Connect with us

Szerbia

VÉDELMI INTÉZKEDÉS: Drónokkal kísérik a szerb szupervonatot Újvidék felé

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A szerb szupervonat légi kísérőt kap
A cikk meghallgatása

Tomislav Momirović szerb közlekedési és infrastrukturális miniszter bejelentette, hogy drónokat kell “bevetniük” az Újvidék felé közlekedő szupervonat védelmére. Momirović erről azután beszélt, hogy a napokban ismét támadást érte a Sólymot (Soko), így hívják a szerb állam és a szerb vasút “büszkeségét”, amelyet a szerb elnök márciusban a magyar miniszterelnökkel közösen “lovagolt meg”, azaz adott át a forgalomnak.

A Sólyom még nincs végveszélyben, de erősítést kap a levegőből. Az illetékes miniszter szerint erre azért van szükség, mert egyesek “puszta vandalizmusból” kővel dobálják meg a vonatot, vagy ellopják a vasúti kerítést, amivel közveszélyt okoznak.

– Munkacsoportot alakítottunk a belügyminisztériummal és az ügyészséggel együttműködve, és már megvannak az első eredmények. Őrizetbe vettük azokat, akik kővel dobálták meg a vonatot, és azokat is, akik ellopták a kerítést, sajnos egyikük vasúti alkalmazott

– jelentette ki Momirović egy interjúban, amelyben jelezte, hogy mindenkit szankcionálnak, aki megrongálja a közvagyont.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a vasúti infrastruktúrában okozott károkért komoly büntetésre számíthatnak az elkövetők, akik akár nyolc évet is kaphatnak, mert tettükkel a közlekedés biztonságát és az emberek életét veszélyeztették.

Momirović közölte, hogy a Belgrád és Újvidék közötti gyorsvasutat három hónap alatt több mint négyszázezren vették igénybe, de szeretnék még tömegesebbé tenni az utazóközönséget.

– Vissza kell szereznünk az embereket a vonatoknak, és bizonyítanunk kell, hogy létezik minőségi utazás a vasúton

– mondta a miniszter, aki nem ért egyet azokkal a véleményekkel, amelyek szerint a jelenlegi 400 dináros (kevesebb, mint 1500 forint) jegyár tarthatatlan. A miniszter szerint hétvégén nem lehet jegyet kapni a vonatra, mert rengetegen érkeznek Montenegróból és Bosznia- Hercegovinából, hogy utazzanak rajta, vagyis a Sólyom – bizonyos értelemben – turisztikai látványossággá vált.

Momirović elmondta, hogy októberben megkezdődik a Belgrád és Niš közötti gyorsvasút építése, amelyet részben az Európai Unió finanszíroz, miután jóval aláment a kínaiak által kínált árnak, és ettől annak idején Aleksandar Vučić “szuper happy” lett.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava