Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

KÍNAI SZÓVIVŐ: Hogyan alakult a NATO és Oroszország/Szovjetunió viszonya?

kinai terkep
TIMELINE: Kína szerint a világ
Olvasási idő: 1 perc

A kínaiak egy mozgó térképen felvázolták, hogy a történelem során miként alakult a és , illetve a “jogelőd” Szovjetunió viszonya. A történelmi ismeretek kiszélesítését a kínaik ezúttal a “NATO-időszámítás” kiindulópontjától kezdték.

Ilyen térképeket bárki készíthet és feltehet az internetre, elvégre ma már “szólás- és hazugságszabadság” van, az alábbi kis videó mellett azonban azért nem szabad egy kézlegyintéssel elmenni, mert azt nem más, mint a külügyi , Csao Li-csien tette ki a Twittere, tehát könnyen elképzelő, hogy a “állami megbízásra” és felhasználásra készült. De ha nem is így van, akkor is mindenképpen egy fontos beosztású kínai állami hivatalnok megnyilvánulásának, és ezáltal akár Kína hivatalos álláspontjának is tekinthető.

A videón látható térkép az európai erőviszonyok változását mutatja be az utóbbi cirka 70 évben, ami természetesen vonatkozik Közép-Európára és a Balkánra is. A térképen nem szerepel , ami azzal ázható, hogy Kína nem ismeri el az amerikai és európai szponzorálással létrehozott ország ét.

A kínai külügyi szóvivő annyira belejött a térképgyártásba, vagyis inkább térképközlésbe, hogy még eggyel megörvendeztette a világot.

Ezzel azt igyekszik bizonyítani, hogy a mire gondol, amikor a “nemzetközi közösség” kifejezést használja. Erről a térképről viszont mintha hiányozna Dél-Korea, amely szintén amerikai befolyás alatt áll, bár lehet, hogy ezt Kína ezt sem ismeri el.
nemzetkoz kozosseg

Voltak azonban megsokallták a kínai “térképgyártást” és a világ ily módon történő felosztását. Egy biztonsági szakértő ide csatolta annak a szavazásnak az eredményét, amellyel a világ országai az elleni agresszióról mondtak véleményt.

A szakértő szerint ennek a szavazásnak alapján a “nemzetközi közösség” sokkal tágabb fogalom, mint ahogy azt a kínai külügyi szóvivő értelmezi, és sokkal kevesebben maradnak ki belőle, mint azt a második kínai térkép sugallja. Ezért a szakértő arra kérte Csao Li-csient, hogy frissítse földrajzi és politikai ismereteit!

FOFq0ipWYAIgc7D

Az Ukrajna elleni támadással kapcsolatban tartott ENSZ-szavazás eredménye


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: