Connect with us

Járvány

MEGÉRKEZETT: A Pfizer közel ötezer adag oltóanyagot küldött Szerbiának

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Megérkezett a Pfizer első küldeménye Belgrádba. A 4875 adag oltóanyagot szállító repülőgép kedden délelőtt szállt le a Nikola Tesla repülőtéren, ahonnan a vakcinát a szerbiai járványügyi intézet speciális raktárába szállították.

Mindössze négy nap telt el azóta, hogy a szerbiai gyógyszerészeti intézet jóváhagyta a Pfizer és BionTech féle vakcinát, éa az első küldemény máris landolt a belgrádi repülőtéren.

Aleksandar Vučić szerb elnök akkor úgy nyilatkozott, hogy az első szállítmány kisebb lesz, mint ahogy várták, vagyis a tízezer adag oltóanyag helyett csak ötezer érkezik, ebből lett végül 4875.

Mirsad Đerlek szerb egészségügyi államtitkár a vakcina átvételét követően közölte, hogy betartották az oltóanyag tárolására előírt szabályokat, és a küldeményt egy mínusz nyolcvan fokot biztosító hűtőben helyezték el.

A szerb gyógyszerészeti intézet (ALIMS) várhatóan a hét végéig engedélyezi a vakcina beadását, és az oltás ezt követően kezdődhet meg. Ehhez a szerb kormány meghatározta az általános célokat, a közegészségügyi intézet pedig kidolgozta az akciótervet.

Mirsad Đerlek arról is beszámolt, hogy januárban újabb küldemény érkezik Szerbiába, amelyben körülbelül húszezer adag oltóanyag lesz. Az államtitkár arra emlékeztetett, hogy Szerbia intenzív tárgyalásokat folytat az orosz és a kínai vakcina beszerzéséről is.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaHOZZÁSZÓLÁS A FACEBOOKON

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava