúti infrastruktúrában okozott károkért komoly büntetésre számíthatnak az elkövetők, akik akár nyolc évet is kaphatnak, mert tettükkel a közlekedés biztonságát és az emberek életét veszélyeztették.

Momirović közölte, hogy a Belgrád és Újvidék közötti gyorsvasutat három hónap alatt több mint négyszázezren vették igénybe, de szeretnék még tömegesebbé tenni az utazóközönséget.

– Vissza kell szereznünk az embereket a vonatoknak, és bizonyítanunk kell, hogy létezik minőségi utazás a vasúton

– mondta a miniszter, aki nem ért egyet azokkal a véleményekkel, amelyek szerint a jelenlegi 400 dináros (kevesebb, mint 1500 forint) jegyár tarthatatlan. A miniszter szerint hétvégén nem lehet jegyet kapni a vonatra, mert rengetegen érkeznek Montenegróból és Bosznia- Hercegovinából, hogy utazzanak rajta, vagyis a Sólyom – bizonyos értelemben – turisztikai látványossággá vált.

Momirović elmondta, hogy októberben megkezdődik a Belgrád és Niš közötti gyorsvasút építése, amelyet részben az Európai Unió finanszíroz, miután jóval aláment a kínaiak által kínált árnak, és ettől annak idején Aleksandar Vučić “szuper happy” lett.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Egy hét legjava