Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

LEVELEZŐ PARTNEREK: Orbán Viktor köszönő levelet küldött Milorad Dodiknak

dodik orban leve
POLITIKAI BARÁTSÁG: Leveleznek is
Olvasási idő: 1 perc

Orbán Viktor miniszterelnök köszönő levelet küldött Milorad Dodiknak, a szerbek vezetőjének. Június 3-án saját Twitter fiókjában jelentette meg Milorad Dodik a boszniai Államelnökség szerb tagja az Orbán Viktor által neki címzett köszönetnyilvánító levelet.

Van, aki szereti

A vezetője élénk levélváltásban van a magyar miniszterelnökkel, aminek minden egyes mozzanatáról Dodik azonnal beszámol a közösségi média felületein, jelezve ezzel, hogy a vele szemben a ellenzéki pártok által megfogalmazott „nemzetközi elszigeteltség” alaptalan vádaskodás.

Korábbi cikkünkben részletesen ismertettük azt a levelet, amelyet Dodik írt Orbánnak újraválasztása alkalmából.

A boszniai médiában akkor nagy port kavart, hogy a nacionalista hangvételt a politikai kommunikációjában előszeretettel alkalmazó Dodik példaértékűnek nyilvánította a magyar demográfiai politikával kapcsolatos lépéseit, és a szerb néppel a korábbi években kialakított mély szövetségesi kapcsolatait.

Az Orbán által a hét folyamán Brüsszelben elért diplomáciai sikerek miatt – ideértve az uniós olajembargó és Kirill pártiárka kiutasítása terén elért célokat – Dodik okkal érezheti, hogy a szoros magyar szövetséggel jól pozícionálta magát a korábbiakban.

Erősödő szövetség

A magyar kormány képviseletében legutóbb külgazdasági- és nyilatkozta áprilisi boszniai tartózkodása során, hogy a magyar kormány nem támogatja, hogy az Európai Unió olyan szankciókat vezessen be Dodikkal és más boszniai szerb politikusokkal szemben, mint az és .

A akkor arról is beszélt, hogy a szankciós politikai nem vezet eredményre, és mind a három felet, vagyis államalkotó nemzetet meg kell hallgatni, köztük a boszniai szerbeket képviselő Milorad Dodikot is.

A magyar kormány számára Janez Janša szlovén miniszterelnök balkáni szövetségesek köréből való kiesésével az októberi boszniai választásokon az újrázásra jó esélyekkel számító Milorad Dodik személye még a jelenleginél is nagyobb szerepet kaphat a jövőben.

Aleksandar Vučić újraválasztásával pedig egyértelművé vált, hogy a balkáni szerb vezetők pozíciója még legalább 5 évig stabil, így érdemes velük hosszú távon számolni. Vagyis a magyar diplomácia belátható időn belül nem szakít a boszniai szerb és szerbiai szerb tengely melletti kiállással egyéb balkáni szövetséges híján.


kis festett kabatok222kis festett kabatok
orban leele

Orbán levele Dodiknak


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: