Connect with us

Helló, írd be ide, amit keresel

Szerbia

ÚJRAGONDOLÁS: Đoković egyelőre elkerülte a deportálást, de még nem dőlt el semmi

Đoković ÚJRAGONDOLÁS: Đoković egyelőre elkerülte a deportálást, de még nem dőlt el semmi nigel farga
Nigel Farage a Đoković családdal várta Belgrádban a bírósági döntést. Lehet, hogy javasolni fogja, hogy Melbourne lépjen ki Ausztráliából? (Forrás: Nigel Farage)

Olvasási idő: 2 perc

A világelső szerb teniszező a jelenlegi állás szerint maradhat Ausztráliában, miután a melbourne-i szövetségi bíróság hatályon kívül helyezte a vízumának visszavonásáról szóló határozatot, és elrendelte, hogy azonnal engedjék ki a migránsszállóból. Közvetlenül az ítélethirdetés után bejelentették, hogy az ausztrál bevándorlási miniszter még módosíthatja a döntést, és “újragondolhatja” az ügyet, illetve elrendelheti Novak Đoković kitiltását az országból. Vagyis a szappanopera tovább habzik.

Újragondolás

Hírügynökségi beszámolók szerint néhány órával a bíróság döntése után az ausztrál bevándorlási miniszter szóvivője bejelentette, hogy Alex Hawke még fontolgatja, visszavonja-e Đoković vízumát.

A mai bírósági döntést követően továbbra is nyitott a kérdés, mivel a bevándorlási miniszter diszkrecionális joga, hogy mérlegelje-e a vízum eltörlését. A miniszter ezt fontolóra vette, a folyamat még tart

Tiszta politika

Morrison éppen vesztett Đoković ellen. Teljes inkompetencia! Mint bármi másban is. Ha valóban nem akarták (itt látni), akkor mi a fenéért adtak neki vízumot, hogy ide repüljön?

– tette fel a kérdést a Twitteren Kevin Rudd volt ausztrál miniszterelnök.


– mondta szóvívő, ami magyarán azt jelenti, hogy még nem dőlt el semmi, vagyis korai Đoković híveinek az öröme, mert még minden a visszájára fordulhat, ráadásul az a lehetőség is felmerült, hogy az ausztrál kormány fellebbez a döntés ellen.

Ez egy új bírósági eljárást jelentene, ami után akár három évre is törölhetik a világklaszis vízumát, akkor pedig – a szerb teniszező korára való tekintettel – végképp lőttek az újabb ausztrál serlegnek.

Tovább habzik a szappanopera

A Đoković ügyében kedvező döntést hozó tárgyalás után szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be a migránsszálló környékén, ahol a világelső teniszező rajongói ünnepeltek, és követelték szabadon engedését, közben-közben szerb hazafias dalokat énekelve.

Az interneten fellelhető felvételek szerint néhány órával később egy elsötétített ablakú fekete autó jött ki az épületből, arra azonban nincs hivatalos megerősítés, hogy abban a szerb teniszező ült-e.

Egyes médiajelentések ugyanakkor arról szóltak, hogy Đokovićot letartóztatták, de ezt az információt több forrásból, köztük az ausztrál belügyminiszter hivatalából is cáfolták.

A hercehurca nem tarthat végtelen időkig, az egyre zártabb ausztrál nyílt teniszbajnokság ugyanis a jövő héten megkezdődik, ha a szerb világklasszist addig nem engedik szabadon, akkor végképp lemaradhat az újabb, sorjában huszonegyedik Grand Slam-győzelemről.


Iratkozz fel a napi hírlevélre!

Đoković ÚJRAGONDOLÁS: Đoković egyelőre elkerülte a deportálást, de még nem dőlt el semmi balkanac nagy

Időjárás

Facebook-követés


Google-válogatás