Connect with us

Szerbia

VAKCINABIRODALOM: Külföldi üzletembereket oltanak be Szerbiában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Szerbiában 7500 külföldi üzletember számára szervezték meg a koronavírus elleni oltások beadását, amihez a Szerb Gazdasági Kamara 10 000 adag vakcinát biztosított. Ennek köszönhetően a szomszédos országok számos állampolgára és a más országokból származó külföldiek ezrei juthatnak hozzá a betegség elleni védelemhez.

Marko Čadež, a Szerb Gazdasági Kamara elnöke és a nyugat-balkáni befektetési fórum vezetője kijelentette, hogy a 7500 üzletember beoltásával a Nyugat- Balkán “7500-szor erősebb lesz”.

A bosznia-hercegovinai, észak-macedóniai, albániai és montenegrói üzletemberek oltását belgrádi és niši oltópontokon végzik.

Helyszíni felvétel szerint a belgrádi vásárcsarnok előtt tömbegek vártak a külföldi üzletembereknek szánt a vakcina felvételére.


A szerb média arról számolt be, hogy szombat reggel óta hosszú sorokban várakoztak az emberek a határátkelőknél, különösen Bosznia- Hercegovina irányából.

– Az egész régió ma Belgrádban van

– jegyezte meg Marko Čadež a szerb gazdasági vezető.

Kiemelendő, hogy számos koszovói üzletember is érdeklődött az oltás iránt, de ők nehezebb helyzetben vannak.

Az üzletemberek oltását a Szerb Gazdasági Kamara a szomszédos országok kamaráinak bevonásával szervezte meg, Pristinából azonban negatív választ kaptak.

A Koszovói Gazdasági Kamara “elvi okokból” utasította vissza az oltás felvételét Szerbiában, amiről Berat Rukiqi, a Koszovói Gazdasági Kamara elnöke be is számolt a Twitteren.


https://www.facebook.com/berat.rukiqi.7/posts/2979263955732485

Marko Čadež szerint a külföldi üzletemberek immunizálása “semmiképpen sem veszélyezteti” a hazai lakosság számára indított oltási kampányt.

Szerbia elegendő oltást biztosított mindenki számára

– mondta Čadež, hangsúlyozva, hogy a koronavírus-járványban során nem lehetnek szigetek, ahol nincs védettség, és ezért “soha nem volt még egyértelműbb”, hogy a régió csak együtt jöhet ki a járványból.

A szerb kormány legfrissebb adatai szerint eddig több mint 2,28 millió koronavírus-vakcinát adtak be, amelyek közül több mint 920 ezer ember már megkapta a második adagot is.
_________________
Forrás: internet

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava