Connect with us

Húsvéti gyermekkönyvek

Sport

LECSAPOTT A VILLÁM: Meghalt a fociedző, akibe belecsapott a villám

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

jagodina villam 1
A cikk meghallgatása

A belgrádi katonai kórházban elhunyt az az edző, akibe egy héttel ezelőtt belecsapott a villám a szerbiai Jagodinában, miközben a helyi klub legkisebb csapatának tartott edzést. A férfit mesterséges kómában tartották, de az orvosok sikertelenül küzdöttek az életéért.

Lecsapott a villám

Stefan Pavlović, a szerb másodosztályú “Jagodina” labdarúgó klub edzőjébe a múlt kedden este, nem sokkal hét óra előtt csapott bele a villám, amikor éppen a gyerekekkel foglalkozott.

Az edzőt a klinikai halál állapotában szállították a helyi kórházba, ahol azonnal lélegeztető gépre került.

– A villámcsapást követően pánik tört ki, a gyerekek a szüleikhez rohantak, az egészségügyi személyzet elsősegélyt nyújtott az edzőnek, aki mozdulatlanul feküdt a pályán. Azt hiszem, sikerült visszahozniuk az életbe

– mondta az egyik szülő, akit szerint semmi szükség sem volt arra, hogy a viharos időjárás ellenére is megtartsák az edzést.

Ötven gyerek volt veszélyben

A villámcsapás pillanatában a pályán több mint ötven gyerek és további négy edző tartózkodott, de Pavlovićon kívül senki sem sérült meg.

– Stefan a 9 és 10 éves gyerekkel foglalkozott. Csak egyetlen villámlás volt. A villám éppen Stefanba csapott, aki azonnal összeesett. Mindannyian sokkot kaptunk, de gyorsan reagáltunk. Az összes edző és néhány szülő felrohant a pályára, mesterséges lélegeztetést és elsősegélyt adott neki. A mentő öt vagy hat perc múlva érkezett a helyszínre

– mondta egy másik edző, aki megúszta az esetet.

Szerinte a rossz időjárásnak jele sem volt, amikor az edzést tartották.

A BALK Hírlevele


Meteorológia


B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava