Connect with us

Szerbia

KULTURÁLIS SOKK: Cristiano Ronaldo, az Avatar és egy tyúk szomorú története

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Kevés közismertebb ember lehet a világon, mint Cristiano Ronaldo. Mindeközben vitatott és kevésbé vitatott szépségű hölgyek szenvednek a viszonzatlan szerelemtől, ugyanakkor férfirajongók százai legalább azonosulni a portugál sztárral.

Közös vonások

Történik mindez a nagykikindai menekülttábor, szebben szólva befogadó központ udvarán, ahol feltűnik az udvaron Cristiano Ronaldo egy tyúkkal a kezében. Illetve Cristiano Ronaldo avatarja, akit éppen most vetett ki az időkapszula.

Szó sincs arról, hogy tyúklopáson kaptuk volna Ronaldót, illetve az avatarját, mert a háziszárnyas legálisan került a kezébe, egy környékbeli kistermelőtől vette a tábor bejáratánál, ahova a parasztok a portékáikat hordják, mert tudják, hogy a bangladesiek imádnak főzni függetlenül attól, hogy a muszlim többséghez vagy az üldözött hindu kisebbséghez tartoznak.

Ebédidőben az egész tábort keleti ételek illata lengi be, így az Avatar kezében lévő tyúk sorsa is hamarosan megpecsételődik.

Gólöröm, tyúkbánat

Az Avatar, akinek az igazi neve még a szerkesztősének sem ismert, azonnal Cristiano Ronaldo testtartását vette fel, amikor kérdően a tyúk felé intettem. Jobb kezében a szárnyas jószágot tartotta, bal kezével a győzelem jelét mutatta.

– Hogy hívnak?

– kérdeztem, és magam is meglepődtem a válaszon, pedig már hozzászoktam, hogy a migránsok általában nem mondják meg az igazi nevüket, vagy európai ember számára valamilyen érthetetlen hangsort hoznak össze. Ezúttal nem ez történt.

– My name is Cristiano Ronaldo. Imádom Cristiano Ronaldót, a szívem azt súgja, hogy ő a világ legjobb focistája

– mondta a migránsviszonyokhoz képest igencsak jól öltözött Avatar, aki a sylethi muszlim közösséghez tartozik, ezúttal azonban csak a tyúkra jelentett veszélyt, pedig a táborban vannak hinduk is az említett a bangladesi városból.

Az Avatar állítólag legálisan érkezett Szerbiába, és azok közé az építőmunkások közé tartozik, akiket a belgrádi kormányzat a Közel- és Közép- Keletről importál és alkalmaz a nagyszabású szerbiai építkezéseken.

A fáma szerint a bangladesi Ronaldo Belgrádban dolgozott, de munka nélkül maradt, azért most egy kicsi migránskodik, de rögtön visszamegy a fővárosba, ha ismét szükség lesz rá. Hisszük, vagy nem hisszük.

Ja, és a tyúk, az ő sorsa szomorú véget ért, mert amikor másodszor találkoztam az Avatarral és egy barátjával az udvaron, éppen kivégzés készülődött, miután az egyikük kezében a tyúk volt, a másik pedig egy kisebb fajta bárddal hadonászott.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava