Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

ISMÉTLŐ: Dodik szerb nyelvből bukott a középiskola első osztályában

milorad dodik bukott gigapixel standard scale
OSZTÁLYT ISMÉTELT: Ő is esélyes lehet valamelyik Nobel-díjra?
Olvasási idő: 2 perc

A választási kampányokban sok mindenre fény derül: ilyenkor rengeteg titkolt információ kerül napvilágra. Ezt történik Bosznia-Hercegovinában is, ahol például kiderült, hogy a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja osztályt ismételt a középiskolában, amire persze van magyarázat, ezt Dodik lánya prezentálta a “nyilvánosság felé”. Gorica Dodik hiperaktív a Twitteren, Donald Trump volt amerikai elnök sem írogatott annyit fénykorában, mint ő.

Milorad Dodik, a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja és a Független Szociáldemokraták Szövetségének (Savez Nezavisnih Socialdemokarata, SNSD) vezetője a középiskola első osztályában bukott meg, bármilyen furcsa, éppen szerb nyelvből.

Ezt az információt először a boszniai szerb baloldal közös jelöltje, Jelena Trivić tette közzé, Trivić a boszniai Szerb Köztársaság elnöki posztjáért indult, így lett Milorad Dodik legnagyobb riválisa.

Ez a kampány egyre érdekesebbé válik. Az emberek arról kezdenek beszélni, hogy Milorad Dodik megbukott a középiskola első osztályában

– jelentette ki Trivić, aki azt is elárulta, hogy Dodikot – aki a banja lukai mezőgazdasági középiskolába járt – a szerbhorvát nyelv professzora húzta el.

A baloldali elnökjelölt nem kis kárörömmel állapította meg, hogy Dodik osztályt ismétlett, azt viszont furcsának tartja, hogy éppen szerb nyelvből bukott meg.

Itt felvetődik a kérdés, hogy Dodik hogyan tudta beírni az egyetemet hároméves középiskolai végzettséggel

– töprengett hangosan az ellenzéki elnökjelölt, aki egy övön aluli ütést is bevitt azzal a kijelentésével, hogy nem csodálkozna, ha kiderülne, hogy a bosznia-hercegovinai elnökség szerb tagja esetleg meghamisította a középiskolai diplomáját.

Trivić kijelentésére szinte azonnal reagált a boszniai szerb politikus lánya. Gorica Dodik a Twitteren nem tagadta, hogy apja valóban osztályt ismételt.kis festett kabatok222kis festett kabatok

Milorad Dodik vidéken nőtt fel, dolgozott és tanult egyszerre, s mivel abban az évben sok munka volt a földeken, nem sikerült rendszeresen iskolába járnia, és ezért ismételte az osztályt

gorica dodik

– írta Dodik lánya, aki hozzátette, hogy apja úgy tudta beírni a belgrádi politikatudományi egyetemet, hogy felvételi vizsgát tett, viszont az egyetemen már nem vesztett évet.

Trivić viszontválaszt küldött Gorica Dodiknak, amelyben azt írta: apjának osztálytársai úgy emlékeznek, hogy a boszniai szerb politikus rendszeresen járt iskolába, csak éppenséggel nem tanult.

Egy bejegyzésben aztán az elnöki lány azzal vette védelmébe az apját, hogy a Nobel-díjas íróhoz, Ivo Andrićhoz hasonlította, aki szintén osztályt ismételt. Istenem, csak nehogy végül Dodik is Nobel-díjat kapjon!


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: