Connect with us

Szerbia

ISMERTÉK EGYMÁST? A két gyilkos állítólag ugyanazon a lőtéren gyakorolt +18

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

lőtér, lövölde tér
Az Informer címlapi cikkében azt kérdezi: véletlen-e, hogy a két gyilkos egyazon lőteret használta (Forrás: Informer)

Kattints ide a cikk meghallgatásához

A monstrumok ugyanazon a lőtéren gyakoroltak?! – teszi fel a megállapításnak tűnő kérdést a belgrádi Informer, amelyre csak azért érdemes figyelni, mert a szerb elnök “udvari portálja”, és Aleksandar Vučić innen származtatta a “88-as kódjelű” állítását, miszerint a mladenovaci gyilkos Hitler követője. A hírportál szerint a hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy Kosta Kecmanović és Uroš Blažić ismerte-e egymást. A nyomtatott verzióban ez címoldali cikk!

Lehet, hogy ismerték egymást

Kecmanović és Blažić összesen 16 fiatalt és egy idősebb férfit ölt meg, további 20 fiatalt pedig megsebesített a vračari iskolában és Mladenovac környékén történt vérontásban.

A két gyilkos a Partizan nevet viselő, és annak stadionjában lévő lőtéren akár találkozhatott is, egyébként bármilyen furcsa, a több, mint ötvenezer fős Mladenovac közigazgatási értelemben a szerb főváros külterületének számít.

A nyomozók nem zárják ki azt a lehetőséget sem, hogy a két monstrum – így nevezi az Informer a két gyilkost, és így beszél róluk a szerb elnök is – találkozott is a lőtéren, és lehet, hogy ismerték is egymást.

– A nyomozás egyik iránya mindkét mészárlásnál az volt, hogy a két elkövető hol tanult meg lőni, miután mindketten jól bántak a fegyverekkel

– mondta az Informer meg nem nevezett forrása, aki szerint először az nyert megállapítást, hogy az iskolai lövöldözés elkövetőjét édesapja, Vladimir Kecmanović vitte el a Partizan lőterére.

A kideríthetetlen illetőségű forrás szerint nem sokkal később arra is fény derült, hogy Blažić is ugyanazon a lőtéren gyakorolt, vagyis hogy több alkalommal is járt ott.

– Nagyon furcsa egybeesés, és ezért nem zárható ki, hogy Uroš és Kosta a lőtéren találkozott egymással, sőt talán ismerték is egymást

– jelentette ki az “ismeretlen informátor” az Informernek nyilatkozva.

A lőtér tulajdonosa tagad

Ennek ellentmond a magánkézben lévő lőtér tulajdonosának nyilatkozata, aki meghallgatása alkalmával tagadta, hogy az iskolai vérengzés végrehajtója valaha is igénybe vette a lőteret, vagyis hogy ott tanult volna meg lőni, habár édesapja a lőtér tiszteletbeli tagja volt.

Bár fotók és videók is bizonyítják, hogy mindkét gyilkos az ő lőterén gyakorolt, a tulajdonos makacsul ragaszkodott a saját történetéhez, miszerint soha nem látta őket.

Amikor a biztonsági kamera felvételeit kérték tőle, a tulajdonos azt mondta, hogy a kamerák már régóta nem működnek.

Az Informer úgy tudja, hogy a lőtér tulajdonosa ellen is feljelentést tesz a rendőrség.

Ugyanakkor az “udvari hírportál” is kitart a saját verziója mellett, miszerint mindkét elkövető Adolf Hitler csodálója és a nácizmus híve volt.

Az Informer szerint erre a Blažićon viselt póló a bizonyíték, később pedig a hírportál szerint az is bebizonyosodott, hogy Kecmanović is Hitler bűvkörében élt.

A hírportál beszámolója szerint a belgrádi pszichiátriai klinikán, ahol letartóztatását követően helyezték el, részletesen beszélt az orvosoknak a náci ideológiáról, Hitlerről és Goebbels náci propagandafőnök „zseniális módszereiről és terveiről”.

– Én vagyok az új Führer, egyesítem a világot…

– mondta állítólag Koszta a döbbent orvosoknak, akiknek még azt is elárulta, hogy a zsidók rettenetesen megsértették, de nem részletezte, hogy ez mikor és hol történt!

Az Informer úgy tudja, hogy a nyomozók náci irodalmat találtak a szobájában, de Koszta szülei azt állították, hogy semmit sem tudtak róla!?

Van még több kérdés is

Mindezek után egy további kérdés is felmerül, amit a szerb “udvari hírportár” elhallgat.

Történetesen az, hogy az Informer miként jutott ezekhez az információkhoz, és a kiszivárogtatással kapcsoltban milyen felelősség terheli először magát az Informert a valószínűleg szigorú titoktartás mellett folyó vizsgálat során megfogalmazódott megállapítások nyilvánossárra hozásáért, és hogy ez önmagában nem számít-e közösség elleni izgatásnak, vagy esetleg rágalomnak, ha az információk egyike-másika nem igaz.

További kérdés, hogy maga a kiszivárogtató – ha egyáltalán létezik – felelősségre vonható-e hivatali titok megsértéséért vagy a nyomozás veszélyeztetéséért?

Harmadik, és talán a legfontosabb kérdés, hogy politikai értelemben ki teszi lehetővé az Informernek az ilyen és ehhez hasonló információk nyilvánosságra hozását, és van-e Szerbiában olyan intézmény, amely szembe mer menni az “udvari hírportállal”.

QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Csehszlovákia is ugyanazzal küszködött, mint a mai Magyarország, nem volt tengere, ezért kellett egy alagút Csehszlovákia is ugyanazzal küszködött, mint a mai Magyarország, nem volt tengere, ezért kellett egy alagút
Horvátország22 óra telt el azóta

Csehszlovák alagutak Magyarország és az Alpok alatt, Budapest-Belgrád ezekhez képest lófütty

A Magyarország alatti alagút terve az 1920-as években merült fel, célja Csehszlovákia tengeri kijáratának biztosítása volt. Bár sosem valósult meg,...

Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát
Bosznia4 nap telt el azóta

Potočariban ácsolják a szégyenfát, Magyarország neve is felkerül rá, tiltakozó jegyzék is érkezhet

A balkáni népek és a magyarok között sok közös vonás van. Ezek egyike, hogy nehezen felejtenek. Annak bebiztosítása érdekében, hogy...

Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében. Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében.
Bosznia1 hét telt el azóta

Várhelyi Olivér és Elmedin Konaković visszavonulót fújt, közös nyilatkozatot tettek közre Srebrenicáról

Közösen megállapították, hogy Várhelyi Olivér korábbi nyilatkozatai teljes tisztelettel adóznak az áldozatok iránt, és semmiképpen sem kérdőjelezték meg az 1995-ös...

Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér
Bosznia2 hét telt el azóta

A boszniai külügyminiszter nekiment Várhelyinek, és felmondott egy Magyarországgal kötött szerződést

A boszniai külügyminiszter felmondta a március 6-i Szijjártó-látogatás során bejelentett EU-integráció támogatását célzó bilaterális megállapodást. Az egyezmény lényegében 50 boszniai...

A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják
Magyarország2 hét telt el azóta

Vučić és Orbán a következő napokban meglátogatja a megsebesült szlovák miniszterelnököt

Az eléggé pongyolán fogalmazó belgrádi kormánypárti lap azt nem tisztázta, hogy Vučić és Orbán közösen keresi-e fel Robert Ficót, de...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Öt nap legjava