OLVASÓI IDŐJÁRÁSFOTÓK: Mi is tudunk ilyet!

Olvasási idő: 1 perc

Több televíziónál is gyakorlat, hogy a nézők küldhetnek be időjárásfotókat. Mi ugyan nem vagyunk televízió, de nekünk is küldhetnek időjárásfotókat, amelyek megjelennek a honlapon. A vadászok ezentúl ne csak puskát vigyenek magukkal, hanem fényképezőgépet is, vagy kapják elő a telefonjukat, és lőjenek néhány fotót! De vonatkozik ez mindenki másra is.

A keleti bestia

Tombol a “keleti vadállat” (Beast from the East) vagy hétágra süt a nap – teljesen mindegy, időjárásjelentésre mindig szükség van. A BALK-on is megnézheti, hogy milyen idő vár ránk az előttünk álló héten.

Amikor belép az oldalra, akkor a jobboldali oszlopban megtudhatja, hogy a látogatás pillanatában hány fok van, és a háttérben lát egy fotót is. Mint az alábbi képen.

időjárás OLVASÓI IDŐJÁRÁSFOTÓK: Mi is tudunk ilyet! idojaras x

Az éppen aktuális időjárás: A kép balalsó sarkában láthatja az Önhöz legközelebb eső város (mérőhely) nevét, valamit az aznapi legalacsonyabb és legmagasabb hőmérsékletet. Itt tehát a pillanatnyi helyzetről értesülhet.

Az előrejelzés: A következő egy hétre szóló előrejelzés akkor jelenik meg, ha rákattint a három kis pontocskára a kép “legis-legis-legbalalsóbb” sarkában.

Abban a pillanatban, amint ezt megteszi, a képernyőről minden eltűnik, csak az előrejelzés marad a mögötte lévő fotóval, amint az az alábbi képen látható.

időjárás OLVASÓI IDŐJÁRÁSFOTÓK: Mi is tudunk ilyet! biat

A BALK-hoz a kép jobbfelső sarkában lévő X-re kattintva térhet vissza.

Hogyan küldje el a fotót?

Miután a kép elkészült, nincs más teendő, minthogy elküldje a BALK-nak az idojaras@balk.hu címre.

A beérkezett képeket – egyszerre mindig hetet – behelyezzük a rendszerbe, amely felváltva jeleníti meg a fotókat az időjárásjelentés hátérképeként.

Olvasóink részéről felmerült, hogy mit tehetnek, ha nem látják a számokat a világos háttér miatt. Semmi baj! Az egér jobb gombját lenyomva tartva jelöljék ki a nehezen olvasható részeket, amelyek piros hátteret kapnak (az oldal alapszíne), és olvashatóvá válnak.

A fényképen feltüntetjük a készítő nevét, és a kép keletkezésének helyét.

PS: Arra kérjük, hogy a telefonjával ne álló-, hanem fekvőképet készítsen!időjárás OLVASÓI IDŐJÁRÁSFOTÓK: Mi is tudunk ilyet! balkanac nagy