Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Ukrajna

A HELYZET FOKOZÓDIK: Ezer brit katonát helyeztek készenlétbe a keleti szövetségesek támogatására

liztruss
(Forrás: Liz Truss, Twitter)
Olvasási idő: 2 perc

A brit külügyminiszter „súlyos következményekre” figyelmeztetett egy Ukrajna elleni esetén. személyében négy év óta először keresi fel Moszkvát brit külügyminiszter. Ez csak az egyik jele annak, hogy a brit kormány felturbózta magát Ukrajna ügyében, Trusson kivül ugyanis Moszkvában van Ben Wallace védelmi miniszter is, miközben brit miniszterelnök Brüsszelben és Varsóban tárgyal. Ezzel párhuzamosan ezer brit katonát helyeztek készültségbe a “keleti szárny” megerősítésének céljával.

Katonákat küldenek

Nagy-Britannia ezer katonát helyezett készenlétbe kelet-európai bevetésre, miután Liz Truss külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy Oroszországnak „súlyos következményekkel” kell szembenéznie, ha megtámadja Ukrajnát.

Brit médiajelentések szerint Truss moszkvai látogatásának előestéjén a londoni kormány közölte, hogy a készenlétbe helyezett katonákat Kelet-Európába küldik, ha egy lehetséges invázió humanitárius válságot okozna, amely érintheti a -szövetséges Lengyelországot és Litvániát.

Mindeközben megkezdik 350 brit tengerészgyalogos Lengyelországba történő telepítését egy héten bejelentett támogatás részeként.

Truss úgy fogalmazott, hogy Oroszországnak felesleges kételkednie abban, hogy erőteljes válasz érkezik egy esetleges Ukrajna elleni agresszióra.

Sokszor elmondtuk, hogy minden további inváziónak súlyos ára lesz, többek között egy összehangolt szankciócsomag révén. Oroszországnak azonban van választási lehetősége. Erősen bátorítjuk őket, hogy válasszák a diplomácia útját

– fogalmazott a brit külügyminiszter, aki Twitter-bejegyzésében ennél tovább is ment, megjegyezvén, hogy Oroszországnak „azonnal ki kell vonnia erőit, és tiszteletben kell tartania Ukrajna szuverenitását, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie”.

Andrej Kelin, Oroszország londoni nagykövete egy interjúban ugyanakkor értelmetlennek nevezte Oroszország szankciókkal történő fenyegetését.

Ha ez a fő célja Liz Truss brit külügyminiszter és Ben Wallace védelmi miniszter moszkvai látogatásának, akkor a beszélgetés rövid lesz


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– jegyezte meg az orosz .

Ellensúly

Boris Johnson brit miniszterelnök most azzal demonstrálja Kelet-Európa iránti rokonszenvét, hogy Lengyelországba látogat, miközben Vlagyimir Putyin orosz továbbra is haderőket von össze Ukrajna körül, ahol nyugati becslések szerint már 130 ezer katonát sorakoztatott fel.

A brit külügyminiszter tovább élezte a feszültséget azzal a kijelentésével, hogy a NATO nem tudja elfogadni a kulcsfontosságú követelését, miszerint ne kerüljön sor a szövetség további bővítésére.

Egy londoni tanácsadó cég vezetője nemrég úgy nyilatkozott a BALK-nak, hogy az erőteljes brit “külpolitikai angazsáltságnak” közvetlen belpolitikai oka is vannak, miután a miniszterelnök pozíciója erősen meggyengült a Covid-bulik kapcsán kitört következtében.

Az konfliktusban való szerepvállalás, illetve a diplomácia lehetőséget teremt arra, hogy Boris Johnsonról egy fénykép készüljön Kijevben, amely magában hordozza az ígéretet arra, hogy eltereli a figyelmet az éppen zajló, és tényleg nagyon súlyos politikai autoritás-válságról

– fogalmazott Radnóti András, a Millennium Emerging Europe tanácsadó cég ügyvezetője igazgatója, aki hozzátette, hogy London a BREXIT után, illetve a BREXIT következtében meggyengült politikai pozícióit védelmi színtéren próbálja ellensúlyozni.Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: