Connect with us

Szerbia

VUČIĆ: Szerbia öt perc alatt leszedett volna egy ilyen drónt

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

Aleksandar Vučić szerb elnök egy Újvidék közelében tartott nagygyűlésen kijelentette, hogy Szerbia esetében nem fordulhatott volna elő olyasmi, mint ami Zágrábban történt. A szerb államfő a vasárnapi rendezvényen úgy nyilatkozott, hogy nekik öt perc is elegendő lett volna, hogy leszedjenek egy olyan drónt, mint amilyen a horvát fővárosra hullott.

Belgrádi sajtóbeszámolók szerint Vučić a vasárnap tartott választási nagygyűlésen megemlítette, hogy a zágrábi esettel kapcsolatban beszélt a szerb katonai vezetőkkel.

– A katonai vezetés arról biztosított, hogy nekünk öt perc is elegendő lett volna ahhoz, hogy lelőjünk egy ilyen repülőt. Mert ezt van mivel megtennünk, vannak ügyeletes MiG-ek és vannak légvédelmi rendszereink

– hangsúlyozta a szerb államfő, aki a zágrábi esetet is arra használta fel, hogy tovább fényezze a szerb hadsereget, és ezzel párhuzamosan a jelenlegi kormányzatot, véleménye szerint ugyanis Szerbiának soha nem volt erősebb hadserege, mint most.

Vučić egyúttal bírálta a legkomolyabb kihívójának számító Zdravko Ponoš ellenzéki jelöltet, hogy katonai egységeket szüntetett meg, amikor az ország vezérkari főnöke volt.

– Megint arról beszélnek, hogy csatlakoznunk kell a NATO-hoz. Én azt hiszem, hogy ennek nem kell megtörténnie. Nekünk van hadseregünk, és megvédjük az országot és annak légterét

– jelentette ki a szerb államfő a zágrábi esettel kapcsolatban. Egyúttal azonban azt is hangsúlyozta: most annak van itt az ideje, hogy Szerbia ne vegyen részt semmiféle háborúban.

A szerb államfő választási egyik nagygyűlésén – mert vasárnap több településen is volt ilyen rendezvény – jelen volt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is, aki nemcsak pártjának vezetője, hanem a vajdasági parlament elnök is. Pásztor felszólalásában arra kérte a jelenlévőket, hogy április 3-án szavazzanak a VMSZ listájára, az elnökjelöltek közül pedig válasszák Aleksandar Vučićot.Védelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava