Connect with us

Koronavírus

VAKCINÁS ÍGÉRETEK: Szerbia decemberre beszerzi a védőoltást, mindenkit ingyen oltanak be

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A szerb elnök abban bízik, hogy hazájának december elején lesz védőoltása a koronavírus ellen. Ami a helyzetet ismerve, nem is lenne baj.

Két céggel is tárgyalnak

Aleksandar Vučić újságírókkal találkozva kijelentette, hogy két ország, illetve két cég képviselőivel is tárgyalnak, aztán majd kiderül, hogy mi lesz.

– Azt hiszem, tudom, honnan fog származni, de mindenképpen az első 20 ország között leszünk, akik megveszik. Megpróbáljuk térítésmentesen beadni az oltást az embereknek. Még nagyon megkérik a vakcina árát, de remélem, hogy az ár megy lefelé is. Képzelje el, hogy 500 millióba kerül a vakcina, de ez mindenképpen kevesebb, mint amennyit, eddig költöttünk a betegségre

– mondta Aleksandar Vučić

A szerb elnök pénznemet nem említett, de a volt Jugoszlávia területén általában euróban szokás számolni, Koszovóban és Montenegróban pedig fizetni is.

Mindenkit ingyen oltanak be

– Amint megjelenik a védőoltás, arra fogunk törekedni, hogy ne az utolsók között legyünk, akik hozzáférnek

– nyugtatta meg a népet Aleksandar Vučić, aki szerint csökken a megbetegedések száma Szerbiában.



Booking.com

– A számok egyre inkább javulnak, remélem, hogy leküzdjük a betegséget. Az adatok ma jobbak, mint tegnap. Erről a válság stáb is beszélni fog. Tehát, amikor komolyan viszonyulunk a betegséghez, és erőt veszünk magunkon, akkor az orvosok és az egészségügyi dolgozók ​​segítségével jó eredményeket érünk el

– mondta a szerb elnök, aki szerint az ország vezetésének célja az emberek (meg)gyógyítása.

Kicsit elhamarkodott volt a válságstáb iránti bizalom.

A testület közlése szerint ugyan csökkent a megbetegedések száma, áttörés azonban nem történt, hiszen újabb 321 beteget regisztráltak.

Az sem kizárt, hogy a számok azért voltak kisebbek, mert kétezer emberrel kevesebbet teszteltek, mint nemrég, amikor a rekordszámok kijöttek.

Ami azt jelenti, hogy Szerbiának szüksége lesz a vakcinára, és az sem lenne baj, hogy ha valóban az elsők között jutna hozzá.



Booking.com

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava