Connect with us

Szerbia

VUČIĆ: Szerbia öt perc alatt leszedett volna egy ilyen drónt

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Aleksandar Vučić szerb elnök egy Újvidék közelében tartott nagygyűlésen kijelentette, hogy Szerbia esetében nem fordulhatott volna elő olyasmi, mint ami Zágrábban történt. A szerb államfő a vasárnapi rendezvényen úgy nyilatkozott, hogy nekik öt perc is elegendő lett volna, hogy leszedjenek egy olyan drónt, mint amilyen a horvát fővárosra hullott.

Belgrádi sajtóbeszámolók szerint Vučić a vasárnap tartott választási nagygyűlésen megemlítette, hogy a zágrábi esettel kapcsolatban beszélt a szerb katonai vezetőkkel.

– A katonai vezetés arról biztosított, hogy nekünk öt perc is elegendő lett volna ahhoz, hogy lelőjünk egy ilyen repülőt. Mert ezt van mivel megtennünk, vannak ügyeletes MiG-ek és vannak légvédelmi rendszereink

– hangsúlyozta a szerb államfő, aki a zágrábi esetet is arra használta fel, hogy tovább fényezze a szerb hadsereget, és ezzel párhuzamosan a jelenlegi kormányzatot, véleménye szerint ugyanis Szerbiának soha nem volt erősebb hadserege, mint most.

Vučić egyúttal bírálta a legkomolyabb kihívójának számító Zdravko Ponoš ellenzéki jelöltet, hogy katonai egységeket szüntetett meg, amikor az ország vezérkari főnöke volt.

– Megint arról beszélnek, hogy csatlakoznunk kell a NATO-hoz. Én azt hiszem, hogy ennek nem kell megtörténnie. Nekünk van hadseregünk, és megvédjük az országot és annak légterét

– jelentette ki a szerb államfő a zágrábi esettel kapcsolatban. Egyúttal azonban azt is hangsúlyozta: most annak van itt az ideje, hogy Szerbia ne vegyen részt semmiféle háborúban.

A szerb államfő választási egyik nagygyűlésén – mert vasárnap több településen is volt ilyen rendezvény – jelen volt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is, aki nemcsak pártjának vezetője, hanem a vajdasági parlament elnök is. Pásztor felszólalásában arra kérte a jelenlévőket, hogy április 3-án szavazzanak a VMSZ listájára, az elnökjelöltek közül pedig válasszák Aleksandar Vučićot.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava