Connect with us

Migráció

MAJDÁNY: A migránsok egyre agresszívabbak, kétszázat elvittek a rendőrök

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

migransok ulve allva
A cikk meghallgatása


Alig néhány órával a “majdányi tavaszról” szóló cikk megjelenését követően, újabb rendőri akció volt a magyar-román-szerb hármashatár térségében. Ezúttal mintegy kétszáz migránst vittek el a faluból, amelyben már régóta több a migráns, mint a helyi lakos. A migránsok egyébként egyre agresszívabbak, és egyre gyakrabban alakulnak ki konfliktusos helyzetek közöttük és a helyiek között.

Majdány megtisztítása

Ma reggel újabb rendőrségi akció volt Majdányban, alig néhány órával azt követően, hogy a BALK-on megjelent a cikk a “majdányi tavaszról”.

Nem hisszük, hogy ez az írása váltotta ki a rendőri beavatkozást, hiszen az ilyen akciók előkészítése akár több napot is igénybe vehet.

A kiváltó ok inkább az lehetett, hogy a térségben ismét feltűntek a “népi járőrök”, akiket a szerb médiában általában a szélsőjobbhoz sorolnak, Aleksandar Vučić szerb elnök pedig tavaly “fasiszta ganajoknak” nevezte őket.

A belgrádi kormány mindenesetre nem szereti a Népi Járőrséget (Narodna Patrola), és ezért igyekszik meghiúsítani, hogy a csoport esetleg politikai befolyást kovácsoljon a migránsellenes akciókkal.

A szerb rendőrök ezúttal négy busszal vitték el a migránsokat Majdányból, erről ennek a cikknek a megjelenéséig hivatalosan nem közöltek információkat.

A BALK úgy tudja, hogy 210 migránst szállítottak el a faluból, azzal kapcsolatban viszont csak találgatások léteznek, hogy hányan maradtak.

Mivel – mint már említettük – egy ilyen akció előkészítése hosszabb ideig tart, a rendőrségtől szivároghattak ki információk, a migránsok egy része ugyanis már vasárnap taxival távozott Majdányból.

A rendőrségi akcióval kapcsolatban más aggályok is felmerülnek. A kérdés az: miből gondolja a szerb rendőrség, hogy a migránsok elszállításának bármilyen értelme van, ha a hasonló intézkedések eddig egyetlen egy esetben sem jártak eredménnyel.

Nehezen hihető, hogy a migránsok másképp viselkednének a mostani akciót követően, mint a korábbi esetek után. Ha csak nem történik még valami, ami elbátortalaníthatja őket. A BALK értesülései szerint a hét második felében, talán csütörtökön, a csendőrség is kivonul a helyszínre, hogy “erőt demonstráljon”.

Ez lehetővé tenné Majdány megtisztítását, nem éppen a migránsoktól, hanem a szeméttől, amelyet azok maguk után hagynak, mert a migránsok jönnek-mennek, a szemét viszont marad. auto kar

Durvul a helyzet a “migránsfaluban”

A BALK információ szerint a migránsok egyre agresszívabbak, sokszor kerül sor tömegverekedésre közöttük, ami nem is csoda, hiszen a szülőföldjükön egymással ellenséges népek miért ölelkeznének össze Európába érve?

Hozzák magukkal az elmúlt évszázadok nyűgét, és nincs az az integráció, ami ettől megszabadítaná őket, főleg miután felerősödnek azok az irányzatok, hogy a migránsoknak és a bevándorlóknak új hazájukban joguk van saját kultúrájuk megőrzésére.

Majdányban előfordult, hogy a migránsok által megszállt házaknál szóváltás alakult ki a migránsok és a helyiek között, de egyesek szerint ennél több is történt. Előfordult, hogy az állítólag “belőtt migráns” azzal fenyegetőzött, hogy bombát dob annak a helyi lakosnak a házára, akivel vitába keveredett.

– A múlt héten egy fiatalember autóját összetörték a migránsok, mert szóváltásba került egy általuk kedvelt zombori taxissal. A menet utáni hajnalon pedig egy szabadkai hölgy autóját verték szét, aki az anyukájánál volt látogatóban

– értesült a BALK megbízható helyi forrásokból, az itt említett menetről, illetve békés felvonulásról pedig alább lesz szó.

A “népi járőrök” bemutattak egy “hideg fegyvert” is, amelyet állítólag az egyik migránsnál találtak.

hideg fegyverElőfordult az is, hogy az egyik ház tulajdonosa a csőrtörést akarta elhárítani, de a házában tartózkodó migránsok rátámadtak, és már-már tettlegességig fajultak a dolgok.

Az emberek elkeseredése tehát érthető, hiszen napról-napra rosszabb a helyzet, és Majdány már inkább “migránsfalunak”, és nem vajdasági magyar településnek számít, függetlenül attól, hogy Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének a szülőfalujáról van szó.

Az ő neve is elhangzott azon a demonstráción, amelyet a helyi lakosság szombaton tartott a szomszédos települések lakosaival közösen, mivel őket is hasonlóképpen nyomasztja a migráció.

A felszólalók tehát megemlítették Pásztor István nevét is, az egész államapparátust, a menekültügyi hivatallal egyetemben pedig azzal vádolták meg, hogy segíti, egyes esetekben netalán pénzeli is a migránsokat.

Értesüléseink szerint a VMSZ elnökével kapcsolatban az hangzott el, hogy “Majdányból származik ugyan, a magyarokat képviseli, de érdemben nem igazán tesz semmit”.

A békés felvonulást a gyülekezési tilalom ellenére tartották meg Majdányban, ahol a szó szoros értelmében lehullottak a maszkok, a demonstrálók ugyanis nem viselték, a migránsokról nem is szólva.

A rendőrök természetesen tudtak a megmozdulásról, és felkészültek arra, hogy közbeavatkozzanak, ha szükség lenne rá.

A rendőri jelenlétet minden bizonnyal nem csak a migránsok, hanem a “népi járőrök” jelenléte is indokolta, mivel a hatalmi körök szerint ők nagyobb veszélyt jelentenek az államra, mint a migránsok, akik ugyan nagy pusztítást hagynak maguk után, de politikai szempontból a jelenlegi konstellációban ártalmatlanok.

Politikai kockázatot csak akkor jelentenének, ha Szerbia megpróbálna megszabadulni tőlük, amivel kiváltaná a civil szervezetek és a “modern Európa” haragját.
_________________
Fotók: Facebook

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava