Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Egyesült Államok

TÖRTÉNELMI JELENTŐSÉGŰ RIPORT: Miként vált Koszovó függetlenné, avagy Putyin a kolbászok felett

paversia
Olvasási idő: 1 perc

 
Az utóbbi időben a függetlensége körüli huzavona az egyik legfontosabb téma a Balkánon, és a szempontjából. Ezért érdemes felidézni, hogy mi is történt 2008. február 17-én, amikor a albánok kikiáltották üket Szerbiától.

Azokban a napokban Budán Viktor kollégámmal – egy félig hivatalos, félig magánprojekt keretében – forgattunk Koszovóban, hogy megörökítsük a koszovói függetlenség kikiáltását. Akkor is sejtettük, hogy történelmi pillanatoknak lehettünk és voltunk szemtanúi.

Igazából nem azt akartuk dokumentálni, amit a politikusok tettek és mondtak – persze, ez elengedhetetlen része a történetnek – hanem azt, hogy a koszovói emberek, albánok és , hogyan élték meg a koszovói függetlenség kikiáltását. Átfogó képet szerettünk volna mutatni az eseményekről.

[html5_video id=28340]
A történtek után tizenhárom évvel is úgy gondolom, hogy ez sikerült.

A fenti riportfilm elkészítéséért hálával tartozom akkori munkahelyemnek, a Hír Televíziónak, Budán Viktor operatőrnek és Tímár Szabolcs vágónak, akik sokat segítettek abban, hogy a gondolataimat a képek is alátámasszák.

Remélem, hogy ez a húsz perces riportfilm mindenkit hozzásegít ahhoz, hogy megértse, miről beszélünk, amikor Koszovó függetlenségét emlegetjük. A filmben általam megfogalmazott véleményekért ma is vállalom a felelősséget.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: