Connect with us

Németország

BÁTORSÁG: Németország nyugatra tekint, és kész megvédeni a békét

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A németek végképp lemondanak Gerhard Schröder volt szocdem kancellár örökségéről, és elfordulnak Oroszországtól, vagy legalábbis úgy tesznek. Viszont kell az energia, ezért nincs megállás. A Schröderhez hasonlóan szociáldemokrata Olaf Scholz most vett egy mély lélegzetet, és tett egy tengerparti sétát, persze, nem egyedül.

Vita a szélerőművekről

A fenti képet ő posztolta a Twitteren, de nem az Adriáról, ahol idén is várják a honfitársait. Scholz a következő bejegyzést írta a képhez.

– Bátraknak kell lennünk, és most lássunk hozzá: a tengeri szélerőművek segítenek megállítani az ember által előidézett klímaváltozást, és hozzásegítenek bennünket az energiafüggetlenség növeléséhez. Az északi-tengeri csúcstalálkozó alkalmával úgy döntöttünk, hogy szorosabbra fűzzük az együttműködést Dániával, Hollandiával és Belgiummal.

Rendkívül sokan reagáltak a német kancellár által szerdán posztolt képére.

Volt aki úgy vélte, hogy a szélturbinák elcsúfítják és tönkreteszik a környezetet, és kevés haszon származik belőlük. A hozzászóló szerint ráadásul ezeket nem lehet újra hasznosítani!

– Egy atomerőmű közel sem igényel annyi helyet, és megfizethető meg biztonságos is, külső hatásoktól teljesen független áramot ad!

– tette még hozzá az azonosságát titkoló hozzászóló.

Ennek cáfoltára a Die Welt cikkét/podcastjét akasztotta ki valaki, amely szerint “a német szélturbinák már most is annyi áramot szolgáltatnak, mint egy fél atomerőmű”.

Azzal kapcsolatban nem találtunk egyetlen bejegyzést sem, hogy a szélerőművek rosszul festenének az Adrián, ahol sok német megfordul.

A béke védelmében

A német kancellár csütörtökön is kommunikált a követőivel, akiknek a következőket írta a Twitteren.

– A közvetlen szomszédságunkban zajló háború kétségtelenül a legnagyobb kihívás az EU számára. De: minél nagyobb a nyomás kívülről, annál határozottabban és egységesebben cselekszünk. Készek vagyunk megvédeni a békét!

– írta Scholz, és miután a bejegyzéshez a #Regierungserklärung hashtaget kapcsolta, ezt a bejegyzést a német kormány hivatalos álláspontjának is tekinthetjük. Miközben tovább dúl a háború.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava