Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Európai Unió

ÍGÉRET: Pénzzel próbálják becsalogatni Szerbiát az Európai Unióba

bertolini
NICSAK, NICSAK: Csak rájöttek, hogy miből értenek a szerbek. Nicola Bertolini, az EU szerbiai küldöttségének képviselője
Olvasási idő: 1 perc

Mindannyian emlékszünk még arra, hogy mekkora volt a felhajtás az úgynevezett “Washiongtoni Szerződés” aláírása után, amikor hatalmas pénzek “lógtak a levegőben”. Akkori cikkünkben kicsit pikirten megjegyeztük, hogy a & amerikaiak előre ittak a grizllymedve bőrére. Most az próbálkozik azzal, hogy jelentős összegeket ajánljon fel Szerbiának arra az esetre, ha belép a klubba. Egy kis malíciával azt mondthatnánk, hogy nicsak, nicsak, az EU rájött, hogy melyik nyelvet érti a belgrádi vezetés!

Tízzel kell felszorozni

Nicola Bertolini, az EU szerbiai küldöttségének képviselője kijelentette, hogy a -balkáni politikai vezetőknek nincs megfelelő elképzelésük a térség uniós integrációjáról, és bátrabbnak kell lenniük.

Bertolini nyilván azért beszélt erről többes számban, mert korábban az Európai Unió észak-macedóniai misszióját vezette, így hát van némi tapasztalata: konyít egy kicsit az ügyhöz. A reklám után elmondjuk, hogy mekkora pénzekről van szó.

Amikor tagja lesz az EU-nak, remélem, öt év múlva, de ne fogjanak a szavamon, tízszer több forrást kap az Uniótól, mint ma

– mondta Bertolini “Az Európai Unió téves megítélése a Nyugat-Balkánon” címet viselő belgrádi konferencia megnyitásakor, a tanácskozást Perugia, és egyetemei közösen szervezték, de jelen voltak Soros György belgrádi veteránjai is.

Bertolini – aki tavaly szeptember óta az EU-küldöttség belgrádi együttműködési osztályának vezetője – elmondta, hogy az unió tagjainak és a tagjelölteknek szánt források között óriási különbségek vannak.

Az uniós illetékes szerint egyelőre nem világos, hogy a állanpolgárok milyen irányba szeretnének menni, a térség többi országának lakóihoz képest főleg nem az.

Vannak különbségek a régió országai között. Szerbiában az állampolgárok mintegy 50 százaléka az EU-párti, a régió többi országában sokkal nagyobb az iránti vágy

– tette hozzá Bertolini, aki szerint a Nyugat-Balkánon élő emberek hisznek az Euórpai Unióg ében, a vezetőknek kellene bátrabnak lenniük, merthogy – ezt már mi tesszük hozzá – nagy összegekről van szó.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: