Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

VALAMI AMERIKA: Infobip, a horvát egyszarvú, amely egy amerikai céget vásárolt

93910024 8487 4dac ab8d abe357730049
Olvasási idő: 2 perc

Senki sem mondaná, hogy a 3,5 ezer lakosú isztria mézeskalacsváros, Vodnjan egy több mint egy milliárd dollár értékű szoftverfejlesztő cég székhelye. A legenda szerint 2006-ban Silvio Kutić kerek négy órát bírt ki az első munkahelyén, egy állami tulajdonban lévő cégben, de az ebédszünetről már nem tért vissza, hanem ehelyett hazament Vodnjanba, és testvérével Robertoval, illetve barátjával és üzlettársával Izabel Jelenićtyel megalapította az Infobipet. 14 éves kora ellenére a annyira felnőtté vált, hogy a minap 300 millió dollárért megvásárolta az OpenMarket céget, ezzel tovább erősítve jelenlétét az Egyesült Államokban.

Mi is az az ?

A horvát IT-unicorn – a befektetők így becézik a rövid időn belül egy milliárd dollár értékre felfutó startupokat, miután ezek ritkák, mint a mitikus egyszarvú – saját bevallása szerint egy globális, felhőben működő kommunikációs platformot hozott létre, amely lehetővé teszi a vállalkozásoknak, hogy közvetlen kapcsolatba lépjenek ügyfeleikkel.

Az Infobip-platform fő erőssége, hogy egy helyről több csatornán (SMS, társadalmi hálózatok, e-mail, WhatsApp Business, Viber Business, Live Chat, stb.) lehet kapcsolatot megvalósítani, biztonságos módon.

Az Infobip üzletfeleit lehetetlen felsorolni egy újságcikk keretein belül, de amennyiben a közelmúltban az olvasó üzenetet kapott bankjától, a Facebooktól, vagy az Ubertől, az Infobitet használta.

Silvio Kutić szavai szerint az üzletfelek között 750 bank és 650 mobilszolgáltató van, nem beszélve a kis és közepes nagyságú cégekről, kórházakról.

Kutić sohasem mulasztja el megemlíteni, hogy az Infobit szolgáltatásait körülbelül 5 milliárd ember veszi rendszeresen igénybe, azaz az emberiség kétharmada.

6 kontinens, 52 ország

Az Infobip jelenleg a világ 6 kontinensén, 52 országában van jelen több mint 60 hivatallal, 28 adatközponttal rendelkezik, a foglalkoztatottak száma 2100, tavaly 602 millió euró jövedelme volt és a kezdetektől nyereséges.

A céget még mindig nem jegyzik a tőzsdén, ezt Silvio Kutić elsősorban azzal ázza, hogy az Infobipnek lényegében nincs szüksége a részvénykibocsátásból származó eszközökre.


kis festett kabatok222kis festett kabatok
A cégnél mindig is szerényen kezeltük a dolgokat, most szinte nem is tudjuk hirtelen, hogy mit kezdjünk a pénzzel.

Mindazonáltal Kutić azt tervezi, hogy három éven belül bevezeti a céget a tőzsdére, de még nem bizonyos hol kerül sor az elsődleges részvénykibocsátásra.

Jelen pillanatban a NASDAQ és a -i Tőzsde tűnik kedvezőbbnek, de Kutić nem zárkózik el annak lehetőségétől sem, hogy a nyilvános tőzsdei kibocsátásra (IPO) Londonban, vagy Amszterdamban kerüljön sor.

A tervek szerint az Infobip a közeljövőben létrehozza zágrábi kampuszát 500 foglalkoztatottal, de a tervek között szerepel horvátországi, , lengyelországi, oroszországi és indiai fejlesztőközpontjainak bővítése is.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Aestherar 412 tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: