VAKCINÁS ÍGÉRETEK: Szerbia decemberre beszerzi a védőoltást, mindenkit ingyen oltanak be

Olvasási idő: 2 perc

A szerb elnök abban bízik, hogy hazájának december elején lesz védőoltása a koronavírus ellen. Ami a helyzetet ismerve, nem is lenne baj.

Két céggel is tárgyalnak

Aleksandar Vučić újságírókkal találkozva kijelentette, hogy két ország, illetve két cég képviselőivel is tárgyalnak, aztán majd kiderül, hogy mi lesz.

Azt hiszem, tudom, honnan fog származni, de mindenképpen az első 20 ország között leszünk, akik megveszik. Megpróbáljuk térítésmentesen beadni az oltást az embereknek. Még nagyon megkérik a vakcina árát, de remélem, hogy az ár megy lefelé is. Képzelje el, hogy 500 millióba kerül a vakcina, de ez mindenképpen kevesebb, mint amennyit, eddig költöttünk a betegségre

– mondta Aleksandar Vučić

A szerb elnök pénznemet nem említett, de a volt Jugoszlávia területén általában euróban szokás számolni, Koszovóban és Montenegróban pedig fizetni is.

Mindenkit ingyen oltanak be

Amint megjelenik a védőoltás, arra fogunk törekedni, hogy ne az utolsók között legyünk, akik hozzáférnek

– nyugtatta meg a népet Aleksandar Vučić, aki szerint csökken a megbetegedések száma Szerbiában.Booking.com

A számok egyre inkább javulnak, remélem, hogy leküzdjük a betegséget. Az adatok ma jobbak, mint tegnap. Erről a válság stáb is beszélni fog. Tehát, amikor komolyan viszonyulunk a betegséghez, és erőt veszünk magunkon, akkor az orvosok és az egészségügyi dolgozók ​​segítségével jó eredményeket érünk el

– mondta a szerb elnök, aki szerint az ország vezetésének célja az emberek (meg)gyógyítása.

Kicsit elhamarkodott volt a válságstáb iránti bizalom.

A testület közlése szerint ugyan csökkent a megbetegedések száma, áttörés azonban nem történt, hiszen újabb 321 beteget regisztráltak.

Az sem kizárt, hogy a számok azért voltak kisebbek, mert kétezer emberrel kevesebbet teszteltek, mint nemrég, amikor a rekordszámok kijöttek.

Ami azt jelenti, hogy Szerbiának szüksége lesz a vakcinára, és az sem lenne baj, hogy ha valóban az elsők között jutna hozzá.Booking.comVAKCINÁS ÍGÉRETEK: Szerbia decemberre beszerzi a védőoltást, mindenkit ingyen oltanak be VAKCINÁS ÍGÉRETEK: Szerbia decemberre beszerzi a védőoltást, mindenkit ingyen oltanak be balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!