Connect with us

Albánia

KÉSZÜLŐDÉS: Albániában oltási igazolás nélkül lehet nyaralni?
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Albániában gyorsított ütemben oltanak, mert jön a nyár. Az albán miniszterelnök szerint a lakosság immunizálása segíti az országot, hogy sikeres legyen a turisztikai szezon. Edi Rama azt ígérte, hogy a nyáron oltási igazolás nélkül lehet nyaralni Albániában.

Albánia mosolyog

Ogerta Manastirliu albán egészségügyi miniszter bejelentette, hogy eddit 155 463 embert oltottak be a COVID-19 ellen Albániában.

A tárcavezető a Facebookon közölte, hogy az “Albánia mosolyog” (“Albania Smiles”) kampányt mindaddig nem állítják le, amíg nem oltanak be mindenkit.

Edi Rama albán miniszterelnök 500 000 ember beoltását ígérte júniusig.

Két sátorban oltanak

Albániában 2021. január 7-én kezdődött meg az orvosok és a 80 év feletti lakosság.

Március végéntől a 70. életévüket betöltött embereket oltják. Az idős emberek a tiranai “Skënderbej” főtéren felállított sátraknál várakoznak, hogy megkapják az első adag oltóanyagot.


A balkáni országban jelenleg négy különböző típusú vakcina érhető el, a kínai Sinovac (nem keverendő össze a Magyarországon használt Sinopharmmal), az orosz Szputnyik V, a brit AstraZeneca és az amerikai Pfizer.

Edi Rama Facebook-bejegyzésében azt ígérte, hogy április első heteiben további 23 000 adag Pfizer-vakcina érkezik az országba.

A tiranai kormány vezetője szerint ez segíti Albániát abban, hogy sikeres legyen a turisztikai szezon.

A turisztikai szezon

Edi Rama a nyaralás vágyában égők számára azt üzente, hogy az Albániába érkező turistáknak nem kell felmutatniuk igazolást arról, hogy be vannak oltva.

A Facebookon közzétett videóban a kormányfő nem titkolva optimizmusát, és azt ígérte, hogy a nyári hónapokra az élet normalizálódik, és ez reménykeltő az albán turizmus számára.

Rama hangsúlyozza, hogy Albánia a nyáron oltási igazolás nélkül is fogadja a turistákat.

– Az idő, amit magunk mögött hagyunk, rendkívül nehéz volt, de nem tartozunk azok közé, akik lemondanak a jövőről. Minden nehézség ellenére biztosítjuk az oltást, és néhány hónap múlva a pandémiás szenvedés megszűnik. Albánia ezen a nyáron fogadja a turistákat, és korlátozás nélkül minden szálloda, bár, étterem, klub nyitva lesz, akár a hegy tetején is

– jelentette ki az albán miniszterelnök.

Albániában jelenleg reggel hat és este 8 és reggel hat óra között van kijárási tilalom, de napközben minden nyitva van. Az ország határai szabadon átléphetők mindenféle korlátozás vagy ellenőrzés nélkül.
___________________
Forrás: internet

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava