Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Csatlakozás

PÁSZTOR: A nyugat-balkáni térségben az uniós csatlakozás 20 éve nem halad előre

ujvideki pasztor
Olvasási idő: 1 perc

A Szerbiáról szóló uniós éves azért problematikus, mert nem igazolja vissza, és inkább elhallgatja azokat az erőfeszítéseket, amelyeket tett vállalásainak teljesítése érdekében. Erről , a vajdasági elnöke és a elnöke beszélt az Újvidéki Rádiónak adott interjújában. Az Európai Parlament március végén fogadta el a Szerbiáról szóló éves jelentést.

Az Európai Parlament

Az Európai Parlament éves jelentésében leszögezte, hogy a Belgrád és közötti kapcsolatok rendezése, valamint az alapvető jogok tiszteletben tartása határozza meg a csatlakozási tárgyalások ütemét.

A jelentésben méltatták a által a piacgazdálkodás terén elért eredményeket, és biztatták a szerb kormányt, hogy folytassa a reformokat.

Az uniós képviselők ugyanakkor emlékeztették Szerbiát arra, hogy egyeztesse kül- és biztonsági politikáját egyeztesse az Európai Unióval.

Az Európai Parlament aggodalmát fejezte ki a szerb képviselőház működésével kapcsolatban, és kifogásolták, hogy nincs parlamenti ellenzék.

A vajdasági parlament elnöke

Pásztor István az Újvidéki Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy az uniós jelentést a VMSZ kérésére a Fidesz uniós parlamenti képviselői nem támogatták.

A vajdasági politikus problémásnak nevezte, hogy a nyugat-balkáni térségben az uniós csatlakozás 20 éve nem halad előre.

Szerbiának érdeke a térség stabilitása. Ebben a tekintetben a magyar és a szerb prioritásai egybeesnek


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– mondta Pásztor.

A vajdasági parlament elnöke cinizmusnak nevezte a szerbiai ellenzéki pártok döntését a bojkottjáról, ami miatt jelenleg a szerbiai parlamentben nem ülnek ellenzéki képviselők.

tarhelypar-412 Aestherar 412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: