Connect with us

Albánia

LESZÁMOLÁSOK: Két hónap alatt négy merénylet történt Albániában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

shkodra
A cikk meghallgatása

Nyári erőszakhullám söpört végig Albánián, az országot összesen négy merénylet rázkódtatta meg az utóbbi két hónapban, amelyekben hat ember vesztette életét. Egy helyi hírportál beszámolója szerint a történteket követően növekszik az aggodalom az országban a szervezett bűnözés és az erőszak térnyerése miatt.

Az Exit hírportál azt írja, hogy az elmúlt két hónapban történt négy incidensben hat ember vesztette életét.

Július 17-én a Fushe- Kruje felüljárónál 50 golyót lőttek ki egy járműre, ennek következtében három ember halt meg.

Öt nappal később egy férfit “akkor érte utol a halál”, amikor a Tiranától észak-nyugatra lévő Laçban rálőttek az általa vezetett járműre.

Egy hónappal korábban, vagyis június 11-én délben egy 27 éves férfi vesztette életét, miután az általa vezetett jármű felrobbant Tirana közelében, a Sauk- TEG úton.

Ezt megelőzően, június 3-án egy férfi halt meg egy shkodrai lövöldözésben.

A BALK július közepén arról számolt be, hogy Albániában egyre gyakoribbak a külföldiek számára megszokhatatlan merényletek, amelyeknek általában nincsenek “civil” áldozatai, vagyis a bűnözők csak egymást irtják. Az azóta történt események, sajnos, minket igazoltak.

Akkor azt írtuk, hogy a bűncselekmények nemcsak Tiranára jellemzők, hanem a vidéki városokra is, és azok közül is leginkább az északi fekvésű Shkodrára.

A ’90-es évek végétől feljegyzett, szinte rendszeres leszámolások, kivégzések miatt a városra ráragadt az “albán Palermo” elnevezés, maguk az albánok is így emlegetik.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava