Connect with us

Szerbia

PÉLDÁTLAN CIRKUSZ: Gyilkosságért 40 évet kapott, majd kisétált a bíróságról

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

ESZTRÁDMŰVÉSZEK: Az elítélt és az áldozat
A cikk meghallgatása

Zoran Marjanovićot 40 évre ítélték, mert megölte a feleségét, majd az ítélet kimondását követően szabadon engedték! A férfi a bíróságról kilépve betért egy közeli kávézóba, majd elhajtott egy ezüst színű Mercedesszel. A rendőrségnek most az a dolga, hogy megtalálja, és letartóztassa.

A történet

Zoran Marjanović, miután felesége Jelena meggyilkolásáért 40 év börtönbüntetésre ítélték, barátnője, Zorica és családja kíséretében kisétált a tárgyalóteremből, és elhagyta a bíróság épületét.

Bár 40 évet kapott, Marjanović egy papírlappal – valószínűleg az ítélettel a kezében – kisétált a tárgyalóteremből.

Az elítéltet láthatóan megviselte a kimondott büntetés, megtörten és kisírt arccal lépett ki a tárgyalóteremből, ahol az első házasságából származó fia ölelte át.

Marjanović a bírósági épületből kilépve barátnőjével, Zoricával, testvérével és fiával először egy közeli kávézóba ment, majd nem sokkal később beültek egy ezüst színű Mercedesbe, és nagy valószínűséggel a borčai családi ház felé vették az irányt. Borča Belgrád egyik külvárosa a Duna vajdasági oldalán.


Érte mentek

Mégsem kellett egy-két nap ahhoz, hogy a szerb rendőrség őrizetbe vegye a délelőtt első fokon elítélt, majd hazaengedett Zoran Marjanovićot. Minden bizonnyal a nagy médiafelhajtásnak köszönhetően a rendőrök már 14 óra körül őrizetbe vették a férfit, akit otthon találtak. A helyszínt a készenléti rendőrség két egysége, a rendőrség különleges egységének tucatnyi tagja szállta meg. A rendőrök bementek a borčai családi házba, majd néhány perccel később kihozták a megbilincselt kezű férfit, akit felesége brutális meggyilkolása miatt ítéltek el. A bíróság szerint Marjanović egy kemény tárggyal nyolc-tíz csapást mért az asszony fejére, vagyis addig ütötte, amíg nem halt meg.


A Blic napilap/hírportál érdeklődésére hivatalosan azt közölték, hogy Marjanovićot azért nem vitték azonnal a börtönbe, mert előbb át kell adni a belügyminisztériumnak, illetve a rendőrségnek a férfi letartóztatására vonatkozó határozatot, a rendőrök majd csak ezt követően intézkedhetnek.

A Blic úgy tudja, hogy a “megalkotott határozatot” a Szerbiai Belügyminisztérium Kutatási Főosztálya kapja, amely majd végrehajtja. A rendőrök tehát csak ezt követően mennek ki Marjanovićért, és viszik börtönbe – feltéve, ha megtalálják, az átfutási időn arra éppen elegendő, hogy a férfi kikerüljön a hatóságok látóköréből.

A papirológia és a végrehajtás várhatóan egy-két napon belül zajlik le, ha minden simán megy.

Esztrádművészek

Jelena Marjanović a “Grand Csillagai” (Zvezde Granda) produkció énekesnője volt, 2016 április 2-án gyilkolták meg, amikor egy töltésen kocogott.

A hosszas vizsgálódás során a gyanú végül férjére, Zoran Marjanović zeneszerzőre terelődött, akit a belgrádi felsőbíróság első fokon negyven év börtönre ítélt.

A Zoran és Jelena Marjanovićnak egy közös lányuk van. A gyilkosság napján hármasban mentek ki a töltésre, ahol a későbbi áldozat kocogott, férje és lánya pedig sétáltak.

Nem sokkal később a férfi felhívta a rendőrséget, hogy bejelentse felesége eltűnését, a nő holttestét a következő napon egy csatornában találták meg.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava