Connect with us

Gazdaság

ELNÖKI BEJELENTÉS: Szerbiában 555 euró volt a nettó átlagbér márciusban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

rimac kozpont 555
A cikk meghallgatása

 
Szerbiában mára is jutott egy elnöki bejelentés, amely szerint márciusban 555 euró (192 000 forint) volt a havi nettó átlagbér, és az év végére elérhetőnek tűnik akár a 600 euró (208 000 forint) is.

Emberek sikerült!

A szerb elnök a fenti felvezető mondattal posztolt ki egy videót az Instagramra, amelyben “drága polgárokként és tisztelt népként” szólította meg honfitársait.

– Drága Polgárok! Tisztelt Nép! Jó hírem van minden szerbiai ember számára. Az átlagfizetés márciusban pontosan 555 euró volt. Erre vártunk. Tudtuk, hogy a március egy referenciahónap. Az előzetes adatok szerint 555 euró hatalmas előrelépés ahhoz a 330 euróhoz képest, amikor miniszterelnök lettem. Ez Önöknek köszönhető, és az még inkább Önöknek köszönhető, hogy Szerbia már nem a vesztesek, hanem a győztesek országa, amely bármiben versenyre kelhet, és nyerhet azokkal szemben, akik nem évtizedek, hanem évszázadok óta előttünk voltak. Arra kell törekednünk, azért kell dolgoznunk és harcolnunk, hogy az év vége előtt 600 euró fölé menjenek a fizetések. Meggyőződésem, hogy együtt, összefogva ezt elérjük. Gratulálok, éljen Szerbia!


A szerb elnök 2014 márciusában vette át az ország irányítását, azóta sikerült a fent említett eredményt elérni.

Az Instagramon közzétett videóhoz jóformán csak pozitív hozzászólások érkeztek, bár voltak akik megjegyezték, hogy akkor az árak is mások voltak, amikor 330 euró volt az átlagfizetés.

A szerb ellenzékhez közeli direktno.rs hírportál egy mondatos kommentárja szerint “úgy tűnik, hogy Szerbia polgárai nagyon jól élnek, csak erről még senki sem tájékoztatta őket…”

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava