Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Koszovó

PÉNZCSAP: Szerbiához hasonlóan Koszovóban is 100 eurós segélyeket osztanak

albin kurti
Albin Kurti, koszovói miniszterelnök (Forrás: Albin Kurti, Twitter)
Olvasási idő: 2 perc

közzétette kormánya új gazdasági csomagját. elmondta, hogy 100 eurót osztanak szét a nyugdíjasok között, és ugyanekkora támogatást kapnak a verseny- és a közszférában dolgozók is. A koszovói minderről a ével közösen tartott sajtótájékoztatón beszélt.

A gazdasági csomag ismertetésekor Kurti elmondta, hogy áprilisban megduplázzák a szociális segély mértékét, és további 100 eurót osztanak szét a nyugdíjasok között, ami azoknak jár, akik alapnyugdíjban, fizetett járulékban, rokkantsági juttatásban vagy veterán ellátásban részesülnek. Plusz pénz néz ki azonban azoknak is, akik a versenyszférában dolgoznak.

Száz eurós azonnali összeggel támogatjuk a versenyszférában dolgozó összes dolgozót, azaz mintegy 300 ezer alkalmazottat. Azonnali 100 eurós összeggel támogatjuk a diákokat, ez a támogatás mintegy 80 ezer diákot érint

– mondta Kurti, aki hangsúlyozta, hogy ennek a támogatásnak az összértéke meghaladja a 100 millió eurót, és körülbelül 800 ezer polgár, azaz gyakorlatilag minden koszovói család részesül majd a támogatásokból.

A koszovói miniszterelnök azt is közölte, hogy növelik a összegét, és egyúttal mentesítik az adó alól.

A a napokban elfogadja azt a törvénytervezetet, amely megnyitja az utat a minimálbér bruttó 264 euróra, vagy nettó 250 euróra emeléséhez, valamint a 250 eurós fizetések adójának eltörléséhez. Tehát megemeljük a minimálbért és mentesítjük az adó alól

– jelentette ki Kurti, aki elmondta azt is, hogy a Gazdaságélénkítési Csomag (Pakos së Ringjalljes Ekonomike) keretében eddig több mint 300 millió eurót különítettek el több mint 740 ezer kedvezményezett számára.

A koszovói kormány 2021 júliusa óta folyamatosan mutat be intézkedéseket a Gazdaságélénkítési Csomag keretében, amelyek a polgárokra és az ország gazdaságára összpontosítanak. Megkezdtük az anyasági és gyermekpótlékok kiosztását. Eddig 13.285 anya és 146 ezer 279 gyermek részesült ezekből a kiegészítőkből. 1500 euróval támogattuk azokat, akik családtagjaikat veszítették el a vírus miatt, és amikor a családtag egészségügyi dolgozó volt, akkor 10 ezer euróra emeltük a támogatást, ebből 2901 család részesült

– mondta a koszovói miniszterelnök, aki arról is beszélt, hogy 11 százalékkal növelték az alapnyugdíjat, a fogyatékosokét pedig 33 százalékkal.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

2021 novemberében további 100 eurót osztottunk ki, azaz körülbelül 300 ezer nyugdíjas részesült ebből a támogatásból. A szociális segélyt 30 százalékkal emeltük, 2021 novemberében és decemberében pedig megdupláztuk az értékét. A társadalom sérülékeny rétege számára 13 népszerű konyhán keresztül 10.500 ételkupont osztottunk ki, ami több mint 200 ezer étkezésre jogosított fel

– tette hozzá Kurti, aki szerint eddig több mint 300 millió eurót különítettünk el több mint 740 ezer kedvezményezett számára.

a volt Jugoszlávia legszegényebb területének számított, ma pedig körülbelül ugyanez vonatkozik rá európai viszonylatban. Óriási az a térségből, az otthonmaradókat gyakorlatilag a külföldön dolgozók tartják el.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: