Connect with us

Járvány

NAPI 2000 ÚJ BETEG: Mindössze 31 százalékos az átoltottság Romániában

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Hallgasd meg ezt a cikket!

 
A 12 éven felüli lakosság mintegy 31 százaléka kapta meg eddig a koronavírus elleni oltást Romániában – közölte kedden az oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője. Közben 2033 új koronavírusos megbetegedést találtak Romániában, több mint 45 ezer teszt eredményének feldolgozása során, ami 4,5% százalékos megbetegedési arány.

[aoa id=’5′]

A legjobb a helyzet Bukarestben, ahol az átoltottság megközelítette az 50 százalékot (49,4 százalék), Kolozs megyében csaknem 46, Szeben megyében 39, Konstanca megyében 36,5, Temes megyében 36,3, Brassó megyében 36,3 százalékos.

Két megyében – Giurgiu és Suceava – az erre jogosultak kevesebb mint 20 százaléka vette fel az oltást, a többi megyében mind 20 százalék felett van az átoltottság.

Szeptember 6-áig 5,28 millió személyt oltottak be a koronavírus elleni vakcina legalább egy dózisával, 5,17 millióan viszont mindkét adagot megkapták.

A falvakban 2,59 millió adag vakcinát adtak be, 1,14 millió vidéki ember kapta meg mindkét oltást. Az ország 2862 községéből 2788-ba jutottak el oltócsapatok “A város beoltja a falut program” keretében.

A családorvosi rendelőkben szeptember 6-áig 379.842 személyt immunizáltak, 54%-át községekben és falvakban. Jelenleg 579 oltási központ aktív az országban, ezekben összesen 835 oltópont működik.

[/aoa]

A (Transindex) nyománVédelem és gyorsaság

EGYETLEN VPN KORLÁTLAN ESZKÖZRE KÉTFAKTOROS AZONOSÍTÁSAL, A BALK MAGAZIN AJÁNLÁSÁVAL

2022 februárjában a Windscribe a Wired UK szerint a legjobb VPN-ek közé került, a következő megállapítással: "A Windscribe mindig is a nagylelkűbb ingyenes VPN-szolgáltatók közé tartozott, de egyben az egyik legmegbízhatóbb és legköltséghatékonyabb fizetős fogyasztói VPN-szolgáltatás is."

2023 májusában az Engadget a Windscribe-ot "2023 legjobb ingyenes VPN-jének" nevezte meg, kijelentve, hogy "Kiválasztottuk a legjobb ingyenes VPN-nek a magas biztonsága és a szerveropciók széles választéka miatt más ingyenes VPN-ekhez képest."

A Windscribe megszabadít a támadóktól!

A Windscribe aktív támogatója az autoriter rezsimek által cenzúrázott információkhoz való szabad hozzáférésnek. Ezek közé az erőfeszítések közé tartozik a kiterjesztett sávszélességű ingyenes fiókok biztosítása mindenkinek, akit az ukrajnai orosz invázió érintett, valamint az ingyenes és korlátlan szolgáltatás a régió összes újságírója számára.Az olvasás folytatása


QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKÖVETÉS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava