Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

ELMARAD A VIZIT: Orbán Viktor miniszterelnök visszamondta január 25-re tervezett szarajevói látogatását

maszk nelkul
MASZK NÉLKÜL: A banjalukai látogatást az egészségügyi helyzet még lehetővé tette
Olvasási idő: 1 perc

Elmarad Orbán Viktor január 25-re tervezett szarajevói látogatása. A BALK úgy tudja, hogy ma, január 20-án, Orbán Viktor hivatalosan is visszamondta a jövő keddre tervezett látogatást. A döntés indokolásában az egyre romló bosznia-hercegovinai koronavírushelyzet szerepel.

A január 25-i látogatást külgazdasági és 2021. november 18-án történt szarajevói látogatásakor egyeztette le Zoran Tegeltijaval, a Miniszterek Tanácsának nemzetiségű ével, vagyis az ottani miniszterelnökkel, aki Milorad Dodik jobbkezének számít.

A látogatásnak amiatt lett volna kiemelt jelentősége, mert a tavalyi évben a a boszniai Szerb Köztársaságba látogatott, ahol a boszniai szerbség politikai és gazdasági központjának számító Banja Luka közelében majd 8 órán keresztül egyeztetett a bosznia-hercegovinai szerb tagjával, Milorad Dodikkal.

A látogatást megelőzően és azt követően is turbulens időszak zajlott le a boszniai politikai életben, ennek ént az USA 2022. január 5-én szankciókat vetett ki több boszniai politikai szereplőre, köztük az Orbánnal közeli viszonyra törekvő Dodikra is.

A magyar miniszterelnök banjalukai útját követően a boszniai sajtóban hosszas találgatás kezdődött annak lehetséges okáról. A magyar kormány vélelmezhetően erre reagálva akart a boszniai fővárosban egy magas szintű találkozót szervezni, ami azonban most a hivatalos indoklásban szereplő romló ügyi helyzet miatt meghiúsul.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: