ELSŐ TERROR? Késeléses támadás egy tiranai mecsetben Ramadán idején, ima közben!

Olvasási idő: 1 perc

Délután fél három körül egy férfi lépett be a tiranai Dine Hoxha mecsetbe, ahol eddig még tisztázatlan körülmények között késsel, válogatás nélkül megsebesített 5 muszlim hívőt. A többi hívő és a gyorsan kiérkező rendőrök ártalmatlanná tették az elkövetőt, akit Rudolf Nikolli néven azonosítottak.

Nem először késelt

Tiranában már kerestek egy késelőt, aki egy hónappal ezelőtt egy buszpályaudvaron megkéselt két embert, most azonban kiderült, hogy az elkövető ugyanaz a személy volt mindkét esetben.

Rendőrségi források szerint a legfiatalabb áldozat 22 éves, a legidősebb pedig 35 éves, kórházi tájékoztatás szerint egyikük sincs életveszélyes állapotban. ELSŐ TERROR? Késeléses támadás egy tiranai mecsetben Ramadán idején, ima közben! imam 500x282

A mecset imámja, Ahmet Kalaja (a képen), könnyek között nyilatkozatot, és remélte, hogy a muszlim hívők elleni támadás nem terrorcselekmény volt, hanem egy elmebeteg műve.

Rudolf Nikollit március 11-e óta keresték, miután késelt támadt két személyre a tiranai déli buszpályaudvarnál, akiknek sérülést okozott.

A hatóságok még nem tudják, hogy mi lehetett a késeléses támadások indítéka.

Egyelőre nem világos, hogy az első ilyen jellegű támadásnak van-e terrorcselekmény ismérve. A mostani incidens ráadásul hat nappal az albániai parlamenti választások előtt történt.

Rendőrségi közlemény

Az albán rendőrség a következő hivatalos közleményt adta ki a mecset ellen történt támadással kapcsolatban:

14:30 körül a tiranai Kavaja utcában egy állampolgár belépett egy vallási intézménybe, és tisztázatlan körülmények között éles eszközzel megsebesített 5 állampolgárt. A gyors és szakszerű rendőri akciónak köszönhetően sikerült semlegesíteni és megbilincselni a feltételezett elkövetőt, a burreli 34 éves Rudolf Nikollit, akit a tiranai rendőrigazgatóság épületébe kísértek, további intézkedés céljából.

Rendőrségi közlés szerint a kiérkező mentők elsősegély-ellátásban részesítették a sérülteket, akiket további orvosi ápolás érdekében kórházba szállítottak. A nyomozócsoport az ügyészség irányításával megkezdte a helyszínelést és a szemtanúk kihallgatását.

Később kiderült, hogy az elkövető, Rudolf Nikolli először a közeli pizzéria egyik alkalmazottját sebesítette meg, majd az utca túloldalán lévő mecsetbe ment, ahol 4 hívőt késelt meg.


Napi hírlevél, ne maradj le róla!ELSŐ TERROR? Késeléses támadás egy tiranai mecsetben Ramadán idején, ima közben! balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!