Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Európai Unió

ORBÁN BLEDBEN: Jön az újabb migránsválság, avagy a kívánatos vagy nem kívánatos segítség

240892004 386714822826122 1859871796900261787 n 1
Olvasási idő: 2 perc

Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint a migráció csak úgy kezelhető, ha a tagországok visszakapják az Európai Uniótól az ehhez szükséges jogokat. A magyar miniszterelnök erről Szlovéniában, a Bledi Stratégiai Fórum című rendezvényen beszélt, amelyen részt vett többek között Aleksandar Vučić elnök, valamint Eduard Heger szlovák, Andrej Babiš cseh, Janez Janša , Kiriákosz Micotákisz és horvát miniszterelnök. Az immár 16. alkalommal megrendezett bledi fórum központi témája ezúttal Európa jövője, a koronavírus- miatt szükségessé vált gazdasági helyreállítás és az bővítése volt.

Újabb migrációs

A találkozón hangoztatta, hogy az afganisztáni események miatt újabb migrációs válság fenyeget, a hivatalos közösségi oldalán közzétett egyik fotóhoz pedig azt a kommentárt fűzte, hogy “a migrációt nem kezelni kell, hanem meg kell állítani”.

Orbán arra figyelmeztetett, hogy a migráció nem fogadható el megoldásként a demográfiai problémákra sem, mert a főként bevándorlók megváltoztatnák a hagyományos európai kultúrát.

Nincs szükségünk kívülről jövőkre, mert ők megváltoztatják az európai társadalmak összetételét, Európa kulturális arculatát, a keresztényi, a családokra épülő berendezkedést

– mondta a magyar miniszterelnök, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a bevándorlással kapcsolatos vita megosztottságot és nehézségeket okozott az EU-n belül, és a vélemények közti rést még mindig nem sikerült áthidalni.

Úgy vélte, ezen a területen azoknak az országoknak a tapasztalata, amelyek történelmük során voltak már muszlimok megszállása alatt, például Magyarországé, “relevánsabb”, mint azoké, akik nem. A most érkező migránsok ugyanis valamennyien muszlimok.

Szerbia uniós tagsága

Az uniós tagsággal kapcsolatban Orbán Viktor Bledben úgy fogalmazott, hogy Szerbia kulcsország, és tagsága az Európai Unióban pusztán geopolitikai, biztonsági szempontból is nélkülözhetetlen.

Az Európai Uniónak nagyobb szüksége van Szerbia EU-tagságára, mint Szerbiának

– vélekedett a magyar miniszterelnök, akinek a kijelentése nagy visszhangra talált a szerbiai sajtóban, főleg a kormánypárti oldalon.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A szerb kormányzathoz leginkább hűséges Informer Orbán kijelentését hangban-képben idézve megjegyezte, hogy Orbán “Európa képébe vágta az igazságot”, hozzátéve, hogy a magyar miniszterelnök szerint Szerbia uniós csatlakozása nélkül “nonszensz bármilyen biztonságról és bármilyen európai identitásról beszélni”.

A szintén kormánypárti Novosti ugyancsak ezzel a mondattal vezette fel néhány mondatos beszámolóját, amelyben megjegyezte, hogy Orbán figyelmeztetett minden uniós tagállamot, szerinte ugyanis Szerbia kulcsfontosságú ország a szövetség számára.

Az erőteljesen kormánypárti Pink Televízió helyszíni beszámolója szerint Szerbia ával kapcsolatban Orbán arra helyezte a hangsúlyt, “hogy amire Európának szüksége van, arra kevésbé van szüksége Szerbiának”.

A nagy múltú Politika című napilap elektronikus kiadása kommentár nélkül közölte az alaphírt, viszont több, egymástól eltérő olvasói hozzászólás érkezett a magyar miniszterelnök nyilatkozatára.

A politikus, aki néhány napja bejelentette, hogy fontolóra veszi Magyarország kilépését az EU-ból, most azt állítja: Szerbia kulcsfontosságú ország az EU számára. Hát, természetesen; ki is tudná gyorsabban szétverni az EU-t, mint Szerbia?!

– írta az egyik hozzászóló, egy másik pedig megköszönte Orbánnak a Szerbia iránti tiszteletet, de arra kérte a magyar miniszterelnököt, hogy ne segítsen már ily módon Szerbiának, egy megint másik kommentelő pedig úgy vélte, hogy hazájának jobb az Európai Unió nélkül.


A ellenzéki hírportálok – a Danas és a Direktno – ugyanakkor nem tettek említést a magyar miniszterelnök bledi nyilatkozatáról, így hozzászólások sem érkezhettek a szerb ellenzéki olvasótábor részéről.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: