Connect with us

Helló, írd be ide, amit keresel

Horvátország

MILANOVIĆ (NEM) VIGYÁZ A SZAVAIRA: A horvát elnök “bohócnak” nevezte a magyar miniszterelnököt

MILANOVIĆ (NEM) VIGYÁZ A SZAVAIRA: A horvát elnök “bohócnak” nevezte a magyar miniszterelnököt ac horvat elnok

Olvasási idő: 2 perc

Zoran Milanović nemrégiben bohócnak nevezte Orbán Viktort. A horvát köztársasági elnök, akit “taroló stílusa miatt” mi a BALK-nál néha Zoki Bondként emlegetünk, a jelek szerint már nem csak Horvátországban köt bele az élő fába is, hanem össze-vissza szórja “sziporkáit” az egész térségben. A napokban a srebrenicai mészárlást kezdte összevetni más hasonló bűncselekményekkel, egy másik alkalommal pedig “bohócnak” nevezte a magyar miniszterelnököt. Ettől kezdve minden bizonnyal még inkább elhidegülnek a magyar-horvát kapcsolatok, legalábbis ami Zoki Bondot illeti.

A horvát köztársasági elnök egyik legutóbbi megnyilvánulása alkalmával arról beszélt:, hogy kimondottan ügyel arra, miként fogalmaz.

Figyelek arra, amit mondok, figyelek arra, hogy milyen vicceket mesélek… de nem engedem meg, hogy befogják a számat

– jelentette ki a boszniai politikai szereplőkről és a boszniai horvátok helyzetéről beszélve igencsak csapokondó monológjában, amit sajtótájékoztatónak nevezett a horvát média.

Milanović ezen a sajtótájékoztatón többek között megemlítette Šefik Džaferovićot, a bosznia-hercegovinai államelnökség bosnyák tagját is, aki megfogalmazása szerint a kilencvenes években “a mudzsahedinek hosztesze volt” Zenicában, majd egy nehezen hallható kérdésre válaszolva a magyar miniszterelnökre terelte a szót.

Ezek az emberek zavart elméjűek, egyeseket személyesen is ismerek, egyesek közülük rosszindulatúak, összehasonlítani őket… végsősoron itt van Orbán. Ki az az Orbán? Orbán egy harcos? Egy gyilkos? Orbán számomra egy bohóc… OK? He-he… Mit mondjak, erről beszélek öt éve: Orbán, Tuđman, Mladić…

– mondta a horvát köztársasági elnök, aki reagált arra a közbevetésre is, hogy Milorad Dodik.

Mi köze van Dodiknak a háborúhoz? Ha lenne köze hozzá, akkor szóba sem állnék vele. Az ő keze tiszta maradt a háborúban, szerbek százezrei szavaztak rá Bosznia-Hercegovinában…

– fogalmazott a horvát köztársasági elnök, aki ezt követően már nem tért ki a magyar miniszterelnökre, beszélt viszont még Oroszországról és Ukrajnáról, de nem foglalt állást, szerinte ugyanis Horvátországnak ebbe a kérdésbe “nem kell beleütnie az orrát”.

A BALK már többször írt arról, hogy Milanović nem kedveli a magyar miniszterelnököt, és a magyarokat “en général”.

A macedón elnök zágrábi látogatása alkalmával Észak-Macedónia uniós csatlakozásával kapcsolatban az jutott eszébe, hogy “Magyarország ma nem tudna tárgyalásokat kezdeni az Európai Unióhoz való csatlakozásról, még a brüsszeli repülőtérre sem engednék be”.


Iratkozz fel a napi hírlevélre!

MILANOVIĆ (NEM) VIGYÁZ A SZAVAIRA: A horvát elnök “bohócnak” nevezte a magyar miniszterelnököt balkanac nagy

Időjárás

Facebook-követés


Google-válogatás