Connect with us

Szerbia

KATAR ÉS KOSZOVÓ: A szerb elnök megint a horvátok ellen szurkol
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Ő tudja, hogy kinek szurkol a labdarugó világbajnokság harmadik helyéért sorra kerülő mérkőzésen (Screenshot)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A szerb államfő még a focit is “Koszovó szemüvegén” keresztül nézi. Aleksandar Vučić a katari világbajnokság harmadik helyéért folyó összecsapás előtt kijelentette, hogy a marokkóiaknak fog szurkolni, mert azok a szerbek testvérei.

A szerb elnök a Koszovóval kapcsolatos csütörtöki (december 15-i) rendkívüli kormányülésen gratulált a horvát származású Tomislav Žigmanov kisebbségi miniszternek a horvát válogatott sikeréhez a katari világbajnokságon, de hozzátette, hogy ő személy szerint “emocionális és családi okokból” a horvátok ellen szurkol.

A családi okokra történő hivatkozás különösen érdekes, mert szerbiai források szerint a boszniai Bugojno közelében élt nagyapa – aki állítólag ruszofil volt – valamint a család más tagjai is az usztasa terror áldozatául váltak a második világháborúban. Horvát források szerint ugyanakkor a Vučić család 1941 őszét áttért a katolikus hitre, a nagyapa, Anđelko Vučić pedig egy kocsmai verekedésben vesztette életét, és nem az usztasák ölték meg. De a történelemből ennyi elég is.

– Gratulálok mindenkinek, akik Horvátországnak szurkoltak a rendkívüli eredményekhez, de én teljes szívből az argentinoknak és Marokkónak szurkoltam, mert a szomszédjainkat nem mi választjuk meg, azokat az Isten rendeli mellénk, a barátokat választjuk meg mi magunk

– jelentette ki a szerb államfő, aki azt is elárulta, hogy ő milyen kritériumok alapján szelektál.

– Sem Argentína, sem Marokkó nem ismerte el Koszovó függetlenségét, és nem is fogja, mert meglehetősen kemények és határozottak ebben a kérdésben

– tette még hozzá a szerb államfő, aki ezt követően arról is beszélt, hogy kinek fog drukkolni a harmadik helyért folytatandó párharcban.

– Marokkónak fogok szurkolni, ők az igazi testvéreink, akik soha nem ismerik el Koszovó függetlenségét

– mondta a szerb elnök, aki korábban még azt számolgatta, hogy a szerbek miként kerülhetnének össze a horvát válogatottal. Abból azonban nem lett semmi, mert a szerb válogatott időközben elvérzett, a Svájciakkal vívott csatában ugyanis majdhogynem többet foglalkoztak a svájci válogatott két koszovói származású tagjával, mint a labdával.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava