Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

AZ OTP ODAHAGYTA SMOKVICÁT: Kivonultunk az Adriáról, a magyar hadiflotta ismét támaszpont nélkül maradt

2022 02 09 213726

Olvasási idő: 1 perc

Fájdalomtól megtört szívvel jelentem, hogy a leghíresebb cirkáló orrát ismét Surabaya felé kellett fordítani – a Radzeert utoljára Kréta mellett látták, ahogy teljes gőzzel hajózott Szuez irányába. Mindenkit üdvözöl, Netuddkki!

Bár alig egy hónappal ezelőtt adtuk ül a BALK-on, hogy ismét tengeri hatalommá avanzsáltunk, a múlt héten a Dalmacija kiszagolta, hogy feladtuk Smokvica szigetét, és ezzel a a magyar tengeri bázis is odaveszett.

Hogy pontosan miként történt a dicstelen kivonulás, azt nem tudni, mert sem a állami ingatlankezelő, sem az OTP-féle Balansz Zártkörű Nyíltvégű Intézményi Ingatlan Alap, azaz ennek horvátországi cége, a Zöld Ingatlan (Zelena nekretnina) Kft. nem volt hajlandó szóba állni az újságírókkal, az előbbi csupán annyit volt hajlandó elárulni, hogy felbontották a szerződést “a magyarokkal”, és hogy ezek elhagyták a szigetet.Az állami ingatlankezelő nyilatkozata értelmében a szigetet valakik őrzik, de ezt a Slobodna azon nyomban meghazudtolta, mivel a stáb minden ellenállás nélkül partra szállt a által feladott kis szigeten.

A derék dalmaták lamentáltak egy kicsit a rendetlenség miatt, amit a “magyarok” hagytak maguk után.

Érzésünk szerint azonban a rendetlenség sokkal nagyobb lett volna, ha a Zöld Ingatlan nem bérli pár évig a szigetet, mert a horvát nem igazán arról híres, hogy példásan tartja karban leírásra került létesítményeit – a használatban lévőket is alig tudja fenntartani – de mindegy is, ezen már nem érdemes lamentálni. Ezt csak a magyar haza védelmében mondjuk.

Az OTP kivonulása valószínűleg azzal van kapcsolatban, hogy a szigetet nem lehet fejleszteni, és megunták a huzakodást a horvát bürokráciával, amely a mai napig sem tudja eldönteni, hogy a sziget a hadsereg érdekeltsége-e, vagy sem.

A még 1932-ben elit ónak indult Smokvica 90 év után, illetve a hadsereg, Ivica Todorić volt horvát agrárbáró és a Zöld Ingatlan távozását követően ismét át lett adva az enyészetnek.

Vajon lesz-e új bérlő, vagy megvárják, amíg minden összedől, ez a kérdés mostan. ugyan megmutathatná mi a magyar virtus, de ez most, a előtt több, mint valószínűtlen. Estleg Diófát is lehetne ott ültetni.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: